reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

I ja tu zostaje. Eveee bardzo się cieszę, ze jednak wszystko jest ok z dzidzia [emoji8] Ja jeszcze w normalnych ciuchach, rano jest ok, ale wieczorem brzuch wywala. Kurczę ciśnienie mi skacze i już biorę lek 4 razy dziennie. Zreszta trochę się martwię, bo leków biorę masę, ale wszystko przepisane przez lekarza, wiec chyba wie co robi. 29 lipca mam prenatalne, cieszę się ze bliżej poznam moje maleństwo, ale jednocześnie mam straszne obawy. Powiedzieliśmy córce o ciąży ( ma 11 lat) i w pierwszej chwili powiedziała, ze świat jej się zawalił i zaczęła płakać, ale jak z nią porozmawialiśmy to bardzo się ucieszyła. Teraz cały czas dopytuje się jak groszek czuje. Jeszcze tylko w pracy muszę powiedzieć i z górki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ją to ogólnie mam prawo od grudnia i uwielbiam jeździć ale rzeczywiście w ciąży rezygnuję z prowadzenia jak czuję się niepewnie

Ja prawo jazdy robilam w ciazy miesiac temu :) tylko ze mialam jeszxze polskie prawo jazdy wiex troszke jezdzilam.. Ale nie mialam samochodu wiec sporadycznie... A chcecie zeby wasz partner byl przy porodzie? Moj maz sie zgodzil i chce zeby byl:) niech widzi przez co ja przechodze... Jak na poczatku chodzilam i mowilam ze zle sie czuje itp to stwierdzil ze to podswiadomie bo za duzo sie naczytalam o objawach ciazy wiec bedzie ze mna na sali zeby nie myslal ze sie naczytalam za bardzo o porodzie i mi sie wydaje ze mnie boli :)

Rozmaryn- nie mam pojęcia kto tam mieszka , hihi , ja z synem w ciąży takich atrakcji nie miałam. Super się czułam i piękna byłam (hahh) , a teraz wyglądam jak idź stąd i nie wracaj, takie mam pryszcze jak bym dopiero co weszła w wiek dojrzewania, normalnie aż takie gulki mi się zrobiły pół twarzy mnie boli, o plecach nie wspomnę , także kompletnie odwrotnie teraz jest , dziecko się zneca nade mną ;)

Pola - nie słyszałam o takim czymś jak karta dużej rodziny zaciekawilas mnie ;) , co ile i za ile ;) ?

Ellie - to napewno dzidzia , hehe u mnie to samo , ostatnio cala czekolada poszła na śniadanie hah, ja też z tym prowadzeniem nie raz to za głowę się łapie, jak taki czubek jeżdżę a uważam się za dobrego kierowcę.

Ja uwielbiam moje spodnie ciążowe z lidla nic mnie nie uwiera wszystko wygodnie , tez właśnie zastanawiam się nad bielizna czy nie dokupić większego rozmiaru.

Edit:

Ellie - ja chce żeby mój był przy porodzie koniecznie , i mnie wspierał , przecież może stać od strony mojej głowy i mnie za rękę trzymać ale absolutnie musi być nie wyobrażam sobie być sama,

Agatucca- ojej a czemu córka stwierdziła że świat jej się zawalił?

Elenna - juz Puściłam, nie przejął się zbytnio szczerze powiem .. hehe, w sensie że nic "nie normalnego" tam nie widział itp. Wiec chyba jestem bezpieczna jeśli chodzi o pożycie małżeńskie , no ale dopilnuje żeby mi stał przy głowie i tylko widział jak mi kładą dzidzie na klatkę ;)

Dziewczyny gratuluję wam zdanego prawa jazdy , przed ciążą zdane albo w trakcie a napewno po ciąży się przyda :) lepiej mieć wybór i być mobilną ;)
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Monsku i Miciur-ka no niby racja, masakra bo już się go ukryć nie da. Miciur-ka- wylatujemy 25go i tego samego dnia pójdę się zapisać. Tez myśle o 3d. Zobaczymy.

Ellie123 mój był przy drugim porodzie i przy tym tez będzie. Co on biedny przeżył, nalatal się do ubikacji (co 10min) ale cieszy się ze był przy mnie mimo ze trochę to trwało (18godzin).

Też jestem za pozostaniem tutaj, tu jest bardzo fajna grupa dziewczyn:biggrin2:

jest jeszcze plus posiadania trojki lub wiekszej ilosci dzieci - karta duzej rodziny ja mam ogolnopolska i torunska , sporo korzystam i jest coraz wiecej przywilejow, czesto wyjscia np do teatru lalkowego, wejściówki na rozne kulturalne wydarzenia dla dzieci, tez znizki w niektórych sklepach...nawet dzis bo jestesmy na wyspie wolin bilety do wybiegu z zubrami taniej :-) cos sie zawsze skorzysta

Rozmaryn- nie mam pojęcia kto tam mieszka , hihi , ja z synem w ciąży takich atrakcji nie miałam. Super się czułam i piękna byłam (hahh) , a teraz wyglądam jak idź stąd i nie wracaj, takie mam pryszcze jak bym dopiero co weszła w wiek dojrzewania, normalnie aż takie gulki mi się zrobiły pół twarzy mnie boli, o plecach nie wspomnę , także kompletnie odwrotnie teraz jest , dziecko się zneca nade mną ;)

Pola - nie słyszałam o takim czymś jak karta dużej rodziny zaciekawilas mnie ;) , co ile i za ile ;) ?

Ellie - to napewno dzidzia , hehe u mnie to samo , ostatnio cala czekolada poszła na śniadanie hah, ja też z tym prowadzeniem nie raz to za głowę się łapie, jak taki czubek jeżdżę a uważam się za dobrego kierowcę.

Ja uwielbiam moje spodnie ciążowe z lidla nic mnie nie uwiera wszystko wygodnie , tez właśnie zastanawiam się nad bielizna czy nie dokupić większego rozmiaru.

Edit:

Ellie - ja chce żeby mój był przy porodzie koniecznie , i mnie wspierał , przecież może stać od strony mojej głowy i mnie za rękę trzymać ale absolutnie musi być nie wyobrażam sobie być sama,

Agatucca- ojej a czemu córka stwierdziła że świat jej się zawalił?

Elenna - juz Puściłam, nie przejął się zbytnio szczerze powiem .. hehe, w sensie że nic "nie normalnego" tam nie widział itp. Wiec chyba jestem bezpieczna jeśli chodzi o pożycie małżeńskie , no ale dopilnuje żeby mi stał przy głowie i tylko widział jak mi kładą dzidzie na klatkę ;)

Dziewczyny gratuluję wam zdanego prawa jazdy , przed ciążą zdane albo w trakcie a napewno po ciąży się przyda :) lepiej mieć wybór i być mobilną ;)
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez bym chciała zeby maz byl przy porodzie bo przy moich trzech porodach zawsze byl i nie wyobrażalam sobie inaczej, byl dla mnie duzym wsparciem i od razu po porodzie bral malucha na rece ..super..no ale teraz blizniaki. .wolalabym cesarke chociaz wiem ze to nie jest zasadą i czasem kaza kobietom rodzic naturalnie ..

a karta duzej rodziny nalezy sie jak masz minimum 3 pociechy - ogólnopolską dostajesz do konca zycia i coraz wiecej firm uczestniczy w tym programie i daja Ci znizki wiadomo jak to u nas nie jest to jakas szalowa pomoc ale zawsze coś, ja tez korzystam z karty torunskiej i np mam tansze półkolonie dla dziewczyn

fajnie ze macie różne smaki a mi ciągle niedobrze, wymyślam nowe przekaski, stosuje wszystkie rady ale to daje ulge na chwile ... ale juz bym chciała czuc sie normalnie

reklama
Pola rozumiem Cię, ja też bym już chciała czuć się normalnie, ale zastanawiam się czy w ciąży to w ogóle możliwe:errr:. Ja po porodzie też złapię się na kartę dużej rodziny:) rozważasz poród sn??? Ja jestem po jednym cc i mam nadzieję że z bliźniętami nikt mnie do rodzenia samej nie będzie zmuszać:confused: poza tym córkę próbowałam rodzic sama przez 20 godzin i wspominam to jako wielką traumę.... na samą myśl o sn mam dreszcze, chociaż wiem że każda z nas jest inna, moja koleżanka urodziła niedawno swoje drugie dziecko w 1h20min bez nacięcia, więc jak widać da się:)

Do góry