reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja jeszcze chodzę w swoich ubraniach sprzed ciąży, nawet dzinsy są ok chociaż 3 kg już przytyłam a to dopiero 11 tydzień, w poprzedniej ciąży do 14 nie przytyłam nic, widać każda ciąża inna:)

reklama
Pola rozumiem Cię, ja też bym już chciała czuć się normalnie, ale zastanawiam się czy w ciąży to w ogóle możliwe:errr:. Ja po porodzie też złapię się na kartę dużej rodziny:) rozważasz poród sn??? Ja jestem po jednym cc i mam nadzieję że z bliźniętami nikt mnie do rodzenia samej nie będzie zmuszać:confused: poza tym córkę próbowałam rodzic sama przez 20 godzin i wspominam to jako wielką traumę.... na samą myśl o sn mam dreszcze, chociaż wiem że każda z nas jest inna, moja koleżanka urodziła niedawno swoje drugie dziecko w 1h20min bez nacięcia, więc jak widać da się:)

ja rodzilam naturalnie i nie bylo zle , jezeli tak mozna wogole powiedziec o porodzie:no2:, wprawdzie liczylam ze trzeci porod to bedzie pikus i nie zdaze dojechac do szpitala :happy: ale nic z tego swoje musialam przemeczyc ale teraz licze na cc koniecznie! !, tylko pytalam moja gin i ona mi powiedziała ze jak dzieci sa dobrze ułożone to moga kazać rodzic naturalnie ale jak zobaczyla moja przestraszona mine to powiedziała ze cos zaradzimy wiec licze na nią ze w razie co jakoś mi pomoże, ona niestety nie pracuje w szpitalu - u mnie jest jeden z porodowka- ale zna tych lekarzy . .jeszcze nie ma co się martwić

a ostatnio mocno rozbawil mnie jeden wpis - wiecie czemu kobieta ma bóle porodowe? , żeby wiedziala jak czuje się jej mąż jak jest przeziębiony..:wink:.akurat do mojego pasuje jak ulał

Pola Twój szpital nadaje się do rodzenia bliźniąt?? Lekarz mi powiedział że bliźnięta należy rodzić w szpitalu ze stopniem referencyjnosci co najmniej 3, więc bliźnięta muszę urodzić w tym samym szpitalu co córkę:no: a myślałam że tym razem będzie prywatnie przyjemnie .... cóż taki psikus losu :biggrin2:

Jak milo o obudzic sie bez zgagi :-D ale jak nie ma zgagi to chlop wkurzy :p
wciagnelam dwie bulki, bo jedna byla za malo :-/
i wrocilam do lozka, bo moj chlop zachowuje sie jakby mial w domu obloznie chora :-/

8599e6ydh9ss8jgy.png

Anna- Ty bez zgagi a ja z przeogromnym bólem szyi, w nocy chyba naciagnelam mięsień. I łeb ani w te ani we w te, no nie ruszę nim totalnie. A w aptece mi powiedzieli ze żadnych maści ani plastrów nie wolno mi używać czyli generalnie zaraz zejdę z bolu ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :) podczytuję nieśmiało od kilku dni i udało mi się ogarnąć 259 stron :) Jeżeli można jeszcze dołączyć ... w obecnej chwili 10 tydz termin 10.02.2017 i mam nadzieję że dotrwamy do lutego. Jestem po 4 ciążach ale niestety wszystkie zakończone aniołkami więc mam nadzieję że tym razem się uda aczkolwiek strach chyba silniejszy i czasami ciężko o pozytywne myślenie :)

Hej :) podczytuję nieśmiało od kilku dni i udało mi się ogarnąć 259 stron :) Jeżeli można jeszcze dołączyć ... w obecnej chwili 10 tydz termin 10.02.2017 i mam nadzieję że dotrwamy do lutego. Jestem po 4 ciążach ale niestety wszystkie zakończone aniołkami więc mam nadzieję że tym razem się uda aczkolwiek strach chyba silniejszy i czasami ciężko o pozytywne myślenie :)

Witaj Densik. Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pola Twój szpital nadaje się do rodzenia bliźniąt?? Lekarz mi powiedział że bliźnięta należy rodzić w szpitalu ze stopniem referencyjnosci co najmniej 3, więc bliźnięta muszę urodzić w tym samym szpitalu co córkę:no: a myślałam że tym razem będzie prywatnie przyjemnie .... cóż taki psikus losu :biggrin2:

w Toruniu jest tylko jeden szpital wojewodzki i tam obsluguja wszystkie porody , u nas nawet nie ma opcji prywatnie najwyzej w Bydgoszczy ...wiec jestem skazana na nasz szpitalik ale plus jest taki ze mieszkam b blisko i jezeli utkne przed porodem ( chcialabym nie, bardzo ) to rodzinka bedzie miala do mnie blisko

witaj Densik trzymam kciuki zeby tym razem bylo dobrze

reklama
Czy mialyscie tak ze lekko krwawilyscie, piersi przestaly Was bolec a mimo to ciaza sie utrzymala? Chyba juz nie mam nadziei...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dzoł pisalam Ci na marcówkach chyba, ja krwawiłam i to silnie przez jakiś czas, trwa to od tygodnia na przemian z plamieniami, dwa usg potwierdziły, że z ciążą ok i serduszko pika. Krwawienie to nie zawsze poronienie. Poczytaj moje posty z ubiegłego tygodnia ;)

Do góry