reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

rozmaryn - ale to co bedzie po porodzie to dopiero tragedia..mi polowe wlosow wypadlam, scielam, bo z czego zrobic fryzure? Teraz psychicznie nastawiam sie na to samo. Moja cera generalnie nie jest idealna, ale ten wysyp pryszczy jest ogromny!

Co do anonimowosci to forum jest ok, to ze jestem tu jakims monsku nie oznacza,ze zmyslam historie,lae do dobrej rozmowy czy porad nie trzyba mi podpisywac sie imieniem i nazwiskiem. Moze pozniej jak sie zaprzyjaznimy w grupie to sie pododajemy na fejsbuki itp. Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

reklama
U mnie objawów zero, no może poza chwilowymi kłuciami w podbrzuszu. Nawet mnie nie mdli tak jak w poprzedniej ciąży. :p A włosy strasznie mi się przetłuszczają i muszę teraz myć codziennie... :(

Hej Laski, mnie mdli ciągle:(Po wszystkim i czuje się pełna:(
Zapytałam lekarza o farbowanie włosów teraz.. Powiedział, że lepiej dac sobie spokój w pierwszym trymestrze:( A ja za 2-tyg mam wesele :( Buuuu....

Witam, Jesteśmy terminem z 2 marca ale będę was podczytywać ponieważ może się tak zdążyć, że o luty zahaczę. :-)
Dziewczyny, Czytałam parę postów wyżej o waszej dyskusji na temat badań prenatalnych. Powiedzcie mi jak to wygląda? Wiem, że mnie to czeka na koniec sierpnia z racji 35 lat. Pozdrawiam.

Elenna - ja tez lubie forum, zaczynam regularnie zagladac co tam u was sluchac :)
Ja uważam, że na fb to już tylko taka grupa kameralna nam się stworzy przez całą ciążę. A nie w pierwszym trymestrze 50 bab i nie wiadomo co u kogo:p
Miciur-ka, trzymam kciuki za wizytę!! :)

Ja nie mam fb, więc na pewno stąd nie ucieknę... :)
Ja też chciałam zrezygnować z fb, ale moje listopadowki się tam przeniosły :)

rozmaryn - ale to co bedzie po porodzie to dopiero tragedia..mi polowe wlosow wypadlam, scielam, bo z czego zrobic fryzure? Teraz psychicznie nastawiam sie na to samo. Moja cera generalnie nie jest idealna, ale ten wysyp pryszczy jest ogromny!

Co do anonimowosci to forum jest ok, to ze jestem tu jakims monsku nie oznacza,ze zmyslam historie,lae do dobrej rozmowy czy porad nie trzyba mi podpisywac sie imieniem i nazwiskiem. Moze pozniej jak sie zaprzyjaznimy w grupie to sie pododajemy na fejsbuki itp. Takie jest przynajmniej moje zdanie :)
Ja po porodzie też łysa zostałam, a że miałam włosy do pasa to w domu były dywany z moich włosów... bleee

Ja byłam na małych zakupach. Już mam problem z ubieraniem się bo w zwykłych ubraniach mi ciasno, a w tych co mam po porodzie, jak mi jeszcze brzuch sie nie wciągnął jest za luźno. Masakra...

Asia 3003 - Co do farbowania włosów jest taka farba niepachnąca i bezpieczna dla kobiet w ciąży. Nazywa się Color&Soin. Dostępna jest w aptekach tylko. Około 35 złotych.. więc trochę więcej niż ta zwykła z amoniakiem.. Ale efekt fajny, nie czuć zapachu, nie ma szkodliwych substancji ;-) Ja nią malowałam parę dni temu.

Leuksypida- hej :) , badania wyglądają tak ze doktor na usg mierzy dzidzie sprawdza czy wszystko na miejscu spr . Dl kości udowej ile.ma kręgosłup, kość. Nosowa wszytskie wiesz takie najważniejsze punkty - przeziernosc karkowa i na tej podstawie ocenia , jeśli coś źle wychodzi coś mu się nie spodoba to kieruje na dalsze badania , a tak to jest normalne usg po prostu skupia się bardziej mierzy wszystko w zdluz i w szerz ;)

Evee- ciesz się puki możesz bo jeszcze Cię może dopaść ;) - nie życzę ale jednak niby się nasilają objawy kolo 8 tc :).

Ja sobie dać rady nie mogę z moimi objawami - dziś mroczki przed oczami i mega mdłości , jestem na ulicy przysiadłam na murku zaraz tu zemdleje. .. albo co gorsza rzygne[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Skubane, ale skrobiecie. Czytam was z przyjemnością ale nie chce mi się pisać. Zreszta nie mam o czym. Jeszcze żadnej wizyty nie miałam. Za półtora tygodnia lecimy do Polski i tam pójdę na usg. Od dwóch dni mam brzuch wywalony na maxa. Moja dzieciarnia mnie zaraziła i teraz prycham i kicham.

reklama
tez juz mam problem z ubraniami teraz jestem na urlopie to latam w luznych getrach ale w nast pon ide do pracy a brzucho rosnie....rano jest najmniejszy ale w ciagu dnia dosc mocno sie powieksza bo tez ciagle jem bo jak mam pusty zoladek od razu mam mdłości a jak cos przezuwam to od razu lepiej licze ze ze to się skonczy w I trymestrze macie juz ubrania ciazowe ?

Do góry