reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Alola piłam te nutridrinki swojego czasu bo chciałam przytyć :) średnio to smaczne ale da się przezyc:)

Sojnabig A Tobie robi usg przez brzuch? Mi cały czas dopochwowe. Chyba od 15tyg robią to przez brzuch u nas.

Kluduska Fajne są foteczki 3d ale to się opłaca tak jak ja mam lekarza ktory sam od siebie to robi, nie doplacam nic. W pierwszej ciąży 360zl taka przyjemność kosztowała dodatkowo więc nie na naszą kieszeń.

reklama
Klauduska- no nie powinno się robić usg dopochwowego jeśli nie trzeba - np w wypadku jak Sojnabig ma ze dzidzia tak daleko i głęboko ze musiał , u mnie na pierwszej wizycie w 5t 6 dniu juz mi przez brzuch robił - mój lekarz jest zdania że jak nie trzeba ingerować to po co,

Suddenly- fajnie ze wszystko dobrze , faktycznie dawno Cię nie było ;) , tak jest grupa na fb , i jest tajna, ja jestem i tu i tu, bo część dziewczyn nie przeszła tam , ale na fb wcale nie latwiej sie połapać co I kto :) - wszystko ma swoje plusy i minusy ;) . Trzymam kciuki za znalezienie dobrego lekarza,

Alola - oh jaki słodki i prawdomowny dziadek heheh ;), gratulacje zapisu do szkoły rodzenia , z Prolaktyna niestety nie pomogę ,może jakaś mama będzie wiedziała co bardziej kontroluje tarczyce i w ogóle wyniki. Ja to nawet pobrania krwi tu nie miałam jeszcze i nie będę miała - ;) tylko prywatnie w PL.

Byłam dziś z małym po prezent dla jego kolegi na urodziny -2 latka . Mały się wpasował do auta na akumulator i nie chciał wysiąść tylko jeździł i "kosił" kosze z piłkami hah, nie mogłam go złapać a raczej zatrzymac bo to auto ciężkie jak cholera, szybko podbieglam I mu nogę z gazu sciagalam bo by ludzi rozjechał :))

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Wam Drogie Kobietki..
Chcę się do Was przyłączyć :)
Paula, lat 28 :D
Jestem w 9 tygodniu, o ciąży wiem już od miesiąca, ale jakoś to dojrzewało we mnie, a po dzisiejszym usg gdzie było widać piękne dziecko, już naprawdę czuję, że będę Mamą:)
Objawy typowe-ogromne piersi (choć już tak nie bolą), mdłości (choć od 3 tygodni jakby mniejsze) i obowiązkowo drzemka w ciągu dnia, a do tego cudna cera...I w sumie potrzebuję wsparcia, dlatego tu jestem;)
To moje pierwsze dziecko, mało tego od początku choć marzyłam o córce, czułam, ze to będzie syn. Lekarz na usg widział małego "siurdaczka". Aż miałam łzy w oczach-jak ja sobie poradzę z tym małym brzdącem?
Pisałyście tu o rozstępach-polecam olej migdałowy do stosowania od 1 dni, także dla dzidziusia.
Jest to naturalny olej, pracowałam kiedyś w kosmetykach naturalnych i wiem co mówię.. Świetnie działa.
Klientki zachwalały. Fakt, jest drogi - 60 zł za 50 ml (około), ale extra wydajny.
Ja używam-polecam-na pajączki też jest cudowny.
Dobrej nocy!

Cześć Wam Drogie Kobietki..
Chcę się do Was przyłączyć :)
Paula, lat 28 :D
Jestem w 9 tygodniu, o ciąży wiem już od miesiąca, ale jakoś to dojrzewało we mnie, a po dzisiejszym usg gdzie było widać piękne dziecko, już naprawdę czuję, że będę Mamą:)
Objawy typowe-ogromne piersi (choć już tak nie bolą), mdłości (choć od 3 tygodni jakby mniejsze) i obowiązkowo drzemka w ciągu dnia, a do tego cudna cera...I w sumie potrzebuję wsparcia, dlatego tu jestem;)
To moje pierwsze dziecko, mało tego od początku choć marzyłam o córce, czułam, ze to będzie syn. Lekarz na usg widział małego "siurdaczka". Aż miałam łzy w oczach-jak ja sobie poradzę z tym małym brzdącem?
Pisałyście tu o rozstępach-polecam olej migdałowy do stosowania od 1 dni, także dla dzidziusia.
Jest to naturalny olej, pracowałam kiedyś w kosmetykach naturalnych i wiem co mówię.. Świetnie działa.
Klientki zachwalały. Fakt, jest drogi - 60 zł za 50 ml (około), ale extra wydajny.
Ja używam-polecam-na pajączki też jest cudowny.
Dobrej nocy!
Super! Gratuluję! [emoji4]

Sojnabig suuper gratulacje, ciekawe czy zawsze pokazuja dzidziusia w 3 d na prenatalnych :) Misia-A czytalam ze na rowerze stacjonarnym mozna ale po ulicy podobno za duze ryzyko... Chociaz ja nawet jakbym chciala to nie mam sily :) zapisalam sie na basen ale pewnie zaczne od 2 trymestru... Turluturlu gratulacje !!! Wooow juz Ci powiedzieli plec ? Ja jutro ide do lekarza moze cos u mnie zobaczy hahah np. Jakas slodka dziewczynke :)

Ellie123 - nie zawsze, byłam też z siostrą na jej prenatalnych w innej przychodni i dostała tylko 3 zdjęcia na których słabo cokolwiek widać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam stacjonarnego ;-) latam po mieście rowerem i z synem do przedszkola. Też czytalam że nie bardzo ale to chociaż trochę ruchu :-)
W kwestii zdjęć. Mam jedno z wtorku i bardzo nie wyrazne... :-(

reklama
czy któraś z Was jeździ rowerem? czytałam że to tak nie bardzo można ale ja nie mogę inaczej :-(
ja tez jezdzilam rowerem na pocz - przez to ze przed ciaza duzo uprawialam sportu poczytalam sobie sporo czy moge nadal to robic - wiadomo zdania sa podzielone duzo zalezy jak sama sie czujesz i czy nie ma jakis zagrozen , czytalam nawet o dziewczynie kt jezdzila konno i lekarz jej powiedzial ze dopóki nie bedzie wygladala glupio :-) to moze jezdzic to juz ekstremalny przyklad ale wiem ze duzo dziewczyn jezeli czuje sie ok jest b aktywnych

Paula chcialam Cie zapytac o olejek migdalowy czy jakis konkretny warto kupic ? tez czytalam ze jest b dobry i napewno zakupue

Do góry