reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Alola26 - oh tam teściami się nie przejmuj dramatyzuja hihi, ojej to niezle aż tyle krwi oddałas trzynam kciuki wiec żeby było ok.

Sylwia - hah zazdroszczę tego uczucia głodu ja to na nic patrzeć nie mogę zmuszam się do jakiego kolwiek jedzenia wiec ja to bez problemu bym poszła na głodnego nawet i o 12 :)

Elenna- ja kiedyś stałam w kolejce i taka jedna babcia dosłownie przebiegła obok mnie (mnie trącając jeszcze ) bo mi już brzuch było widać i się biedna bała ze się "wepchnę" haha. No po prostu złapałam ja bulwersa ale generalnie zaczęłam się śmiać co ta babcia miała w głowie hehe[emoji14]
Ale tak dziadki najbardziej się "rzucają" z opiniami. .

Jeju ja taka zdechła jestem. Że aż mnie to wkurza ...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja kuzynka ma koty, jej rodzice tez i wszystkie ciaze z nia mieszkaly... Wiem tylko ze trzeba bylo zrobic badanie na toxoplazmoze i nie mogla czyscic kuwety a tak to bylo bezpiecznie... Jesli kotki sa zdrowe to nie trzeba ich sie pozbywac.. Jesli chodzi o badania to mi pobrali 12 probowek ale mam strasznie malo badan, nie wiem po co im bylo tyle mojej krwi :) u mnie w rodzinie wszyscy chorzy na cukrzyce a mi nawet nie sprawdzili...

Ja mam zestaw dla kobiet w ciazy Palmer's i kupilam jeszcze Mustelle... Mialam smarowac sie 3 razy dziennie a jak raz sie posmaruje to jest dobrze :)

Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
A tu taki link do poczytania o kosmetykach na rozstępy. I chyba wypróbuję ten rossmanowski baby dream.

Pewnie tez sie skuszę na ten co Ty, lecz nie ma tu Bio Oil a ten też chyba jest wart uwagi...? Jak i również firma PALMERS :
Link do: PALMERS SKIN THERAPY OIL 150ml WROCŁAW
albo
Link do: PALMERS BALSAM PRZECIW ROZSTĘPOM 250ML+ FOLIACTI

Kurde za dużo ich...

Boże dziewczyny co za ceny tych badań!! szok! :( ja mam takie szczescie, że zrobie za darmo bo mam z pracy kartę ENEL-MED-u więc przejadę się do Gdańska i tam je wykonam.

Ostatnia edycja:
Eveee ja myślę, że gdyby to było rzeczywiście puste jajeczko to już coś by się działo. Mi wtedy późno wyszedł test a i tak druga kreska była bardzo blada i strasznie bolał mnie brzuch, nic nie mogłam podnieść.
Także jestem dobrej myśli i trzymam mocno kciuki co by się na następnym usg pokazał mały człowieczek; )
Wiesz co... Teraz jak już ochłonęłam po tym wszystkim, też jestem dobrej myśli. Wydaje mi się, że ta lekarka to po prostu konował i nic więcej. Przyjmuje tylko prywatnie i naciąga na kasę. Mnie nic nie boli, noo czasem coś tam zakłuje, nie mam plamień, szyjka długa, zamknięta. W następnym tygodniu mam usg u innego lekarza z dobrym sprzętem i myślę, że już będzie zupełnie inaczej... :)

Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
A tu taki link do poczytania o kosmetykach na rozstępy. I chyba wypróbuję ten rossmanowski baby dream.
Ja w poprzedniej ciąży stosowałam na noc olejek intensywnie nawilżający, a na dzień Mustelę. Gdy mi się Mustela skoczyła, wtedy jakiś krem z Tołpy, ale zdecydowanie Mustela była lepsza pod względem zapachu i konsystencji. Rozstępów żadnych nie miałam, ale też przytyłam wtedy tylko 8 kg, więc nie wiem czy to zasługa smarowideł... :)

Boże dziewczyny co za ceny tych badań!! szok! :( ja mam takie szczescie, że zrobie za darmo bo mam z pracy kartę ENEL-MED-u więc przejadę się do Gdańska i tam je wykonam.
Ceny badań są kosmiczne. Najlepsze jest to, że w moim mieście 60-tysięcznym w żadnej przychodni nie chcą mnie przyjąć na NFZ do gina przed 10tc! :/ Obdzwoniłam wszystko! Najlepsza była laska, która mi mówi, że skoro nie jestem ich pacjentką, to mogą mnie przyjąć na luty 2017. :D No żenada!

Sylwia87w- sam pakiet ciążowy kosztował ok. 225 zł z tego co kojarzę, ale wiem, że ceny są różne w zależności od punktu pobrań (co w sumie dość dziwne). ;)

Alola26- ja sobie dzisiaj zadzwonię i zapytam skoro ceny się różnią, w Rzeszowie jest chyba tylko jedno laboratorium alab i to przy dość popularnym szpitalu więc ciekawe ile sobie liczą za tą "przyjemność" :shocked2:

Alola26 - oh tam teściami się nie przejmuj dramatyzuja hihi, ojej to niezle aż tyle krwi oddałas trzynam kciuki wiec żeby było ok.

Sylwia - hah zazdroszczę tego uczucia głodu ja to na nic patrzeć nie mogę zmuszam się do jakiego kolwiek jedzenia wiec ja to bez problemu bym poszła na głodnego nawet i o 12 :)

Elenna- ja kiedyś stałam w kolejce i taka jedna babcia dosłownie przebiegła obok mnie (mnie trącając jeszcze ) bo mi już brzuch było widać i się biedna bała ze się "wepchnę" haha. No po prostu złapałam ja bulwersa ale generalnie zaczęłam się śmiać co ta babcia miała w głowie hehe[emoji14]
Ale tak dziadki najbardziej się "rzucają" z opiniami. .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka - ja Ci pewnie będę zazdroscila wagi jak tak dalej pójdzie ;)

Ja mam zestaw dla kobiet w ciazy Palmer's i kupilam jeszcze Mustelle... Mialam smarowac sie 3 razy dziennie a jak raz sie posmaruje to jest dobrze :)

Ellie123- też miałam takie ambitne plany- będę się smarowala 2 razy dziennie... A teraz... Raz, wieczorem, na szybko, żeby tylko bylo i spać :D. Ale też dalej zastanawiam się nad zakupem jeszcze jednego kremu właśnie z mustelli tylko nie wiem na który się zdecydować. Lada dzień dostanę zamówiony elancyl i od 2-go trymestru będzie na zmianę mustella i elancyl (a znając życie jak rozstępy mają się pojawić to nic im w tym nie przeszkodzi, nawet najdroższy krem o_O)

Ostatnia edycja:
Mi sie wydaje, ze to i tak geny sa decydujace: moja siostra sie nie smarowala i ani jednago rozstepa nie miala, ja sie smarowalam i mam moze ze 4, ale tez slyszalam historie, ze pomimo smarowania pelno rozstepow, wiec juz sama nie wiem..
Ale wy macie drozyzne z tymi badaniami! ciekawe jakby tak zliczyl koszta wizyt lekarskich+badan za cala ciaze.. majatek!

reklama
Klauduska mi chyba potrzeba trochę ruchu. Przespacerowałam się do ekologicznego po pierożki i trochę jestem mniej zamulona :)

Basiatoja ten palmers stosowała moja znajoma. W ciąży przytyła 36 kg i żadnego rozstępu. Ten bio oil mi fajnie skórę wygładził. Tu któraś pisała, że nie wskazany w ciąży. Doczytałam i on zawiera Wit A i wyciąg z rozmarynu a one w ciąży nie wskazane. Tylko mi się wydaje, że to ich doustne podanie jest niewskazane.
A myślę tego beby dream spróbować bo tani i naturalny.

Eveee no to na sam poród by Cię przyjęli na NFZ :p ja jak usłyszałam o krwiaku to zrezygnowałam z NFZ, bo do gina co robi usg na każdej wizycie musiałbym się chyba z rok temu zapisać. A boję się że tak na macanego to mi jeszcze coś uszkodzi :p

Ja rozstępy mam. Zwłaszcza z lewej strony gdzie mam jeszcze bliznę po oparzeniu. Do 38 tc to były tylko drobne żyłki, a przez te ost prawie trzy tygodnie czułam jak mi się skóra rozchodzi:( jak juz urodziłam przez cc to beczałam, że nie udało się lekarz na planowaną namówić, bo dla mojej skóry (z reszta dla córci też ) tak by było lepiej.

Do góry