reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości typowo ciazowych przez 1 i 2 trymestr. Dopiero w 3 się zaczęło....zatrucie ciążowe i szpital....a teraz dla odmiany mam takie mdłości że to aż niepojęte i nic nie chce jeść....ale włosy mam ładne ;-)

reklama
ja za to ma, zajebiste paznokcie :-D

8599e6ydh9ss8jgy.png

A ja mam okropna cere, wlosy mi sie non stop przetluszczaja, paznpkcie sa miekkie. Myslicie, ze to dziewczynka? Mówią, ze zabieraja urodę. Po cichu mam nadzieje, ze tak wlasnie jest!

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

W takim razie u mnie tez musi byc dziewczynka bo nie wygladam najlepiej a do tego ona ma straszny apetyt na kaloryczne rzeczy, juz mam brzuszek jak 5 miesiac :) a tak w ogole wg kalendarza chinskiego i testu z soda bedzie dziewczynka :) ciekawe czy sie sprawdzi..

W takim razie u mnie tez musi byc dziewczynka bo nie wygladam najlepiej a do tego ona ma straszny apetyt na kaloryczne rzeczy, juz mam brzuszek jak 5 miesiac :) a tak w ogole wg kalendarza chinskiego i testu z soda bedzie dziewczynka :) ciekawe czy sie sprawdzi..
A to mnie zaciekawiłaŝ.. jaki test z soda??? Opowiedz coś więcej :-)

A mi się marzy chociaż jeden syn :-) córcię mam i po cichu mam nadzieję że to nie są dwie kolejne dziewczynki....ale i tak najważniejsze żeby zdrowe....

Hej dziewczyny :)

Widzę ze gadka o płci się zaczęła hihi :)

Emma życzę Ci parki :)

Ja po cichu liczę na córkę , synek w domku juz , ale myślę że jak będzie drugi syn to jeszcze spróbujemy raz (jak będzie córka tez chyba jeszcze raz w sumie ) bo mi się marzyła po prostu 3 dzieci ;). No ale po cichu mam nadz. Na laseczke, z cyklu księżycowego wychodzi mi laseczka z chińskiego tez i z numerologii tez , i tak jakoś myślę o W. To mi się wydaje ze on to pośród tych swoich 3 sióstr jeden rodzynek to może będzie ta córka hah , chociaż wczoraj na placu fajnego chłopczyka widziałam i jak to będzie chłopczyk to naprawdę nie będę "zawiedziona" - z reszta mój mały chce brata hehe. (Zamówił sobie ;) )

No więc jeśli chcecie się " pobawić " to proszę oto numerologia na płeć dziecka - milej zabawy hehe

Jest taka ciekawa numerologia niby wiadomo komuś tam wychodzi komuś nie ja zrobiłam Kuzynce i jej wyszło dobrze i mi też z małym się spr.

Idzie to tak :

49 (liczba dot.kazdej kobiety )
Dodajemy miesiąc poczęcia (styczeń +1 ) (luty +2 ) itd.

Czyli np 49 + 2 (mies. Poczęcia luty ) = 51 . (Wychodzi Suma pośrednia )

Suma pośrednia (czyli nasze 51 ) odejmujemy wiek matki , i tu jeśli chodzi o wiek to :
Aby wynik wyszedł prawidłowo należy podać :
swój wiek ( wiek jest zaokrąglany do następnej wyższej liczby jeśli ostatnie urodziny miały miejsce więcej niż 6 miesięcy wstecz)
To wg przykładu :
49+2 = 51
51- 21 (wiek kobiety) = 30
I teraz liczymy
30-1=29-2=27-3=24-4=20-5=15-6=9-7=2 wychodzi dziewczynka (liczymy dotąd po kolei aż nie będzie można odjąć bo liczba będzie za mała żeby odjąć następna cyfrę ;) )

Liczba parzysta dziewczynka
Liczba nieparzysta chłopczyk

Ile w tym prawdy - zastanawiam się ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska ja z córcią w ciąży wyglądałam super. Włosy grube, lśniące, cera gładka, zdrowe paznokcie, zgrabny okrągły brzuszek. Chyba nigdy przedtem i potem tak się sobie nie podobałam :p jedyne co to odrzucało mnie od słodkiego:)

Co do płci to w 9 tyg chłopiec kształtują się jaderka a dziewczynkom jajniki dopiero tydzień później. Konia z rzędem lekarzowi który odróżni jedno od drugiego :) zewnętrzne narzady to dopiero 13/14 tc i tez bywa że się lekarz pomyli. U nas na listopadowkach 2014 jedna mama w 27 tc dowiedziała się że jej córka to synek :D
A najpewniejszą pewność to się ma już po porodzie :-D
Mi płeć obojętna. Z córką też tak było. Tylko w 19 tc przyśniło mi się że urodziłam córkę Alicję. Obudziłam M i mówię "będzie Alicja!". I 3 tyg później na połówkowym okazało się że bd córcia :)
Jeśli chodzi o wygląd to ja wyglądam strasznie. Cera tłusta, pełno wyprysków, włosy lecą...
I znów niedobrze.... to chyba od tej pogody.

Do góry