reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Alola26 - oh tam teściami się nie przejmuj dramatyzuja hihi, ojej to niezle aż tyle krwi oddałas trzynam kciuki wiec żeby było ok.

Sylwia - hah zazdroszczę tego uczucia głodu ja to na nic patrzeć nie mogę zmuszam się do jakiego kolwiek jedzenia wiec ja to bez problemu bym poszła na głodnego nawet i o 12 :)

Elenna- ja kiedyś stałam w kolejce i taka jedna babcia dosłownie przebiegła obok mnie (mnie trącając jeszcze ) bo mi już brzuch było widać i się biedna bała ze się "wepchnę" haha. No po prostu złapałam ja bulwersa ale generalnie zaczęłam się śmiać co ta babcia miała w głowie hehe[emoji14]
Ale tak dziadki najbardziej się "rzucają" z opiniami. .

Jeju ja taka zdechła jestem. Że aż mnie to wkurza ...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja kuzynka ma koty, jej rodzice tez i wszystkie ciaze z nia mieszkaly... Wiem tylko ze trzeba bylo zrobic badanie na toxoplazmoze i nie mogla czyscic kuwety a tak to bylo bezpiecznie... Jesli kotki sa zdrowe to nie trzeba ich sie pozbywac.. Jesli chodzi o badania to mi pobrali 12 probowek ale mam strasznie malo badan, nie wiem po co im bylo tyle mojej krwi :) u mnie w rodzinie wszyscy chorzy na cukrzyce a mi nawet nie sprawdzili...

Ja mam zestaw dla kobiet w ciazy Palmer's i kupilam jeszcze Mustelle... Mialam smarowac sie 3 razy dziennie a jak raz sie posmaruje to jest dobrze :)

Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
A tu taki link do poczytania o kosmetykach na rozstępy. I chyba wypróbuję ten rossmanowski baby dream.

Pewnie tez sie skuszę na ten co Ty, lecz nie ma tu Bio Oil a ten też chyba jest wart uwagi...? Jak i również firma PALMERS :
Link do: PALMERS SKIN THERAPY OIL 150ml WROCŁAW
albo
Link do: PALMERS BALSAM PRZECIW ROZSTĘPOM 250ML+ FOLIACTI

Kurde za dużo ich...

Boże dziewczyny co za ceny tych badań!! szok! :( ja mam takie szczescie, że zrobie za darmo bo mam z pracy kartę ENEL-MED-u więc przejadę się do Gdańska i tam je wykonam.

Ostatnia edycja:
Eveee ja myślę, że gdyby to było rzeczywiście puste jajeczko to już coś by się działo. Mi wtedy późno wyszedł test a i tak druga kreska była bardzo blada i strasznie bolał mnie brzuch, nic nie mogłam podnieść.
Także jestem dobrej myśli i trzymam mocno kciuki co by się na następnym usg pokazał mały człowieczek; )
Wiesz co... Teraz jak już ochłonęłam po tym wszystkim, też jestem dobrej myśli. Wydaje mi się, że ta lekarka to po prostu konował i nic więcej. Przyjmuje tylko prywatnie i naciąga na kasę. Mnie nic nie boli, noo czasem coś tam zakłuje, nie mam plamień, szyjka długa, zamknięta. W następnym tygodniu mam usg u innego lekarza z dobrym sprzętem i myślę, że już będzie zupełnie inaczej... :)

Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
A tu taki link do poczytania o kosmetykach na rozstępy. I chyba wypróbuję ten rossmanowski baby dream.
Ja w poprzedniej ciąży stosowałam na noc olejek intensywnie nawilżający, a na dzień Mustelę. Gdy mi się Mustela skoczyła, wtedy jakiś krem z Tołpy, ale zdecydowanie Mustela była lepsza pod względem zapachu i konsystencji. Rozstępów żadnych nie miałam, ale też przytyłam wtedy tylko 8 kg, więc nie wiem czy to zasługa smarowideł... :)

Boże dziewczyny co za ceny tych badań!! szok! :( ja mam takie szczescie, że zrobie za darmo bo mam z pracy kartę ENEL-MED-u więc przejadę się do Gdańska i tam je wykonam.
Ceny badań są kosmiczne. Najlepsze jest to, że w moim mieście 60-tysięcznym w żadnej przychodni nie chcą mnie przyjąć na NFZ do gina przed 10tc! :/ Obdzwoniłam wszystko! Najlepsza była laska, która mi mówi, że skoro nie jestem ich pacjentką, to mogą mnie przyjąć na luty 2017. :D No żenada!

Sylwia87w- sam pakiet ciążowy kosztował ok. 225 zł z tego co kojarzę, ale wiem, że ceny są różne w zależności od punktu pobrań (co w sumie dość dziwne). ;)

Alola26- ja sobie dzisiaj zadzwonię i zapytam skoro ceny się różnią, w Rzeszowie jest chyba tylko jedno laboratorium alab i to przy dość popularnym szpitalu więc ciekawe ile sobie liczą za tą "przyjemność" :shocked2:

Alola26 - oh tam teściami się nie przejmuj dramatyzuja hihi, ojej to niezle aż tyle krwi oddałas trzynam kciuki wiec żeby było ok.

Sylwia - hah zazdroszczę tego uczucia głodu ja to na nic patrzeć nie mogę zmuszam się do jakiego kolwiek jedzenia wiec ja to bez problemu bym poszła na głodnego nawet i o 12 :)

Elenna- ja kiedyś stałam w kolejce i taka jedna babcia dosłownie przebiegła obok mnie (mnie trącając jeszcze ) bo mi już brzuch było widać i się biedna bała ze się "wepchnę" haha. No po prostu złapałam ja bulwersa ale generalnie zaczęłam się śmiać co ta babcia miała w głowie hehe[emoji14]
Ale tak dziadki najbardziej się "rzucają" z opiniami. .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka - ja Ci pewnie będę zazdroscila wagi jak tak dalej pójdzie ;)

Ja mam zestaw dla kobiet w ciazy Palmer's i kupilam jeszcze Mustelle... Mialam smarowac sie 3 razy dziennie a jak raz sie posmaruje to jest dobrze :)

Ellie123- też miałam takie ambitne plany- będę się smarowala 2 razy dziennie... A teraz... Raz, wieczorem, na szybko, żeby tylko bylo i spać :D. Ale też dalej zastanawiam się nad zakupem jeszcze jednego kremu właśnie z mustelli tylko nie wiem na który się zdecydować. Lada dzień dostanę zamówiony elancyl i od 2-go trymestru będzie na zmianę mustella i elancyl (a znając życie jak rozstępy mają się pojawić to nic im w tym nie przeszkodzi, nawet najdroższy krem o_O)

Ostatnia edycja:
Mi sie wydaje, ze to i tak geny sa decydujace: moja siostra sie nie smarowala i ani jednago rozstepa nie miala, ja sie smarowalam i mam moze ze 4, ale tez slyszalam historie, ze pomimo smarowania pelno rozstepow, wiec juz sama nie wiem..
Ale wy macie drozyzne z tymi badaniami! ciekawe jakby tak zliczyl koszta wizyt lekarskich+badan za cala ciaze.. majatek!

reklama
Klauduska mi chyba potrzeba trochę ruchu. Przespacerowałam się do ekologicznego po pierożki i trochę jestem mniej zamulona :)

Basiatoja ten palmers stosowała moja znajoma. W ciąży przytyła 36 kg i żadnego rozstępu. Ten bio oil mi fajnie skórę wygładził. Tu któraś pisała, że nie wskazany w ciąży. Doczytałam i on zawiera Wit A i wyciąg z rozmarynu a one w ciąży nie wskazane. Tylko mi się wydaje, że to ich doustne podanie jest niewskazane.
A myślę tego beby dream spróbować bo tani i naturalny.

Eveee no to na sam poród by Cię przyjęli na NFZ :p ja jak usłyszałam o krwiaku to zrezygnowałam z NFZ, bo do gina co robi usg na każdej wizycie musiałbym się chyba z rok temu zapisać. A boję się że tak na macanego to mi jeszcze coś uszkodzi :p

Ja rozstępy mam. Zwłaszcza z lewej strony gdzie mam jeszcze bliznę po oparzeniu. Do 38 tc to były tylko drobne żyłki, a przez te ost prawie trzy tygodnie czułam jak mi się skóra rozchodzi:( jak juz urodziłam przez cc to beczałam, że nie udało się lekarz na planowaną namówić, bo dla mojej skóry (z reszta dla córci też ) tak by było lepiej.

Do góry