reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Nawet mnie nie straszcie[emoji22] czasami nie zdajemy sobie sprawy ze takie rzeczy mogą nas dosiegnąć [emoji22]

Ja właśnie przez ta moja cholestaze boje sie o malego [emoji22] liczenie jego ruchow to juz nawyk.. pedze po wyniki kwasów żółciowych. W nocy wstajemy po kilka razy ale przezyjemy [emoji5] no i czop odchodzi wiec musimy się oszczędzać żeby urodzić jak najpóźniej

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kubuś już od początku listopada jest główka w dół. Upodobał sobie lewą stronę brzucha. Po prawej często nóżka się wybija. Wierci się przez cały dzień ale boli tylko kiedy wsadzi nogę pod zebra, nawet nie jest to bardzo bolesne ale ciężko wtedy pozycję znaleźć by nie draznilo. Brzuchol też mi się obniżył więc duszności nie mam. Na spacerach z psem tylko coraz ciężej, jak jest płasko to czlapie powoli ale mam kawałek że jest minimalnie pod górę i wtedy pelzne przystajac co chwilę.
Zasypiam nie wcześniej niż o 24. Siusiu standard, już nawet nie wybudzam się bardzo jak idę do toalety i od razu dalej śpię. Najbardziej lubię stan mojego brzucha jak się budzę rano i mogę wyciągnąć się na plecach, nic wtedy nie boli jest jakby mniejszy. Po obiadku już muszę mieć drzemkę nawet 2 godz bo oczy same się zamykają i jak stoję za długo przy garach to stopy zaczynają bolec.
Wczoraj zrobiłam szczegółową listę brakujących rzeczy dla malego i przykleilam na szafe w kuchni żeby mąż widział i w razie nieprzewidzianych okoliczności M mógłbym kupić sam.

Grabcia Ja w poprzedniej ciąży czekałam na ten czop..że niby dużo wydzieliny z niteczkami krwi i nic takiego nie miałam. Jak to wygląda? Mi od 2tyg się pojawia mleczna wydzielina, dziś takie duże grudki mleczne. To,to?

Grabcia Ja w poprzedniej ciąży czekałam na ten czop..że niby dużo wydzieliny z niteczkami krwi i nic takiego nie miałam. Jak to wygląda? Mi od 2tyg się pojawia mleczna wydzielina, dziś takie duże grudki mleczne. To,to?
Ja mam taką zolto-metna galaretę.pytałam położnej i potwierdziła ze to Jest to

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix czopa trudno przegapić, to taki korek glutowato-galaretowaty biały, przezroczysty, żółty lub brunatny bo może być podbarwiony krwią.
U mnie dzieci nie zmniejszają aktywności pod koniec ciąży, tak samo wierzgają niezależnie od ilości miejsca.
Kasia.zosia jak masz duży brzuch to logiczne że ruchy mniej Cię bolą. Mój gin wczoraj stwierdził, że mam mały brzuch, ale wody ok, łożysko też więc się nie czepiał. Nie wiem dla kogo mały skoro ja z takim brzuchem na porodówkę szłam:p

Ja w sumie też nie mogę narzekać za bardzo. Ostatnie dni trochę mi spina brzuch (nieboleśnie), ale też dużo robie bo po przeprowadzce ciągle coś do ogarnięcia. Ucisk na przeponę czasem czuje, ale na jodze podłapałam jak klatkę otwierać i jakoś sobie radzę. Zgaga czasem cały dzień od niczego, czasem przez kilka dni wcale. Mały leży główkowo, ale najczęściej nakryty nogami wiec pod żebra nóg nie ładuje, tylko dość nisko go czuje. A poza tym łożysko z przodu tłumi moc kopów chyba, choć rusza się sporo. Oby jak najdłużej w takiej formie dotrwać, bo wyprawka sama się nie skompletuje, ani dom nie wykończy i graty się nie spakują do przewiezienia ;) Choć zdecydowanie jestem na etapie "chce odzyskać swoje ciało" i chodzenie w ciąży to dla mnie żadne błogosławieństwo, raczej zadanie do spełnienia.

Airfix czopa trudno przegapić, to taki korek glutowato-galaretowaty biały, przezroczysty, żółty lub brunatny bo może być podbarwiony krwią.
U mnie dzieci nie zmniejszają aktywności pod koniec ciąży, tak samo wierzgają niezależnie od ilości miejsca.
Kasia.zosia jak masz duży brzuch to logiczne że ruchy mniej Cię bolą. Mój gin wczoraj stwierdził, że mam mały brzuch, ale wody ok, łożysko też więc się nie czepiał. Nie wiem dla kogo mały skoro ja z takim brzuchem na porodówkę szłam:p
Teoretycznie logiczne ale nietore dziewczyny piszą ze maja mały i mało miejsca to dziecko już tak nie kopie i tez mniej boli :D
No czopa ja bym z niczym nie pomyliła, najwyżej można przegapić jak wypadnie np. do taloalety. W poprzedniej ciazy odszedł 3 tyg przed porodem ale poród i tak był wywolywany, w tej odchodził juz w 20 którymś jak mi się szyjka rozluźnila, czasem może świadczyć ze poród się zbliża a czasem wcale, zależy od kobiety.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas to noce najgorsze. Zanim usne minie ładnych parę godzin, tyle że w nocy rzadko się budzę do toalety za to budzę się przy każdej zmianie pozycji...A potem śpię do południa.
Nasz Olivier też już bardziej się wypina, rozciąga niż kopie. Szczerze mówiąc to tylko raz mnie kopnął w zebro więc nie mam co narzekać. Choć ostatnio zaczęłam go czuć bardzo nisko, jakby jego główka była naprawdę bardzo, bardzo nisko. Chodzę, a raczej tocze się już od dwóch tygodni a przed nami jeszcze tyle czasu... po świętach nie mam humoru i też mnie jakieś obawy dopadają...walizkę miałam pakować, ale jakoś nie mam ochoty...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry