reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

A ja się czuje super (tfu,tfu,odpukać). Brzuszek mam nieduży, taki rozłożony na boki, wyglądam jak lekko utyta. Czasem nawet zapominam, że jestem w ciąży, bo w niczym mi nie przeszkadza. Ze względu na dietę cukrzycową, do wagi startowej brakuje mi jeszcze 2 kg, czyli nic nie przytyłam, a nawet schudłam. Nic mnie nie boli (no może trochę spojenie, ale do wytrzymania), nic mi nie puchnie, bez problemu znajduje pozycję do spania. Najbardziej dokuczliwe to wstawanie do toalety, zdarza mi się nawet 6 razy w nocy i oczywiście moja cukrzyca, która wprawdzie nie daje fizycznych objawów, ale źle działa na moja psychikę.

reklama
Monsku ja odkad wróciliśmy ze Swiat mam intensywny syndrom wicia gniazda i ciagle mi sie wydaje, ze nic nie jest gotowe na narodziny Poli, a zaszcza ja. Tyle, ze u mnie to pierwsze dziecko. Małż ciagle powtarza, ze damy rade ale mam wrazenie, ze on nie wie co tak naprawde nas czeka ;x

Po wczorajszych objawach mama mi sugeruje wizyte u lekarza ale wstrzymam sie jeszcze dzis i zobaczę jak sie bede czula.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam podobnie jak jagodka, chciałabym mieć noworodka w domu, są takie pachnące :) i fajne jest to uczucie ze mama jest dla nich najważniejsza i niezbędna :) ale za byciem w ciąży nie tesknie, choć mam mało powodów do narzekan, humor mam dobry, praiwe nic mnie nie boli, zebra juz przestały bo brzuch się obnizyl, dziecko mnie tam nie kopie bo leży teraz od prawej do lewej. Ale nawet jak nic specjalnie nie boli to i tak ciaza jest obciążająca dla organizmu, zwłaszcza jak ktoś dużo przytyje ..
W nocy sukces! Tylko 4 razy w toalecie zanim zasnęłam wiec super.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia to jakas wyjatkowa noc bo ja raz przed zasnieciem i potem dopiero z samego rana [emoji16] I wlasnie tym sie motywuje. Jak juz dostane tego malucha na rece to wiem, ze zapomne o wszystkich dolegliwościach ciąży [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tlumacze mojemu synkowi, ze teraz mama bedzie pracowac z pol godzinki i zeby poszedl sie pobawic czy cos sam. Poszedl i rzucil mi na odchodne: tak mama, pracuj pracuj.. i poszedl grac na pianinie i flecie jednoczesnie.. troche ciezko jest sie skupic :)

A dla mnie końcówka ciąży jest super :) dzidzia ma mało miejsca, więc kopanie nie jest dokuczliwe, nie mam problemów pęcherzowych, nie mam spania, ale organizm się nie domaga ;) ja to dzisiaj mam stresa porodowego :o strasznie się zeschizowałam o_O może dlatego, że mam rodzić w innym szpitalu a przerażają mnie nowości :baffled:

Klauduska Ja mam dokładnie to samo,wszystko mnie boli tam na dole. Mała obniżyła się i to sporo przez 2tyg,czuję jakby zaraz miała wyciągnąć głowę i mi pomachac rękami którymi non stop tam grzebie [emoji23] do tego te skurcze przepowiadajace które scinaja mnie z nóg. Tez bym chciala zrobic tyle rzeczy ale no nie da sie, płakać mi się chce bez powodu.

Rodosek To ja zazdroszczę Tobie tego ze nie czujesz już tak mocno ruchów....Ja mam istne tornado hahah na jedno by wyszło jakby ktoś zaczal skakac po mnie i kopał po zebrach,żołądku, nerkach,watrobie. Ale ja chudzinka byłam i jestem i w pierwszej ciąży też to przerobilam.

Też zaczynam już łapać stresa przed porodem, czy dojadę przeszło 50km, czy mąż dojedzie (bo akurat w styczniu/lutym ma prace 50km od domu) do domu jak się zacznie żeby mnie zawieść do szpitala. Czy nie trafię znów na położna z koszmarów, czy dam radę znów ból wytrzymać...

Ostatnia edycja:
A ja sie wlasnie przebudzilam jak zawsze w nocy i pierwszy raz sprawdzilam czy mam brzuch :) jakos przekrecilam sie z prawej strony na lewa bez problemu, nic nie bolalo :) moze u mnie tez maly sie obnizyl bo mniej mnie kopie od wczoraj i jakos latwiej mi sie dzisiaj w nocy spi...

reklama
Rodosek to zazdro, mój to nawet gina wczoraj w sondę od usg skopał:p A ostatnio poczułam kopniaka..na plecach, jakby w jakiś nerw koło nerek przywalił, myślałam, że się popłaczę z bólu. Im dalej, tym bardziej bolesne te ruchy.
Ale mnie dziś naleciało, zrobiłam sobie na śniadanie kaszę mannę na mleku i wkroiłam do niej banana:) mniaaam

Do góry