reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A ja myślę, że każdy tłumaczy dziecku śmierć tak jak sam w to wierzy. Dla mnie powiedzenie dziecku, że coś lub ktoś idzie do nieba nie jest okłamywaniem jeśli rodzic sam w to wierzy. Ja osobiście wierzę w to, że coś się tam z człowiekiem po śmierci dzieje na pewno ale nie do końca wiem co i tak też będę tłumaczyć swojemu dziecku- że dusza ucieka z człowieka ale co się z nią dzieje dowiemy się dopiero jak sami umrzemy. Wiadomo, że słownictwo dostosowane do wieku dziecka :)

reklama
Heheh myślę że lepiej porzucić ten temat bo zaczniemy dyskusje na temat religii a to nigdy dobrze się nie kończy :D najważniejsze to dziecka nie oklamywac bo dzieci są jak wykrywacze klamstw. Jeśli ktoś mówi szczerze bo w coś wierzy to jest ok.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wogole jest sytuacja, ze ja mam swoja religie, a maz swoja. Wiec synek zapozna sie pewnie z obydwoma i jak bedzie wiekszy i masdrzejszy, sam zdecyduje "kim" chce byc. W sumie w obydwu religiach nie am zbyt wielkich rozbierznosci, obydwie sa chrzescijanskie. I w sumie ani go nie klamie ani nic. Rozmawiamy o tym,ze cialo umiera i on wie gdzie jest cmentarz, i widzial zdechle rybki, wiec czai o co chodzi,ale tlumaczyc maluszkowi co to jest dusza to wyzwanie dla tak mlodego rozumowania :)

Japko84 nie wiem ile corcia ma lat, ale ja jak bylam malutka i stracilam pieska to rodzice od razu zabrali mnie do zoologicznego wybralam swinke morska i tego samego dnia wieczorem zamiast plakac bawilam sie nowym zwierzaczkiem :) pozniej to juz nie dzialalo.....
Spac nie moge, maz wrocil podpity i mi wygadal ze rzeczy dla dziecka sa dla mnie wazniejsze niz to ze kupuje dom i takie glupoty gadal ze znow nie mam zamiaru do niego sie odzywac... Normalnie jak jestem w ciazy to taki z niego dupek ze szook ! Mam nadzieje ze przezyje jakos te swieta i nastepne spedze juz w milej atmosferze z moja rodzina...
P.s. Jakas nerwowa w ciazy sie zrobilam bo wczoraj pierwszy raz trabilam na faceta co sie chcial wepchnac w korku :) a tak sie na mnie spojrzal ze gdybym miala ogonek to bym podkulila ze strachu haha

Saskia to już duża dziewczyna tylko strasznie wrażliwa. Już wie o chomiku, siedzi i płacze. To nie jest jej pierwsze zwierzątko. Wie o śmierci, o ciąży itp. Nigdy nie owijamy w bawełnę, poprostu szkoda dziecka. Miał być fajny dzień z wizytą u Mikołaja (o dziwo jeszcze wierzy, już tak na siłę) a teraz nigdzie nie chce wychodzić. Za oknem mgła, nic nie chce nam sie robić. Nie mam pomysłu na obiad. Czy któraś boryka sie z zespołem niespokojnych nóg? Już mnie to świństwo wykańcza. Mam strasznie marudny dzień [emoji12].

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska no ja też miałam przed. Już jako nastolatka sie z tym męczyłam. Teraz sie nasiliło, wystarczy że posiedzę dłużej niż półgodziny i sie zaczyna. Masz jakieś sposoby oprócz chodzenia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry