reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
My decydując się na starszego od razu zdecydowaliśmy się i na drugiego...nie chcieliśmy dużej różnicy wieku między dziećmi, liczyliśmy się z tym, że na początku łatwo nie będzie, tylko synek do roku czasu w ogóle nie chorował i szczerze mówiąc nie braliśmy pod uwagę tego, że to tak nagle się zmieni...
Z 6-latkiem sytuacja jest na pewno dużo łatwiejsza niż z takim maluchem, który wymaga karmienia, przania i ogólnie dużej uwagi, ale to wszystko zależy od organizacji

A to jakie mały ma objawy, że podejrzewają epilepsje ? Mam nadzieje, ze tylko na badaniach się skończy i okaże się wszystko ok.
Ja tez chcialam małej różnicy wieku. Ze względu na cc wyszło mi rocznikiem 3 lata a w rzeczywistości ciut ponad 26 miesięcy.
Najbardziej się boję tych pierwszych miesięcy, bo nie dość, że operacja to jak sobie start z Alicją przypominam to mi się słabo robi. Była wymagająca... może ta będzie spokojniejsza :)

Klauduska ja po ciąży w większości zmieniłam towarzystwo. W sumie to ze mnie zrobił się odludek. Teraz się przeprowadziłam w dzielnice gdzie mam dwie koleżanki z liceum. Jedna niedawno urodziła, a nawet nie mam jak jej odwiedzić bo moja Ala ciągle ma jakąś wirusówkę.

Jagódka do mnie dzwonili z pracy czy przyjdę na Wigilię 2 lata z rzędu, ale za każdym razem odwiałam i w tym roku nie dzwonili. Po bony i paczki idę w środę to i l4 od razu zniose.

Rls poza ciąża nie zaobserwowałam u.siebie ale teraz mam. Najgorzej nocą albo jak się położę/ usiądę w ciągu dnia.

Już po 22 a budowlaniec uparł się ze dziś listwy na dole dokręci. No szału dostać można od wiercenia :/

A to jakie mały ma objawy, że podejrzewają epilepsje ? Mam nadzieje, ze tylko na badaniach się skończy i okaże się wszystko ok.

co jakiś czas zdarzało mu się wybudzać z krzykiem, ale po jakimś czasie udawało się go uspokoić i spokojnie zasypiał, a po ostatnim takim incydencie dziwnie się zachowywał, nie był w stanie powiedzieć żadnego słowa, główka mu bardzo uciekała na jedną stronę, trzęsła się rączka itp i lekarz twierdzi, że to typowe objawy epilepsji u dzieci. No i jest obciążony genetycznie bo brat jego ojca ma stwierdzoną epilepsję. Zobaczymy co badania wykażą, tylko trochę obawiam się narkozy u takiego malucha

Wydaje mi się, że tą kurkę chyba kiedyś Jagódka robiła, dobrze pamiętam? :)

U mnie pierniki już zrobione, ale coś czuję, że nie wytrzymają do świąt bo mąż co chwilę podchodzi i kradnie po jednym :D ja z resztą też :D
Jutro chcę zrobić uszka ale najpierw muszę poszukać gdzieś jutro pieczarek, bo jak zwykle przed świętami brakuje w sklepach.

Ja mam wrażenie, że mój brzuch z dnia na dzień robi się coraz większy. Z resztą czuję to po kurtce, którą musiałabym już wymienić ale kurczę szukam jakiejś z drugiej ręki, bo szkoda mi kupować nową żeby pochodzić w niej 2 miesiące i odłożyć do szafy, bo będzie za duża. Ale coś czuję, że nie będę mieć wyjścia i będę musiała kupić jednak nową.

Ja dziś planuje zrobić śledzie po kaszubsku,ale czy mi się chce [emoji53][emoji3]
A propos piernikow, to u nas została 1/3 no cóż trzy chłopy w domu [emoji6]
Sypialnia pomalowana, więc po weekendzie zaczynamy szykować kącik dla Nadii i prawko oraz zakup reszty rzeczy, cieszę się jak dziecko [emoji3]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Widze ze wy się do świat przygotowujecie pełna para. Ja w tym roku o ile dostanę przepustkę to w wigilię ubiorze choinkę z mężem. Więcej nic nie robię bo po 1 nic mi jeść nie wolno A po 2 całe święta i tak spędzimy u teściów i u moich rodzicow nigdzie indziej nie jedziemy bo tylko tam spokojnie się poloze do łóżka a i tak będę w gronie rodzinnym

U mnie brzusio też rośnie Ale już jest nisko. No a na wadze 0+ Ale akurat w tym nie ma nic dziwnego

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Moj maz nawet zauwazyl, ze brzuch mi strsznie urosl ostatnio. Kurdka ledwo ledwo,ale stwierdzilm, ze najwyzej zaloze pod kurtke cos cieplejszego, ale nowej nie kupie. Zwlaszcza, ze mi ejst goraco teraz. Nie moge sie do tego przyzwyczaic, bo aj zmarzluch zawsze a teraz plone! :)

kasia.zosie - historie moge ci napisac na prv :) ale nic ekscytujacego, hehe

reklama
Do góry