reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja znowu mówię, że CHCĘ a nie BĘDĘ karmić, bo znam samą siebie i wiem, że się szybko denerwuję i tracę cierpliwość.. Ale póki co bardzo mi na tym zależy aby karmić piersią więc może taki sposób myślenia pozwoli mi przetrwać złe chwile. Wiem, że niektóre kobiety walczą o laktację tygodniami i boję się że się poddam :( staram się do tego przygotować jak najlepiej i też mam zamiar zamówić sobie książkę "Po prostu piersią". Mam nadzieję, że dam radę :)

reklama
A zresztą podobno latwiej zmierzyć małe dzieci bo widać je lepiej na usg a po drugie jak juz główka ustawia się na dole to i tak ciężko ją całą zmierzyc

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

super_mysz - własnie czytam tą książkę, jak dla mnie nowicjuszki naprawdę przydatna!:D

może faktycznie daruję sobie czytanie o porodach;p

Ja miałam ją kupić i wyleciało mi z głowy ale mi przypomniałaś :)
Ja o porodach nie czytam, w szczególności jeśli chodzi o te z bólami z krzyża.. brrr.. dlatego wolę omijać ten temat szerokim łukiem. Jedyne co mnie interesuje co do porodu to temat lewatywy

Ja miałam lewatywe przy pierwszym porodzie a przy drugim nie. I szczerze mówiąc dla mnie bez roznicy. (Saam lewatywa nie byla ani bolesna ani nieprzyjemna). Czytałam ze u niektórych osób lewatywa nie przynosi porządanego efektu i jelita oprozniaja się za dlugo.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja muszę podpytać swojej ginekolog ale ja raczej się zdecyduję bo mam znajomą, której przytrafiło się popuścić podczas parcia.. Nie chciałabym się niepotrzebnie stresować. A jak nie zadziała to trudno ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam aby tego uniknąć :)

Ja ogladam filmiki z porodu caly czas, chyba chce sie przygotowac do najgorszych opcji i pozytywnie zaskoczyc niz na odwrot :)
A co do karmienia to zawsze myslalam ze to jest takie naturalne, przystawia sie dziecko i karmi... A teraz widze ze to nie jest takie proste... Nastawiona jestem pozytywnie ale kazdy mi mowi zebym sie nie denerwowala jak nie bede mogla karmic, zebym sie nie stresowala itp i teraz to sie zastanawiam czy to rzeczywiscie jest takie trudne...
Ja chyba bym wolala lewatywe przed niz w trakcie porodu.... Ale nie wiem jakie tu sa zasady...

Aaa i zamowilam pizamy dla siebie i szwagierki :) byly takie promocje ze grzech by bylo nie wziasc :) a pomyslalam ze jeszcze cos dokupimy takiego specjalnie dla niej nie zwiazanego z ciaza...
Wczoraj mi sie strasznie milo zrobilo bo dostalam prezenty dla maluszka od dziadkow dziewczynki ktora sie opiekuje... Taka fajna rodzina ze czuje sie w ich towarzystwie jak u siebie :)

reklama
Do góry