reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jak rodziłam Jaska to lewatywe z zasady robiono każdej rodzącej. Teraz trzeba się dowiedzieć w swoim szpitalu bo niektóre w ogóle juz tego nie prakrykuja i często bywają zdziwieni ze ktoś chce. Co do popuszczenia w trakcie porodu to w sumie najczęściej się nawet o tym nie wie. Ja nic nie wiem :D jedyne co to osikalam położna w jednym momencie zanim zaczęły się skurcze parte a ona powiedziała tylko żeby się zupełnie tym nie przejmować i się śmiała :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi jak zaczely sie skurcze to zaczelo sie tez latanie do kibelka, tzw oczyszczenie naturalne. Potem po dobie niejedzenia bylam pusciusienka

U mnie proponują czopki glicerolowe i w sumie one się sprawdzają, zawsze można wziąć dwa w odstępach i działają:)
Drzewo genealogiczne - praca dla chętnych) gotowa. Dzieciaki zjadły naleśniki i poszli z babcią na podwórko, od 15 minut odśnieżają;) Muszę jeszcze obiad dla mnie i męża zrobić, ale pewnie poczekam na niego, chyba, że mnie zacznie skręcać z głodu;) Jutro idę do fryzjera, mam nadzieję, że tam wysiedzę. Miałam nie obcinać, bo już kucyka mogę zrobić wreszcie, ale od czerwca rosły jak chciały i nie da się tego ułożyć Korci mnie też lekkie sombre, zobaczę co mi zaproponuje mój fryzjer.

Jagódka u ciebie śnieg a u nas deszcz, który zapewne w nocy przymarznie i będzie ślizgawica :szok: a tak obiecali w pogodzie, że będzie ładnie i biało.
Ja włosów już nie ścinam bo chcę mieć możliwość je spokojnie spiąć w trakcie porodu. Także następną wizytę mam dopiero po porodzie

No właśnie co do tej lewatywy to zdecyduję się na nią o ile mi się sam organizm nie oczyści

A ja zupełnie zmieniając temat od kp chciałam zapytać: może coś wiecie: czy w ciąży mogą pojawić się nowe pieprzyki? Doczytałam, że tak, ale czy powinnam coś z nimi robić, dermatolog powinien je oglądać czy sama mam je obserwować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowa kurde zjeździliśmy dziś wszystkie możliwe sklepy w mieście w poszukiwaniu śrub do łóżeczka. W połowie sklepów patrzyli jak na idiotów w drugiej połowie twierdzili że właśnie się skończyły, do ostatniego sklepu małżonek poszedł sam i kupiłam ale 80mm a nie 60 i jeszcze badał że takich jak chcemy nie produkuje się (ta). Wkurzyłam się i zadzwoniłam do kolegi z pracy żeby mi odłożył 12 sztuk takich i takich i będę miała jak tylko z lini zejdą. Przynajmniej będę wiedziała że są dobrze ocynkowane. U nas w firmie robimy tego tonami tyle że idzie to do ikeii i innych dużych sieci i my nie używamy nazw (bo podobno to śruba szwedzka) tylko oznaczeń literówki cyfrowych.

reklama
1481741961-1d1mld.jpeg

Zdążyliśmy w ostatniej chwili, a właściwie chłopcy zdążyli, ja tylko do pieca włożyłam [emoji6]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Do góry