reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja dzisiaj po wizycie i synek waży już ok 1900g i to by było na tyle dobrych wieści, zaczęła mi się skracać szyjka, niby jeszcze w normie ale o 1cm się skróciła:( skurcze się piszą, nie jakieś bardzo mocne, ale dość sporo ich jest, dodatkowo muszę czekać na wyniki bo podejrzewają zatrucie ciążowe i ogólnie te moje bóle też nic dobrego nie wróżą i kazała mi się nastawić na wcześniejszy poród a teraz mam się oszczędzać, żeby maluszek jak najdłużej siedział...

Grabcia trzymaj się, będzie dobrze

reklama
Ja dzisiaj po wizycie i synek waży już ok 1900g i to by było na tyle dobrych wieści, zaczęła mi się skracać szyjka, niby jeszcze w normie ale o 1cm się skróciła:( skurcze się piszą, nie jakieś bardzo mocne, ale dość sporo ich jest, dodatkowo muszę czekać na wyniki bo podejrzewają zatrucie ciążowe i ogólnie te moje bóle też nic dobrego nie wróżą i kazała mi się nastawić na wcześniejszy poród a teraz mam się oszczędzać, żeby maluszek jak najdłużej siedział...

Grabcia trzymaj się, będzie dobrze

Woow 1900 :) ja w czwartek bede miala wazenie malego i mam nadzieje ze tez tyle bedzie....
Oszczedzaj sie zeby chociaz do 36 tyg wytrzymac !!!

supermysz- wow jadę do Ciebie! :D
Joanna - spory już maluszek :)
macie zacięcie dziewczyny z tymi wielorazowymi.. podziwiam w dzisiejszych czasach. Chociaż moi rodzice ( i wasi pewnie też) nie mieli wyboru i jakoś dali sobie radę.

Byłam dziś na wizycie i jeśli nic nie wydarzy się wcześniej to 13go lutego, jeśli będzie ciasno w szpitalu to w Walentynki urodzi się moja córka :)

Janna już spory bobas, który u Ciebie tydzień? Ile tej szyjki Ci zostało? Nie proponowali Ci pessaru?

Na pesser jeszcze za wcześnie, zostało 3,5 była prawie 5 w ciągu 4tyg tak się skróciła....jutro 32 tydz zaczynam

Woow 1900 :) ja w czwartek bede miala wazenie malego i mam nadzieje ze tez tyle bedzie....
Oszczedzaj sie zeby chociaz do 36 tyg wytrzymac !!

wg usg może mieć od 1900 do 2180, starszy synek miał w tym tyg taką samą wagą i urodził się w terminie ważąc 3380, oszczędzam się na ile to możliwe przy 14 miesięcznym maluchu...

Na pesser jeszcze za wcześnie, zostało 3,5 była prawie 5 w ciągu 4tyg tak się skróciła....jutro 32 tydz zaczynam

wg usg może mieć od 1900 do 2180, starszy synek miał w tym tyg taką samą wagą i urodził się w terminie ważąc 3380, oszczędzam się na ile to możliwe przy 14 miesięcznym maluchu...
Joanna to nie tak źle z ta szyjka. Ja miałam pięć tygodni temu 3,9 i się do teraz nie skrocila.. może u ciebie tez tak będzie jak będziesz się w miarę możliwości oszczędzać. Ja tez odpoczywam ile mogę przy półtora rocznym dziecku. A dzidziuś juz duży :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

3,5 to jest długa szyjka. Ja nigdy takiej nie miałam, nawet na początku drugiego trymestru;) Także tym się nie przejmuj, owszem trzeba sprawdzać co z nią dalej, ale przecież kiedyś musi się zacząć skracać, a masz spooory zapas. Mi w ciągu 3 tygodni skróciła się o 7mm, tyle że doszła już do tej dolnej granicy. Ważne też żeby nie była miękka i bez rozwarcia. Daj znać jak wyniki, jak już będziesz wiedziała na czym stoisz.
Przy takich małych dzieciach ciężko się oszczędzać, mój dziś mnie nie odstępował:(

Dzięki dziewczyny:) na razie staram się nie panikować, jutro lekarz ma do mnie dzwonić z wynikami tzn jak będą ok to nie zadzwoni, to zatrucie ciążowe wydaje mi się mało prawdopodobne, szyjką też się jeszcze nie przejmuję jest długa i liczę, że już skracać się nie będzie zwłaszcza, że w domu nie robię ostatnio praktycznie nic oprócz zajmowania się Małym, sprzątanie i gotowanie przejął mój D

Tak Ellie mi zawsze mierzy długość szyjki na usg

reklama
Do góry