reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja dzisiaj po wizycie i synek waży już ok 1900g i to by było na tyle dobrych wieści, zaczęła mi się skracać szyjka, niby jeszcze w normie ale o 1cm się skróciła:( skurcze się piszą, nie jakieś bardzo mocne, ale dość sporo ich jest, dodatkowo muszę czekać na wyniki bo podejrzewają zatrucie ciążowe i ogólnie te moje bóle też nic dobrego nie wróżą i kazała mi się nastawić na wcześniejszy poród a teraz mam się oszczędzać, żeby maluszek jak najdłużej siedział...

Grabcia trzymaj się, będzie dobrze

reklama
Ja dzisiaj po wizycie i synek waży już ok 1900g i to by było na tyle dobrych wieści, zaczęła mi się skracać szyjka, niby jeszcze w normie ale o 1cm się skróciła:( skurcze się piszą, nie jakieś bardzo mocne, ale dość sporo ich jest, dodatkowo muszę czekać na wyniki bo podejrzewają zatrucie ciążowe i ogólnie te moje bóle też nic dobrego nie wróżą i kazała mi się nastawić na wcześniejszy poród a teraz mam się oszczędzać, żeby maluszek jak najdłużej siedział...

Grabcia trzymaj się, będzie dobrze

Woow 1900 :) ja w czwartek bede miala wazenie malego i mam nadzieje ze tez tyle bedzie....
Oszczedzaj sie zeby chociaz do 36 tyg wytrzymac !!!

supermysz- wow jadę do Ciebie! :D
Joanna - spory już maluszek :)
macie zacięcie dziewczyny z tymi wielorazowymi.. podziwiam w dzisiejszych czasach. Chociaż moi rodzice ( i wasi pewnie też) nie mieli wyboru i jakoś dali sobie radę.

Byłam dziś na wizycie i jeśli nic nie wydarzy się wcześniej to 13go lutego, jeśli będzie ciasno w szpitalu to w Walentynki urodzi się moja córka :)

Janna już spory bobas, który u Ciebie tydzień? Ile tej szyjki Ci zostało? Nie proponowali Ci pessaru?

Na pesser jeszcze za wcześnie, zostało 3,5 była prawie 5 w ciągu 4tyg tak się skróciła....jutro 32 tydz zaczynam

Woow 1900 :) ja w czwartek bede miala wazenie malego i mam nadzieje ze tez tyle bedzie....
Oszczedzaj sie zeby chociaz do 36 tyg wytrzymac !!

wg usg może mieć od 1900 do 2180, starszy synek miał w tym tyg taką samą wagą i urodził się w terminie ważąc 3380, oszczędzam się na ile to możliwe przy 14 miesięcznym maluchu...

Na pesser jeszcze za wcześnie, zostało 3,5 była prawie 5 w ciągu 4tyg tak się skróciła....jutro 32 tydz zaczynam

wg usg może mieć od 1900 do 2180, starszy synek miał w tym tyg taką samą wagą i urodził się w terminie ważąc 3380, oszczędzam się na ile to możliwe przy 14 miesięcznym maluchu...
Joanna to nie tak źle z ta szyjka. Ja miałam pięć tygodni temu 3,9 i się do teraz nie skrocila.. może u ciebie tez tak będzie jak będziesz się w miarę możliwości oszczędzać. Ja tez odpoczywam ile mogę przy półtora rocznym dziecku. A dzidziuś juz duży :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

3,5 to jest długa szyjka. Ja nigdy takiej nie miałam, nawet na początku drugiego trymestru;) Także tym się nie przejmuj, owszem trzeba sprawdzać co z nią dalej, ale przecież kiedyś musi się zacząć skracać, a masz spooory zapas. Mi w ciągu 3 tygodni skróciła się o 7mm, tyle że doszła już do tej dolnej granicy. Ważne też żeby nie była miękka i bez rozwarcia. Daj znać jak wyniki, jak już będziesz wiedziała na czym stoisz.
Przy takich małych dzieciach ciężko się oszczędzać, mój dziś mnie nie odstępował:(

Dzięki dziewczyny:) na razie staram się nie panikować, jutro lekarz ma do mnie dzwonić z wynikami tzn jak będą ok to nie zadzwoni, to zatrucie ciążowe wydaje mi się mało prawdopodobne, szyjką też się jeszcze nie przejmuję jest długa i liczę, że już skracać się nie będzie zwłaszcza, że w domu nie robię ostatnio praktycznie nic oprócz zajmowania się Małym, sprzątanie i gotowanie przejął mój D

Tak Ellie mi zawsze mierzy długość szyjki na usg

reklama
Do góry