reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Grabcia, trzymaj się dzielnie, tak jak piszą dziewczyny-dzidziuś już da sobie rade, nie zawsze układa się tak jak chcemy i co ważne: jesteś pod opieką dobrych lekarzy a oni wiedzą co robią.. ściskam!
Rozmaryn-no zaszalałaś, z samego rana tyle energii na ubieranie taaakiej choinki ;-)

Ja bez pomysłu na obiad. Najchętniej upiekłabym muffiny, lub pierniki a nawet myślę o pączkach i jadłabym je do wieczora :)
Na pewno coś upichcę a na obiad to nie mam pojęcia!:/
A ostatnio tak mam, ze głodna chodze, a niewiele mogę zjeść, takie malutkie porcyjki bo od razu jestem pełna i czuję jakby mi miało wszystko wylecieć:D

reklama
Monsku też tak mam, chodzę po kuchni i szukam nie wiem czego po szafkach :p

No ja po choinkę chyba jutro pojadę, bo już mam ochotę posiedzieć przy świecącej i pachnącej choince :)

A ja na obiad robię spaghetti.
Pierniki też muszę upiec a nawet nie wiem kiedy.. może na weekend, bo na szczęście mam takie, że pod lukrem od razu miękną

Czy znacie to uczucie? Godzinę się wiercicie celem znalezienia dość wygodnej pozycji by usnąć, i jak juz taką znajdziecie,to okazuje się ze musicie iść siku.
Do trzeciej w nocy dziś nie spałam, coraz ciężej mi leżeć, siedzieć, chodzić. Oj cos czuje, ze kiepski dzień dziś będzie
Rozmaryn choinka pierwsza klasa [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu ja też pączki wcinam na sniadanie :) a ostatnio odkryłam takie pyszne z musem malinowym :)
U mnie jednak zwyciężyło lenistwo i będę golabki, te które ostatnio na swieta mrozilam :D
Monsku, pewnie kolo 20/30 będzie (uzbieraly sie z prezntow) plus mam kilka różowych hehe w razie potrzeby, ja się jeszcze zastanawiam nad tymi pieluszkami wielorazowymi z wkładami bambusowymi, podobno bardzo wygodne, tylko też musialabym trochę na nie wydać na poczatek.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja się zabieram za ciasteczka owsiane, mam jakieś dwa kotlety akurat dla mnie i dla męża żeby nie chodził naburmuszony, coś do tego dorobię i będę sobie piec:D
A dziś mi z Allegro przyszła taka cudna sukienka w kwiaty, w moim retro stylu (używana), wszystko mi się w niej mieści - i cycuchy i brzucho, powiem Wam, że dawno się tak atrakcyjnie nie czułam:)
Do lutego może mi posłuży, a potem (daj boże) sobie zwężę:D
Ja też mam mnóstwo pieluch tetrowych, też ze 20 czy 30, nawet nie wiem kiedy ja ich tyle kupiłam.. W ogóle mam wszystkiego za dużo powiem Wam jeśli chodzi o ubranka, gromadziłam od 5 msca i teraz mam tego mnóstwo, no ale lepiej więcej niż mniej.
Zamówiłam sobie na próbę przez Allegro stanik ciążowy (akurat kupowałam u tego Sprzedawcy inne gadżety) --> Link do: Biustonosz Stanik do karmienia D85 kolor do wyboru
i jakby co, to polecam Wam. Bawełniany, wygodny. Może za piękny nie jest, no ale może którejś z Was wpadnie w oko ;-)

Ja dziś też z obiadem raczej nie szalałam, frytki i paluszki rybne :D poza tym stary na L4 aż do poniedziałku :O zapalenie górnych dróg oddechowych... Więc jak on się obija to ja też :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja się jeszcze zastanawiam nad tymi pieluszkami wielorazowymi z wkładami bambusowymi, podobno bardzo wygodne, tylko też musialabym trochę na nie wydać na poczatek.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

powiem Ci, że zaczęłam używać wielorazówek przy starszaku (jak miał jakieś 1,5 roku), młodszego od 3 miesiąca życia pieluchowałam wielorazówkami i teraz mam również taki zamiar :)
ja osobiście jestem mega zadowolona :) cudownie pupcia takiego malucha wygląda w tych wielorazówkach :) co do wydatków to i owszem na początku jest to niemały wydatek, ale mi się zwróciło :) teraz właśnie jestem na etapie dokupowania 3-4 szt., bo z tych co mam to jedna się rozsypała, a te trzy to raczej takie 100% chłopięce są :D jeśli macie jakieś pytania w tej kwestii pytajcie postaram się Wam odpowiedzieć :)

image.png image.png Tak czytam was co gotujecie i mam pustke w glowie.... W lodowce juz chyba 3 kurczak z rozna i 3 opakowania gotowych salatek ( mam po tym niski cukier ) na poczatku bylo ok ale teraz nie moge patrzec ...
Agatucca mam identycznie w nocy !!! Chociaz dzisiaj tez prawie cala przespalam wiec wg moich obliczen to 3 lub 4 noc przez cala ciaze ktora przespalam...
Zamowilam przez internet prezenty dla meza, dzieciakow z pracy, dla tesciowej jest pomysl no ale dla meza siostry i jej faceta zaczyna sie problem... Moj maz kupuje co roku prezenty przed sama wigilia ( jak jest na 7 to jedziemy o 6 ) ale ja chce miec w tym roku z glowy... Siostra meza ma jest w 33 tyg ciazy jak ja i myslalam o pizamach do karmienia po porodzie bo to zawsze sie przyda ale nie wiem czy to dobry pomysl... Co sadzicie?

Załączniki

• image.png
    image.png
    92,2 KB · Wyświetleń: 51
  • image.png
    image.png
    65,6 KB · Wyświetleń: 54
  • image.png
    image.png
    65,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Ja bym chciała dostać ładną piżamkę do karmienia:) Z drugiej strony trochę to taki prezent ni dla dziecka ni dla mamy;) Wkurzyłabym się gdybym na urodziny dostała coś dla bobasa, a nie dla mnie,w końcu w ciąży będę jeszcze chwilę, a kobietą do końca życia. Ale pod choinkę - czemu nie?:)

Do góry