reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

A ja chodzę w normalnych stanikach. Miałam trochę większych, bo mi się w ostatnich 3 latach bardzo rozmiar zmieniał w trakcie ciąży, laktacji i po zakończeniu karmienia, dodatkowo mocno schudłam, więc mam wachlarz rozmiarowy w domu;)

reklama
Ellie w USA się praktykuje prasowanie ubranek dla noworodków? Czy pralka i suszarka i tyle?

Nikt nie prasuje, a jeszcze jak sie spytalam to strasznie zaskoczone babeczki byly... :) wiec i ja sobie odpuscilam wkladam tylko do suszarki i wychodza jak prawie wyprasowane i gorace :)

Dzisiaj bylam na zakupach tzn kupilam sobie dwie bluzki i w przymierzalni nie moglam sie napatrzec jaki juz brzuszek duzy !!!! Za to z biustem porazka.. Nosze te same staniki co przed ciaza moze troche w obwodzie mnie uwiera ale miseczka nic nie podrosla... A tak liczylam na to... :)

Ale sie rozpisalyscie :)
Ja wina nie tykam ale za Chivas'ka albo JD duzo bym oddala. Ehhh...jeszcze z 1.5 roku :)
Biustonosze polecam allesa, teraz tez takie kupie. U mnie miękkie sie nie sprawdzają.
Dzisiaj ostatnia noc w mieszkaniu, od jutra bede na garnuszku mamusi. Zazdroszcze Wam dziewczyny ze wy juz u siebie.
Biore witaminy Femibion Natal Classic, zreszta jak w 1 ciazy i powiem Wam, ze szok. W pierwszej w ogole nie chorowalam a teraz sie przeziebilam, myslalam ze sie zasmarcze na amen a tu 2 dni i zdrowa jestem. Nie wiem czy to rzeczywiście te witaminy mi pomagaja czy moze jakis cud.

Tak w zastępstwie alkoholu to w tesco są "herbatki" bez teiny z całkiem dobrym składem: czerwone wino, białe wino i różowe wino. Troszkę to przypomina wino, a i skład to głównie zioła :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie czasem tak jest, że biust w ciąży specjalnie nie rosnie. Mój w pierwszej ciąży tylko się zaokrąglil. Po porodzie za to już był o rozmiar wiekszy :) za to co ciaza to mi rośnie bardziej

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

No muszę się znów wam wyżalić. Moi teściowie nie mogli się doczekać wnuczki. Jak tylko się dowiedzieli o ciąży to płakali. Teściowa pisała mężowi, że bedzie kupowała małej ciuszki i zabawki. Wiecie, takie normalne rozpieszczanie. Teraz kiedy przyszedł czas kompletowania wyprawki moja mama sie zaangażowała w pomoc, doradza, pyta czego nam brakuje, kupuje sama z siebie jakies ubranka, które jej wpadną w oko. A teściowie nic. Zero pytań, nawet jak mąż podgaduje, ze tesciowie kupili ubranka czy o naszych zakupach to oni zmieniaja temat. Nie chodzi mi o jakąś super pomoc finansową z ich stront ale sam fakt, że nie dostalismy jeszcze nic od nich dla dziecka, nawet pary skarpetek... Czy to nie dziwne?

A co do biustu to mi na poczatku podskoczyl o kilka rozmiarow, a teraz jest o rozmiar/dwa wiekszy od standardowego sprzed ciąży.

Kasia.zosia a co do spania gdy dzieci się bawią to chyba właśnie najlepsi rodzice jedynie potrafią zasnąć? [emoji16] Moj tata dopiero przy trzeciej córce nauczył się spać z otwartymi oczami [emoji23] Bo młoda jak ogląda bajeczki nie pozwala nikomu mieć zamkniętych oczu i spac [emoji23]

No muszę się znów wam wyżalić. Moi teściowie nie mogli się doczekać wnuczki. Jak tylko się dowiedzieli o ciąży to płakali. Teściowa pisała mężowi, że bedzie kupowała małej ciuszki i zabawki. Wiecie, takie normalne rozpieszczanie. Teraz kiedy przyszedł czas kompletowania wyprawki moja mama sie zaangażowała w pomoc, doradza, pyta czego nam brakuje, kupuje sama z siebie jakies ubranka, które jej wpadną w oko. A teściowie nic. Zero pytań, nawet jak mąż podgaduje, ze tesciowie kupili ubranka czy o naszych zakupach to oni zmieniaja temat. Nie chodzi mi o jakąś super pomoc finansową z ich stront ale sam fakt, że nie dostalismy jeszcze nic od nich dla dziecka, nawet pary skarpetek... Czy to nie dziwne?

Spokojnie, moi też cały czas mówią, jak bardzo to się wnuka doczekać nie mogą a do tej pory wszystko kupiliśmy sami :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska nie dziwne - ja nie kupiłam sama nic jeszcze, rodzice i teściowie tak samo (pierwszy wnuk w rodzinie, wyczekiwany latami). Poczekaj aż się urodzi maluch to się zaczną prezenty.

reklama
Wszystkozajete niby tak. No ale dziwi mnie fakt, ze tak dużo mówią a mało robią. W sumie nie oczekuje jakiejś wielkiej pomocy ale sam fakt, ze my i moi rodzice sie tak mocno zaangazowalismy w wyprawke a oni nie.

Do góry