reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Klauduśka oni nie są obojętni, ale dla nich fakt ciąży jest dużo bardziej abstrakcyjny niż dla Ciebie czującej ruchy ;) Poczekaj do porodu i wtedy możesz ocenić ich podejście. A tak to serio szkoda nerwów, ciesz się tym co masz, zamiast rozkminiać czego nie.

reklama
Klauduska mam wrażenie, że mamy tych samych teściów :D moi też tak się podniecają, że będą mieć wnuka (mają już jedną wnuczkę), nawet teściowa zaczęła nas częściej odwiedzać czego nie robiła nigdy. Ciągle tylko powtarza, że ona chce coś małemu kupić ale jak na razie nie kupiła nawet jednej skarpetki. Ostatnio zapytała co może mu kupić ale co mam jej powiedzieć jak my już zdążyliśmy wszystko kupić? To jej powiedziałam już dla świętego spokoju żeby kupiła ręczniki z kapturkiem. Ale znając życie i tak nie kupi, już znam ją na tyle, że wiem że sama będę musiała je kupić.. A poza tym jakby rzeczywiście chciała coś kupić to poszłaby do sklepu i by kupiła, a jakby miała wątpliwości czy już to mamy to może zawsze zadzwonić.. Jest mnóstwo rzeczy, a to zabawki, a to jakieś maty. A tak to ciągle teraz na pokaz narzeka, że ona nie może nic kupić bo my już wszystko kupiliśmy.
Ja rozumiem jak ktoś nie ma kasy itd.. ale po co robić coś na pokaz?

O, jakbym czytała o mojej mamie. Ile to ona rzeczy widziała fajnych w promocji i mówiła, żebym nie kupowała bo ona poleci i kupi. I teraz znów muszę czekać na sweterki z lupilu w Lidlu bo były takie piękne a nie kupiłam :(

Klauduska - fajny młody dziadek :D na spacerze z wnuczka babeczki go będą zaczepiac, że idzie z córką :D to lepsze niż mieliby mówić, że wygląda jak dziadek dla swojej córki :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super_mysz17 haha nie mozesz byc moja bratową, ona jest tylko w ciąży spożywczej [emoji16] I dlatego nie chce kupowac do konca wyprawki bo w razie "w" licze, ze ktos nam kupi na przyklad katarek czy szczoteczke do wlosow. Nawet męża chrzestna, ktora nigdy sie nie interesowala mężem jak byl dzieckiem dala nm te książeczki kontrastowe i gryzaki. No ale nie mozna miec wszystkiego, fajni tesciowie to juz chyba za duzo ;d

Sojnabig nie no ogolnie to on ma trzy corki, wiec wnusia bedzie jakby kolejna corka w babińcu ;d Poza trzema corkami, zona, psem a w sumie suczka i kotka.. Takie szczescie ma do kobiet [emoji23] Ale nie wyobrażam sobie powiedziec do niego dziadku albo zeby moja cora mowila do niego dziadku jak on jest taki mlody ;d

Sojnabig nie no ogolnie to on ma trzy corki, wiec wnusia bedzie jakby kolejna corka w babińcu ;d Poza trzema corkami, zona, psem a w sumie suczka i kotka.. Takie szczescie ma do kobiet [emoji23] Ale nie wyobrażam sobie powiedziec do niego dziadku albo zeby moja cora mowila do niego dziadku jak on jest taki mlody ;d
Mój ojciec też ma trzy córki a w październiku urodziła mu się pierwsza wnuczka :D moi teściowie z kolei maja trzech synów ale same wnuczki, w marcu szwagierka rodzi kolejna córkę, więc nasz Tymek będzie rodzynkiem po całości :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska fajna ta twoja siostra :) ciocia mojego męża też ma termin na luty a ma już 3 dzieci, najmłodsze 16 lat, baa ma nawet 3 letniego wnuka, który będzie teraz miał młodsza ciocie. A najlepsze ze niedawno wyśmiewali się ze znajomego, którego żona urodziła wtedy co córka :D wrocilo do nich :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska to wszystko zależy od waszych relacji, weź czasem teściową ze sobą na zakup wyprawki to może ci się dołoży? U mnie też zero zaangażowania od moich rodziców i teściów, ale my wszystko sami lubimy organizować (nawet ślub zrobiliśmy bez niczyjej pomocy), więc nie do końca rozumiem czego ci brakuje. A po porodzie obie nasze mamy chcą być obecne w życiu dziecka i to się liczy. A teściową wiem, że będę wykorzystywać, bo jest pediatrą ;P

Sent from my ALE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry