reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Tutaj obliczono koszt prania na 2 lata , zakladajac , ze dziecko zuzywa 6-8 pieluch dziennie czyli pranei jest robione co drugi dzien i wyszlo ok 100 euro, a koszt pampersow na 2 lata to ponad 800 euro. Ja mam takie wiaderko z przykrywka: splukuje kleksa nad kibelkiem i siup do wiaderka z zimna woda (zalecaja dodac kilka kropel octu czy olejku, jezeli ktos sie boi zapaszkow). Co drugi dzien pranie-uzbiera sie na pralke, program eko na 1,20 (ktore i tak robie co2-3 dzien).. tak jak kasia.zosia - sprawdze jak to bedzie wygladalo, zwlaszcza, ze w domu mam sterte pieluch tetrowych, takich majtek-pieluch nieprzemakajacych itp

reklama
Ją żeby trochę zaoszczędzić na pieluchach (ale nie tylko) bardzo często wietrzyłam pupę im maluch większy tym więcej chodził bez pieluchy

My jak dziecko było większe, to tylko na noc używaliśmy pampersów, w dzień używaliśmy pieluch z lidla, bo są dużo tańsze, a też fajne.

Monsku podziwiam, mój skończył już rok ale nadal kupsko robi po kilka razy na dobę, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby korzystać z pieluszek wielorazowych. Jak dla mnie za dużo z tym zachodu, pranie, prasowanie a na to też czasu potrzeba no i miejsce żeby to suszyć. A ja przy dwójce takich maluchów na pewno postawię na oszczędność czasu... Ale zobaczymy jak to się sprawdzi u Ciebie:)

joanna4258 - nie sadze, zebym prasowala pieluchy.. no moze na samiuskim poczatku, jak dziecko nie ma odparzen czy innych rzeczy to nie ma potrzeby gotowac w 95 czy prasowac

Ja strasznie nie lubię takiej wymiętolonej tetry, wzrokowo mi się nie podoba....
U mnie też nie polecają chusteczek nawilżonych, ja czasem korzystałam, ale przeważnie był myty pod kranem, kremu do pupy też rzadko używaliśmy, w ciągu roku zużyliśmy dwie małe tubki

Tetry do pupy nie prasuje się - bo robi się mniej chłonna
Używam delikatnych chusteczek nawilżonych, przy odparzeniach tylko waciki i woda (ale waciki drogie, więc na jedno wyjdzie)

reklama
A ja to się już prawie załamałam. Zosia ma okropne odparzenie z przodu juz od półtora miesiaca, krem przpisany przez pediatre pomógł bardzo, prawie wszystko zeszlo, ale potem znowu miała gorączke trzy dni i ponownie się pogorszylo a krem juz nic nie daje. Wietrzymy, myjemy w wannie, przewijamy w nocy kilka razy, w dzień jak tylko kropelka wpadnie to zmiana pieluchy. Kapalismy ja w wodzie z dodatkiem nadmanganianu... nie wiem co jeszcze wymyslic

Do góry