reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Nic mi nie piszcie o ps4, bo jak słyszę dźwięk włączonego Xboxa to mnie nerw bierze, u nas chłopaki niemal codzień grają w fife, na szczęście max godzina dziennie
A mnie dopadł taki katar i kaszel, że nie wiem czy w życiu taki miałam. Oczywiście kontaktowałam się z położna i niby mogę flagamine i sterimar do nosa... Stosowała któraś?
Dziś mija nam 200dni,do porodu już tylko 80 [emoji43][emoji33][emoji16]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Nic mi nie piszcie o ps4, bo jak słyszę dźwięk włączonego Xboxa to mnie nerw bierze, u nas chłopaki niemal codzień grają w fife, na szczęście max godzina dziennie
A mnie dopadł taki katar i kaszel, że nie wiem czy w życiu taki miałam. Oczywiście kontaktowałam się z położna i niby mogę flagamine i sterimar do nosa... Stosowała któraś?
Dziś mija nam 200dni,do porodu już tylko 80 [emoji43][emoji33][emoji16]

5djy3e3kpgua6zwe.png
Sterimar woda morska do nosa w sprayu? To ja używam zawsze dla dzieci na katar, oczyszcza nosek :) w ciąży spokojnie można :)

K.....wa normalnie żarty jakies. Dopiero ze szpitala wróciłam a sasiadka chce mi przyprowadzić córkę do pilnowania, która ma biegunke. Na dodatek Zosia byla chora, od piątku miała gorączke i jeszcze tego brakowało żeby ją zarazila jakims wirusem... ale nie wiem co mam jej powiedziec, kulturalnie czy nie, zeby dotarlo...

Kasiu, a bym jej zaproponowała, żeby puknęła się w głowę:) ścianą najlepiej:)
Anna, spokojnie możesz
My dziś spokojnie i na luzie, olałam wczoraj sprzątanie, jutro to zrobię, nikt mnie nie goni, w piątek odkurzyłam tylko. Oddałam mamie maszynę, posiedzieliśmy chwilę, pogadaliśmy, potem wyskoczyliśmy do maca i na małe zakupy, bo Klaudia na wtorek ma przynieść resorek do szkoły - no i trzeba było kupić, od razu dwa, bo Adamowi też.. Adaś i Wiktor się potem pobawią;) Teraz siedzą na przedpokoju z mężem i jeżdżą:D

A ja chyba przesadziłem. Stwierdziłam że jak co wieczór umieram z bólu pleców pachwin i zgagi a nic nie robię to jak posprzątaj to i tak będzie tak samo. Postanowiłam odgruzować czwaty pokój bo tylko on mi pozostał do pomalowania. Posegregowałam śmieci, zrobiłam porządek w dokumentach i apteczce. Mam wrażenie że trochę przesadziłem bo spuchłam tam na dole i wszystko mi pulsuje, brzuch zrobił się twardy i boli.

Rozmaryn weź no-spę może i leż.. Jak od nicnierobienia boli to od robienia na pewno będzie bolało bardziej.
Ja już nie raz się przejechałam na takim myśleniu. Było "oj tam zrobię tylko trochę", a potem umierałam..

reklama
Jakiś czas temu pisałyście gdzie kombinezonik można dostać do wózka dla dziecka, byłam dzisiaj w Auchan (Wawa Wola) i sporo było od 56 rozmiaru, różnorakie :) Może w innych Auchan też sa :)

Do góry