reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

kasia.zosia super, że będziesz miała pomoc no i na pewno wszystko będzie ok, a Ty spokojniejsza :)

fajnie, że napisałyście o tym soku z pokrzywy, mam sklep z takimi cudami obok. Ja dostałam żelazo na receptę, żelazek nic nie pomógł, przed ciążą miałam kilka lat anemię, taki może urok.. nie przejmowałam się tym, w sumie zawsze byłam niedożywiona ech.. Dlatego jak na początku ciąży krew badałam byłam zaskoczona, że jest tak dobra.
Dlatego ten sok z pokrzywy zakupię, lekarz dał mi 3 tygodnie na poprawienie wyników i straszył zastrzykami!

ja drinkuję glukozę za 2 tygodnie brrr...

la_nina - chyba bym padła ze zmęczenia ;)

reklama
kasia.zosia super, że będziesz miała pomoc no i na pewno wszystko będzie ok, a Ty spokojniejsza :)

fajnie, że napisałyście o tym soku z pokrzywy, mam sklep z takimi cudami obok. Ja dostałam żelazo na receptę, żelazek nic nie pomógł, przed ciążą miałam kilka lat anemię, taki może urok.. nie przejmowałam się tym, w sumie zawsze byłam niedożywiona ech.. Dlatego jak na początku ciąży krew badałam byłam zaskoczona, że jest tak dobra.
Dlatego ten sok z pokrzywy zakupię, lekarz dał mi 3 tygodnie na poprawienie wyników i straszył zastrzykami!

ja drinkuję glukozę za 2 tygodnie brrr...

la_nina - chyba bym padła ze zmęczenia ;)
A nie miałaś nigdy podawanego żelaza w kroplowce ani lekarz ci nie zaproponowal? I sama masz poprawić wyniki? Tabletki z reguły doprowadzają wynik do normy po kilku tygodniach a kilka królowek praktycznie od razu. Ja z zosia w ciąży miałam 3 podane.

Powiem tak - zdecydowanie wolę szyć, niż robić te łapacze;) Całe ręce mam w kleju. No ale obiecałam koleżance to zrobię.. Chyba wygląda ok, jeszcze muszę to odpowiednio poukładać, bo widzę puste miejsca.
Kasia.zosia, fajnie że mąż się tym zajął
Ellie pokrzywę (sok) można pić codziennie w razie niedoborów - tego się pije kilka łyżek dziennie, nie więcej.
1478791748-1d1mld.jpeg
1478791755-1d1mld.jpeg
1478791767-1d1mld.jpeg
1478791773-1d1mld.jpeg

Powiem tak - zdecydowanie wolę szyć, niż robić te łapacze;) Całe ręce mam w kleju. No ale obiecałam koleżance to zrobię.. Chyba wygląda ok, jeszcze muszę to odpowiednio poukładać, bo widzę puste miejsca.
Kasia.zosia, fajnie że mąż się tym zajął
Ellie pokrzywę (sok) można pić codziennie w razie niedoborów - tego się pije kilka łyżek dziennie, nie więcej.
1478791748-1d1mld.jpeg
1478791755-1d1mld.jpeg
1478791767-1d1mld.jpeg
1478791773-1d1mld.jpeg
Ladne paznokcie :) twoje własne, naturalne czy jakieś robione?

Efekt końcowy super Jagódka :)
Ja z niecierpliwością czekam na paczkę z moimi pierdółkami do tworzenia. Dzisiaj mąż pojedzie po pracy odebrać z paczkomatu i mogę zacząć działać :)

Kasia - moje naturalne, pociągnięte jakimś lakierem inglota.
Dzięki dzięki;)
Super mysz - co będziesz działać?

Jagodka fajny ten lapacz ;)
Mi wczoraj kolezanka zaproponowala ze zrobi za koszt materialow 2 duże literki- M i A dla dzieciorkow. Chce robic cos takiego na zamowienie i potrzebuje rozbudowac portfolio. Skorzystam :)
Co do glukozy i samopoczucia to chyba tak jak ze wszystkim, każdy inaczej to znosi. Jedna rodzi w samochodzie i sie nie meczy przy tym a druga rodzi 24h i konczy cesarka. Itd. Itp.
Co do zastrzykow to moja mama ciagle (27 lat) wypomina mi ze jej cale zelazo zabralam. Ona miala te zastrzyki, mowi ze sa bardzo bolesne. A ja na odwrot- mam zelazo przy gornej granicy :)

reklama
Tiaaa koleżanka stwierdziła, że drogo - no kurde, same materiały 40 zł, a nic nie chcę za robotę. Wkurzę się jak się wycofa, bo samo serduszko z rattanu kosztowało 20zł, o piórach nie wspomnę..:p
Supermysz lubię takie rzeczy, kiedyś z mamą robiłyśmy choinki z szyszek modrzewiowych, było co kleić;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry