reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Pokrzywa w ogóle jest bardzo zdrowa- tylko ja mam na myśli SOK z pokrzywy - nie mylić z herbatą z tej rośliny. Do kupienia w sklepach zielarskich, przechowywać w lodówce po otwarciu, kosztuje około 25-30zł

Kasia.zosia to kładź się, niech podadzą sterydy (uwaga, piecze jak wlewają w żyłę), przejrzą Cię i do domku leżeć, tylko faktycznie leżeć, bo nie ma żartów, dzieciaki są jeszcze za małe, żebyś chociaż do 34tc wytrzymała to już będzie dużo lepiej. O, bez kitu, sąsiadkę obowiązkowo:D!

reklama
Jagódka - tez myślę że spokojnie możesz sprzedawać takie cudeńka :) , napewno droga słowna by się rozeszło bardzo szybko ;)

Turluturlu- to niezła waga malutkiej , już wkraczamy w ten czas ze zaraz będziemy wszystkie porody przeżywać no i zajęcie nad noworodkiem - ostatnia prosta

Wątrobka i kasza na fuj, w życiu nie tkne żadnych serc ozorow i innych nawet ciąża mnie nie "zmusi " (w sensie zachcianka) - bo śledzi tez nie lubię a kilka tyg temu w sklepie jak byłam to wyszłam z jezykiem na wierzchu bo śledzie czułam [emoji23] , hah a nie cierpię -byłam twarda nie kupiłam ;)

Sojnabig- a jakieś masz objawy anemii ? Bo ja właśnie taka dziwna się zrobiłam i myślę czy badań nie zrobić , niezle juz twój misio waży :)

Super mysz- to faktycznie nie opłaca i się stać jak dla jednej osoby, najlepiej do mamusi lub teściowej iść w gości i rzucić aluzja ze byś zjadła hahah [emoji23]
(Nie ma to jak u mamusi ;) )

Kasia.zosia- no niestety u mnie też podobnie ze nie ma z kim dzieci zostawić, my za granicą - nawet mama się broni rękoma i nogami żeby przyleciec po porodzie (strasznie się boi latac), a teściowa problemy ze zdrowiem no więc odpada i tak sami sobie zostajemy, o tyle mam dobrze ze W. Pracuje na pooludnia wiec pomaga dużo, a który masz dokładnie tydzień ciąży? No jak proponują żebyś została to chyba trzeba zostać bo później nikt odpowiedzialności nie weźmie a lepiej mieć te pewność, mam nadzieje ze znajdzie się jakaś dobra dusza do pomagania u was :)

Ja wstałam po lipnej nocy, mały coś wył, w brzuchu bąbel się wiercil ze tak mi nie komfortowo było cały czas mi gdzieś wbija - najprawdopodobniej nogi bo leży sobie głowa w dół i tylko mi się obrywa [emoji23] , nawet nie mogę ja położyć ręki na brzuchu bo juz marudzi i kopie - będzie się działo po porodzie myślę :)

Ja dziś jakieś twardnienia brzucha to W. Zawiózł do przedszkola , chyba idę jeszcze dospac bo młody jak do nas przychodzi na noc czasem to się rozpycha ze oczywiście dla mnie brakuje miejsca tylko i tylko ja mam kiepska noc hahah :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ok wiec wyjaśniło się co mam robic, do szpitala jutro przede wszystkim po zastrzyk na płuca dla dzidziusia i na dokładne badanie, jeśli będę mogła to mam zostać tam jeśli nie to na własną odpowiedzialność iść do domu. Wiec chyba zostane na weekend, a potem spróbujemy zorganizować jakaś pomoc do domu, kogoś żeby jaska woził do przedszkola, a ja będę w domu leżeć i nie będę wychodzic.

Pewnie będzie cieżko, ale jakoś sobie wszystko poukładasz. Życzę Ci tego. I żeby maluszek jak najdłużej w brzuchu siedział

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia trzymamy kciuki. Leż i odpoczywaj teraz Ty i maleństwo najważniejsze [emoji4] I FAKTYCZNIE sąsiadke wołaj do pomocy [emoji6]
Monsku mnie też nikt nie bada, położona tylko sprawdza ciśnienie i serduszko maluszka. Dlatego sama na siebie chucham i dmucham.
super_mysz17 też widzę u siebie kaczkę [emoji6] ostatnie czasy pod wieczór mam twardy brzuch, ale to chyba te skurcze co przygotowują do porodu, bo zaczyna się z góry i schodzi do dołu... A co do tej glukozy to coś mi się wydaje, że tu nie robią tego badania...
Miciur-ka ja też mam momenty, że nie mam na nic siły już od rana teraz sobie tłumacze, że trzeci trymestr i to dla tego.
.jagódka cuda tworzysz [emoji4] taka mama to skarb.
sojnabig jaki wielkoludek już [emoji4]
A u nas pokoik pomału się robi, póki co to dziś wymieniają nam okna więc chyba będę mieć sprzątania kupę... i pies nasz od rana zdenerwowany, podszczekuje, że obcy po domu chodzą i wiercą... dziś dostałam zdjęcie z zamówieniem z minky to zaraz Wam do wyprawkowego wstawię [emoji6]
Trzymajcie się dziewczyny cieplutko [emoji4] Miłego dnia dla Was [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia - odpoczywaj ile sie da. Przy dzieciach to graniczy z cudem ale starszy chyba juz zrozumie a i Zosia ma juz troche rozumku.
Jagodka- fach w rekach ;)
Miciurka- zrob sobie lepiej te badania, faktycznie to dziwne.
Ja poprzednio przy nizszej wartosci hemoglobiny obzeralam sie stekami i po prostu bralam żelazo. I do następnej wizyty wszystko sie unormowalo.
Dzisiaj jest moj dzien glukozy i wizyty. Nie poznam niestety wymiarow bo to wizyta na NFZ i lekarza srednio obchodzi dzidzius. Czekam jeszcze na jedno pobranie, udalo mi sie uciec na chwile po rajstopy na wesele w sobotę. Mam za godzine do odbioru 2 palety plytek, potem nastepny kurier, potem jade wybierac lozko, jakieś zakupy bo jutro wszystko zamkniete, malego z przedszkola, wizyta i jeszcze pizzę bede piec a jak pizze to i deser. Grafik mam na dzis napiety ;)

Kasia.zosia - odpoczywaj ile sie da. Przy dzieciach to graniczy z cudem ale starszy chyba juz zrozumie a i Zosia ma juz troche rozumku.
Jagodka- fach w rekach ;)
Miciurka- zrob sobie lepiej te badania, faktycznie to dziwne.
Ja poprzednio przy nizszej wartosci hemoglobiny obzeralam sie stekami i po prostu bralam żelazo. I do następnej wizyty wszystko sie unormowalo.
Dzisiaj jest moj dzien glukozy i wizyty. Nie poznam niestety wymiarow bo to wizyta na NFZ i lekarza srednio obchodzi dzidzius. Czekam jeszcze na jedno pobranie, udalo mi sie uciec na chwile po rajstopy na wesele w sobotę. Mam za godzine do odbioru 2 palety plytek, potem nastepny kurier, potem jade wybierac lozko, jakieś zakupy bo jutro wszystko zamkniete, malego z przedszkola, wizyta i jeszcze pizzę bede piec a jak pizze to i deser. Grafik mam na dzis napiety ;)

U mnie hemoglobina niska i czerwone krwinki i hematokryt, dostałam żelazo na receptę :/
Daj przepis na ciasto na pizze bo wciąż szukam idealnego!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry