reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja wtrącę jeszcze tylko dwa słowa na temat szczepień. Zaznaczam, że dzieci szczepię, ale nie podaję szczepionek zgodnie z kalendarzem, tylko wolniej.
1. O niektórych chorobach się nie słyszy nie (tylko) dlatego, że szczepimy, ale dlatego, że nasze warunki higieniczno-sanitarne uległy ogromnej poprawie.
2. Czy znacie pojęcie NOP? Czy wiecie jakie NOPy mogą wystąpić po szczepieniach, czy wiecie co to anizokoria, encefalopatia, krzyk mózgowy i płacz nieutulony? Czy lekarz Was o nich informuje, czy tylko klepie formułkę: "może spuchnąć w miejscu wkłucia i mieć gorączkę"? Czy kiedykolwiek dostałyście ulotkę od szczepionki i się z nią zapoznałyście? Czy znacie składy szczepionek?
Zostawię Was z tymi pytaniami, kto będzie chciał, ten poszuka. Nie będę na nie odpowiadać, bo rozpęta się pewnie burza i zostanę zlinczowana;) Chodzi mi tylko o świadomość, nie o to, żeby kogoś odwieść od szczepień - bo tak jak pisałam - ja szczepię.

Tu się zgodzę, że lekarze nie informują o niczym. Jak chce się człowiek czegoś dowiedzieć to trzeba samemu doczytać. Ja pytam jak się szczepionka nazywa, Google i do przodu.
Ogólnie szczepień nie lubię i zawsze blady strach na mnie pada jak mam z Młodą iść.
Teraz nie zamierzam pozwalać na szczepienie w szpitalu. Zacznę sama szczepić po 2 m ż.

Krwi pepowinowej nie zamierzam przechowywać. Za duże koszty.

Sesje brzuszkowo-świąteczno-rodzinna bym chciała. Tylko nie wiem czy przez te remonty i przeprowadzkę ogarniemy.

My dziś z Młodą u pediatry bo kasłała mi pół nocy. Osluchowo czysto. W dzień praktycznie spokój, a teraz śpi i znów jej trochę kaszel dokucza :/
Po drodze weszlam do remintowanego mieszkania i się wkurzyłam. Okazało się, że M się porządził i przy zamówieniu zmienił mi uchwyty w szafkach kuchennych z tradycyjnych na frezowane z aluminiowym wykończeniem. A tłumaczyłam, że ich nie chce bo mają ostre brzegi. Teraz pozamiatane, bo szafki skręcone i frontów nie wymienię, trzeba by drugie kopić :wściekła/y:

reklama
Jagódka zazdroszczę, chciałabym sama umieć robić zdjęcia, bo ja ledwo się aparatem z telefonu obsługuję :D

Smarujecie czymś brzuszki? mój od dwóch dni swędzi jak szalony, smaruję oliwką a ona nic nie daje. Już mam cały brzuch czerwony od drapania :(

Ellie, przyjedź do nas, sama Ci pstryknę hehe.. Ceny z kosmosu. Z resztą i u nas niektórzy biorą krocie za sesje noworodkowe. Planujecie sesję brzuszkową Dziewczyny?

Gdybym mogla latac to z mila checia :) bilet w dwie strony jest duzo tanszy ..
A ja sie zastanawiam nad lustrzanka cyfrowa nikon D5300 kosztuje 400$ wiec w sumie o 500$ taniej niz sesja tylko czy sie naucze robic takie ladne zdjecia... Te sesje noworodkowe sa takie piekne :) mam w pl znajomego i jego zona robi boskie zdjecia!!!
A brzuszkowa sesje zawsze chcialam ale troche za duzo przytylam i czuje sie brzydko i grubo ..

Jagódka zazdroszczę, chciałabym sama umieć robić zdjęcia, bo ja ledwo się aparatem z telefonu obsługuję :D

Smarujecie czymś brzuszki? mój od dwóch dni swędzi jak szalony, smaruję oliwką a ona nic nie daje. Już mam cały brzuch czerwony od drapania :(

Ja smaruje raz dziennie mustella, wczesniej smarowalam palmers ale zapach zaczal mi przeszkadzac..
sprobuj zmienic oliwke ale tez czytalam cos o swedzeniu w ciazy ze to moze byc objaw jakiejs choroby.. Tylko nie pamietam dokladnie czy to chodzilo o swedzenie kostek czy brzucha..

Ja tez myślę o sesji brzuszkowej ale chce zaangażować w to kolezanke, ktora robi zdjecia jaki fotograf amator. A po przeczytaniu ile kosztuja te wczesne sesje malenstw stwierdzam, ze jednak podziekuje. I tak maz truje, ze musimy miec dobry aparat zeby robic ladne zdjęcia naszego Poldka do albumu wiec zainwestujemy raczej w to [emoji4]

No nie uwierzycie. Okazalo sie, ze mieszkanie najwczesniej przekaza nam w polowie stycznia, a coś czuje ze bedzie to jednak poczatek lutego. Wkurzylam sie nieziemsko... Termin mam na 25lutego a urzadzanie mieszkania przypadnie na ostatnie tygodnie...

A poza tym zjezdzamy do rodzicow za tydzien i moi rodzice szykuja mi i mezowi urodziny-niespodzianke u nich. No i zaangażowali w to teściów. Czyli zaprosza tez bratowa, ktora musi kupic mi prezent i zlozyc mi zyczenia. Nie moge sie doczekac tej super imprezy [emoji23]

Na dokladke zlych wiesci moj małż bedzie mial służbę w wigilię. Wiec spedze ja sama jak palec a do rodziny dojedziemy w sumie dopiero na drugi dzien swiat... Małż bedzie na jednostce od 8 rano w wigilię do 10 rano w pierwszy dzien swiat...

.jagodka tak ostatnio mam przemyślenia co do Twojego szycia i stwierdzilam, ze musze mame zaangazowac do szycia [emoji3] Ona jest krawcowa (a w zasadzue konstruktorem odziezy) i powinnam miec juz sterte fajnych kocykow i innych *******. Ale jak zawsze szewc bez butow chodzi i jej sie nie chce szyc bo woli mi kupic... A poki co to babcia z nudow zrobila ciapcie dla naszego Poldka [emoji3]
1478292308-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja mialam w pierwszej i drugiej ciazy osutke ciazowa (co innego niz ostuda), to jest taka wysypka najczesciej na brzuchu, zwlaszcza w miejscu rozstepow i swedzi niemilosiernie. Niestety nie pociesze cie, nic mi na to nie pomoglo.
A co do zdjec to ja beztalencie totalne, ale mam w rodzinie dwie zdolniachy to ich moze wykorzystam, jak bedzie czas.

Do góry