reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Tak, nawet w tym linku, który podała Agatucca jest napisane, że zaleca się pobierać krew tylko w przypadku gdy rodzeństwo maluszka jest chore, bo te komórki tylko wtedy mogłyby coś zdziałać

Ja tez nie planuje, za to zaczelam rozgladac sie za fotografem dla malego ale ceny mnie przerazaja od 900 $ w gore ... I to za 2-3 h i pare zdjec... Nie wiem czy nie lepiej zainwestowac w jakis dobry aparat za te pieniadze i przez 3 miesiace pouczyc sie robic zdjecia :)

Ellie, przyjedź do nas, sama Ci pstryknę hehe.. Ceny z kosmosu. Z resztą i u nas niektórzy biorą krocie za sesje noworodkowe. Planujecie sesję brzuszkową Dziewczyny?

.jagódka, dzięki za info :)
Monia - ja też nie pobieram krwi, chociaż to rozważałam.
Ellie - mój synek miał sesję jak miał miesiąc, teraz chcę się wyrobić w pierwszych 2 tygodniach. Planuję cc więc będę miała konkretny termin = będzie mi łatwiej się umówić (o ile mnie zakwalifikują :p) Mam już wybraną panią, robi naprawdę fajne zdjęcia. U nas też to sporo kosztuje, jeszcze zalezy u kogo. Ale pamiątka niesamowita. Wrzucę na zamkniętym ze 2 zdjecia jak to wyszło z małym.
Carbonarę zaraz skopiuję.

U nas, znaczy tam w Polsce gdzie mieszka mój tata :D ceny są całkiem przystepne. Ja robiłam co prawda troszkę późniejsza sesje z Jaskiem i placilam 400 zł. Myślę że taka noworodkowo rodzinna na pewno wyszlaby nie drożej niż 700zl. Na naszym terenie po prostu robią to od niedawna i nie ma fotografów którzy zdążyli już sobie taką renomę wyrobić żeby bardzo duzo brac. A tu w DE widziałam różne ceny od 150 euro w gore.

A tam najlepiej, ja sobie sama zrobię:) hehehe Nie no dzieciom zrobię sama, ale zastanawiam się nad sesją ciążową, przecież to moja ostatnia ciąża, może warto w końcu zrobić sobie zdjęcie z brzuchem;)

Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi, jeszcze mam trochę czasu więc dalej będę myśleć... ja raczej myślałam też pod kątem przyszłości i rozwoju tego tematu ... na mojej kartce jest więcej minusów niż plusów, ale nie chciałbym kiedyś w przyszłości żałować, że temat odpuściłam ...

Odnośnie zdjęć to ja raczej skłaniam się do inwestycji w stronę dobrego aparatu - czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? może jakieś wybrane modele?

reklama
Ja uwielbiam zdjęcia młodego zrobione przez męża, może nie są jakieś piękne ale każde zdjęcie wywołuje wspomnienia a takie zrobione przez fotografa może są ładne ale wspomnień już jako takich nie ma

Do góry