reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie dopiero czuć porządne kopniaki bo się pewnie dzidziuś wzmocnił na tyle żeby ogarnąć ten wielki brzuch :D
Co do rozstępów to u mnie milion po poprzednich ciążach :D
natkaPolka fajnie, że jesteś:) Życze dużo zdrowia mezowi!
.Jagodka czemu na pneumokoki nie? U mnie jest pół na pol, Jas nieszczepiony na pneumo i na rota a zosia szczepiona.

reklama
Po co szczepić na coś co i tak nas kolonizuje? Wiesz, że w każdym z nas są pneumokoki - żyją sobie spokojnie np w nosie. Mutacji tego cholerstwa jest mnóstwo, szczepionka obejmuje tylko kilka. A z każdą szczepionką do organizmu wprowadzamy rtęć, aluminium i inne zanieczyszczenia, których nasz organizm nie potrafi metabolizować, zatem odkładają się m.in. w komórkach mózgu. Zapalenie oskrzeli czy płuc to nie jest koniec świata. Na rota też nigdy w życiu bym nie zaszczepiła dobrowolnie - z powodów powyższych plus często po samym szczepieniu dzieciaki chorują. Znowu czeka mnie walka z wiatrakami, indywidualny kalendarz i przeciąganie ile wlezie. Tutaj można co nieco poczytać Link do: Pneumokoki, szczepionki - o co tyle hałasu?
Rozstępów nowych nie mam, po pierwszej ciąży mam, ale już blade i nie na brzuchu, a w drugiej nic nie przybyło

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anna25 no właśnie w tym artykule jest info, że będą dodane do kalendarza szczepień i będą darmowe i obowiązkowe. Moim zdaniem lepiej by było jak by było darmowe, ale dobrowolne, bo w sumie wydaje mi się, że te "podstawowe" szczepienia wystarczą

No właśnie, powinny byc dobrowolne i byłoby po kłopocie jak dla mnie...

Anna25 dzisiaj dopiero zlecili mi mocz, więc wyniki beda jutro bo moze to z drog moczowych. Ale mam nadzieje ze juz jutro wroce do domu :(

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

To kciuki za wyniki!

a mój gin zawsze liczy tydzień zakończony ;) i jak ostatnio patrzyłam do książeczki zdrowia młodszego syna to mam napisane poród w 39tc (termin z om miałam na 28, a cc miałam 24), a niby trwał 40tc ;), więc teraz też liczę skończone tygodnie :)
U mnie tak samo, gin liczy skończone tyg, nawet jakby był np 25t6d to wpisze 25t,a nie 26

Myślę ze nie [emoji4] nasz synuś też już nie kopie tylko bawi się w "pelzaka " bo tylko pelza po brzusiu

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Nasza córcia za to kopie, aż mi wszystko podskakuje [emoji16] a pelzanie w brzuszku uwielbiam [emoji16]wczoraj wieczorem miałam taki popis w brzuszku, aż zalowalam, że wszyscy śpią i nie mogę filmu nakrecic

A z tych śmieszniejszych rzeczy to teściowa mnie wyśmiała że już myślę co do torby porodowej włoże bo przecież jeszcze pół roku mam, ano tu się myli- już tylko 3 miesiące!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja wczoraj do mnie mówi, że mam przestać nosić obcisłe spodnie i ściskac brzuch [emoji51][emoji34]no to jej pokazałam, jaki moje "obcisle" spodnie maja luz w pasie. No to potem przy kolacji było hasło jedz bo z czego ta mała ma rosnąć [emoji33][emoji40] nie komentuje....

5djy3e3kpgua6zwe.png

Mi kochane nawet lekarz mówił na wizycie ze mały jest ułożony glowkowo i ze już ma mało miejsca więc nie będzie już typowych kopniaczkow... A powiedzcie mi... macie już rozstępy?

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też ułożony główkowo i tylko pupą się wypina :p

Rozstępów żadnych nie mam ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po co szczepić na coś co i tak nas kolonizuje? Wiesz, że w każdym z nas są pneumokoki - żyją sobie spokojnie np w nosie. Mutacji tego cholerstwa jest mnóstwo, szczepionka obejmuje tylko kilka. A z każdą szczepionką do organizmu wprowadzamy rtęć, aluminium i inne zanieczyszczenia, których nasz organizm nie potrafi metabolizować, zatem odkładają się m.in. w komórkach mózgu. Zapalenie oskrzeli czy płuc to nie jest koniec świata. Na rota też nigdy w życiu bym nie zaszczepiła dobrowolnie - z powodów powyższych plus często po samym szczepieniu dzieciaki chorują. Znowu czeka mnie walka z wiatrakami, indywidualny kalendarz i przeciąganie ile wlezie. Tutaj można co nieco poczytać Link do: Pneumokoki, szczepionki - o co tyle hałasu?
Rozstępów nowych nie mam, po pierwszej ciąży mam, ale już blade i nie na brzuchu, a w drugiej nic nie przybyło
Niestety nie przekonują mnie te argumenty. Chyba czytałam zupełnie inne badania naukowe niż ty. Zgadzam się jednak, że te szczepienia powinny być dobrowolne tak jak do tej pory.

A mnie teściowa pytala co mi kupić dla dzieci wiec jak narazić plusuje :D
My powoli wstajemy. Mamy ferie jesienne wiec mozemy dłużej spać choć zosia woli wstawać o 7 :D i do sklepu pojedziemy na zakupy bo pusto w lodowce.

Nie pisałam tego,żeby kogokolwiek przekonać, tylko odpowiedziałam Ci na pytanie. Większość ludzi ślepo ufa lekarzom (zależnym od koncernów farmaceutycznych) i niczego nie czyta. A to błąd.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Temat szczepien zawsze wywołuje emocje, jak rodzaj porodu czy sposób karmienia [emoji6]
Ja obydwóch szczepien tradycyjnie" i tego chciałabym się trzymac
Kasia.zosia zazdroszczę teściowej [emoji56]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Nie pisałam tego,żeby kogokolwiek przekonać, tylko odpowiedziałam Ci na pytanie. Większość ludzi ślepo ufa lekarzom (zależnym od koncernów farmaceutycznych) i niczego nie czyta. A to błąd.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
I ja też nie pisałam żeby kogoś przekonać do szczepienia. Tak jak mówię: każdy rodzic niech decyduje sam przynajmniej w przypadku szczepień dodatkowych.

reklama
Temat szczepien zawsze wywołuje emocje, jak rodzaj porodu czy sposób karmienia [emoji6]
Ja obydwóch szczepien tradycyjnie" i tego chciałabym się trzymac
Kasia.zosia zazdroszczę teściowej [emoji56]

5djy3e3kpgua6zwe.png
Akurat jeśli o mnie chodzi to rodzaj karmienia tez jest kwestia indywidualna. Każda mama niech decyduje za siebie. Nie lubię tej nagonki na mamy karmiące mm, wzajemnego obrażania się i mówienia kto jest lepszy. A co do porodów mimo że uważam ze cc powinno być ze wskazań medycznych, to nie wyobrażam sobie powiedzieć jakiejś mamie, że ona tak naprawdę nie rodzila bo miała cc. Kobiety naprawdę bywają wredne.

Moja teściowa to dobra kobieta :D co prawda mieszkac bym z nią nie chciala ale tak na odległość jest super :D

Do góry