reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix - mam.to samo z tym bólem i kłuciem tez się zastanawiam - kiedy masz wizyte ? Ja powiem w niedziele to ci nap. Co gin powiedział na ten temat, no to ze spisz pod 3 kołdrami to w szoku jestem ! Hehe , w dzień u mnie też jakaś. Masakra - głowa lata ziewam cały dzień ;).

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie byłam z tym plamieniem, bo wydaje mi się, że to bardzo normalne, zganiłam to na plamienie implantacyjne, a w ogóle wychodzę z założenia, że natura sama wie, co dla niej najlepsze. Jeżeli coś złego się będzie działo to się dowiem na pierwszym usg w 8 tyg.

Miciur-ka wiem kiedy owu była a ten suwaczek to o dupcie potluc bo się nie aktualizuje jak trzeba.
Dziewczyny u mnie z objawów to bardziej czuje zapachy, zaczęłam solic i ochota na kwaśne. Kłucie i rozciaganie w podbrzuszu norma

7u223e3k88z714o0.png

A Wy pracujecie?
Ja pracuję głównie w laboratorium chemicznym, teraz nie robię nic w laboratorium. Staram się głównie papierkową robote wykonywać. W poniedziałek zamierzam się powiedzieć szefowi, a jak będzie trzeba iść do labu to maskę będę nosić. Znajome właśnie w takich maskach chodziły do labu całą ciązę. Najchętniej w ogóle bym nie szła do labu.

Tez czujecie się jakbyście połkneły nadmuchany balon ?

ja się właśnie tak czuje.. I mi się to już brzuch powiększył. Może to tylko objaw, że zmiany zachodzą. Ale zawsze miałam płaski brzuch (pupą nadrabiałam) a teraz to widoczny i to tak całkiem dobrze.

Miciur-ka Zazdroszczę po cichu tych wszystkich objawów attachFull759867 U mnie jedynie bezsenność i śpię w nocy pod 3 kołdrami i nadal sie trzęsę z zimna. Senna jestem w ciagu dnia przez to rzucanie sie w nocy po łożku. Mdłości mam rano ale takie tyci tyci. Kłuje mnie bardzo cos powyżej jajnika i macicy...oczywiscie fantazja bierze gore....czekam jak na szpilkach na wizytę.

Airflix mam toTeż się w nocy trzęsę zimna, a rano znowu gorąco. Chyba to przez te dwie kołdry :p z Bezsenności nie mam, mogłabym spać cały czas.

Moje objawy ciągle bez zmian = senność, zmęczenie i wahania nastroju i lekki, czasami bólu brzucha
Mam prywatna wizyte 21.06, będę wtedy w 7 tyg. Mam nadzieję, że coś zobaczę :)

Ostatnia edycja:
Kruczyca- oho to ciekawe czy syna nie będzie , ponoć to tylko zabobony ze smakami ale ja z synem to tylko kwaśne , cytryny i pomarańcze na tony, tylko trzeba uważać bo przez te kwasy zęby się "sypneły" miałam dużo do roboty po ciąży , no mi teraz bell best friend pokazuje termin na 30 stycznia a nie 1-3 luty , to już sama nie wiem chyba wg usg zobaczy się konkretnie później i tyle, a jakie zapachy Cię drażnią ? :)

Wczoraj moj synek oglądał fajna bajkę - o tym jak mama ma brzuszek - idzie do szpitala i wraca z dzidzia do domu ;) hehe chyba mu będę regularnie ja puszczać bo nagrana :D.

Anade - no tak może to i dobre podejście - u mnie generalnie też tak samo traktują ciażę ze co ma być to będzie na początku,

Ja zasypiam na stojaco :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ayran zdrówka !:)

Kruczyca mi też się te tygodnie chrzanią :D Ej a ty nie miałas mieć terminu na koniec stycznia jak ja przypadkiem ? bo tak mi się coś kojarzy a teraz patrze że masz na luty

A ja wczoraj byłam u lekarza. Na USG tylko pecherzyk ale tego sie spodziewalam :) musialam isc bo mam male plamienia i mialam problemy w poprzedniej ciazy. Mam brac duphastonni acard. Ten acard mnie troche martwi. Macie z nim jakies doswiadczenia? Pod koniec ciazy mialam PIH tzn nadcisnienie tetnicze i Maja urodzila si w zagrazajacej zamartwicy z hipotrofia. Troche sie stresuje ale jestem dobrej mysli :)

Ja też biorę acard - nie martw się mi moja ginka wytłumaczyła że ten acard daje się profilaktycznie po poronieniach bo często jest tak że do poronia dochodzi ze względu na małą krzpliwość krwi matki , albo jak nie miałaś poronienia to może w poprzedniej ciąży miałaś plamienia, krwotoki z nosa czy coś ? Acard jest bezpieczny dla płodu .

Miciurka dużo masz tych objawów ciązy to dobrze przynajmnie wiesz ze jest ok :) u mnie tylko senność , czasem cos zakłuje w brzuchu , cycki dalej większe ale już nie są bolące

Miciur-ka To trzymam kciuki za wizytke ...juz nie długo...ja niestety 16-tego dopiero.

Ewpa Mi sie to zimno robi najbardziej ok 18, potem jest tylko gorzej, od wyjścia spod prysznica sie trzęsę. I po spaniu pod 3koldrami, wcale nie budzę sie zgrzana hehe, dalej mi jest zimno.

Kruczyca ja w ciazy z synkiem uwielbiałam sól, czipsy, frytki...pycha...o i kfc. Teraz sok pomarańczowy, ale nie moze byc kwaśny....musi byc słodko-gorzki,czekolada, serki. No i dalej mnie meczy zgaga.

Maz mi każe kupić sobie perfumy....tylko co ja mam mu kupić...jak męskie perfumy mi śmierdzą pieprzem z przyprawa magii ....a damskie pieprz z jakimś cynamonem..fuj....a najładniej pachną stare dziadki...tymi nie wiem...brutalami czy czym Hahaha

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

.

Airfix hahah padłam :D:D:D:D wyślij niech se sam kupuje Brutala czy innego Old Spica :D

aaaa zapomniałam dodać ze z objawów to mam jeszcze nocne poty cholera to jest jakaś masakra codziennie pościel do wymiany tak mnie w nocy zalewa

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

reklama
Magdziocha Te nocne poty miałam na samym początku,teraz jest mi tylko zimno przeraźliwie. Wlasnie moj to sobie każe kupić jakieś lepsiejsze te perfumy, zawsze mu wybieram....ale jak tu kupić jak teraz wszystko jest o zapachu pieprzu z magii....no a tylko dziadki na ulicy mi pachną, a one wlasnie te brutale, hattricki , Old spice chyba używają heheh by sie moj zdziwił jakbym Brutala albo jaka Cubane przyniosła hahah

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry