reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ayran- niestety taka klątwa ciężarnych haha ;)

Mnie jakoś dziwnie boli, kłuje mam nadzieje ze wszytsko ok bo mam jakieś schizy.

Tez czujecie się jakbyście połkneły nadmuchany balon ? ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja wczoraj byłam u lekarza. Na USG tylko pecherzyk ale tego sie spodziewalam :) musialam isc bo mam male plamienia i mialam problemy w poprzedniej ciazy. Mam brac duphastonni acard. Ten acard mnie troche martwi. Macie z nim jakies doswiadczenia? Pod koniec ciazy mialam PIH tzn nadcisnienie tetnicze i Maja urodzila si w zagrazajacej zamartwicy z hipotrofia. Troche sie stresuje ale jestem dobrej mysli :)

Cyferka duphaston na plamienia i podtrzymanie ciazy ale acard... cisnienie i tetno masz w normie? jesli tak to ja bym na razie odpuscila. Lekarze lubia wciskac leki. Ja tez pare razy zaplamilam i pewnie przepisze mi Luteine.

Wczoraj jak troche podzwigalam synka zaczela mi twardniec macica... trzeba bedzie troche przystopowac z dzwiganiem.

Napisane na PSP5457DUO w aplikacji Forum BabyBoom

Ayran- niestety taka klątwa ciężarnych haha ;)

Mnie jakoś dziwnie boli, kłuje mam nadzieje ze wszytsko ok bo mam jakieś schizy.

Tez czujecie się jakbyście połkneły nadmuchany balon ? ;)

Mnie też co jakiś czas coś pobolewa, kłuje, czuję napięcie w brzuchu. Przynajmniej wiem że coś sie dzieje :D Do mojej wizyty jeszcze 5 długich dni.... :p

Ja plamiłam przez tydzień, raz mocniej raz slabiej, ale już przeszło. Brzuch tez mnie pobolewa - głównie jak się zdenerwuje i na wieczór. Ja też dźwigam moją córę, nie noszę po domu czy ulicy ale nie będę przecież wołać męża aby wsadził dziecko do wanny czy do auta, albo w ogóle ...
A teraz pytanie z innej beczki :) Co możemy jeść a czego nie. W poprzedniej ciąży jadłam wszystko, z wyjątkiem surowych jajek, ale teraz dowiedziałam się, że nie można jeść mojej ulubionej szynko szwarcwaldzkiej, nic wędzonego i surowego nabiału. I co to jest ten surowy nabiał tzn że nie mogę jeść śmietany, jogurtów, masła?? Patrzę, aby te produkty były z mleka pasteryzowanego, ale masło?? Mam jeść niezdrową margarynę czy surowe masło??

Lu-Cyferka Acard kobietki biorą też na podtrzymanie, o tym decyduje lekarz jeśli miałaś problemy położnicze wcześniej. Acard wpływa na lepsze ukrwienie macicy. Ja go brałam teraz (choć nie mogę z uwagi na zaburzenia krzepniecia ale serce mi wysiadlo po leku) przed zajściem w ciążę,dokładnie przed owulacja i po 5latach się udalo. Nie wiem, może to dzięki niemu :) do 12tyg jakoś się go bierze z tego co pamiętam.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Lu-Cyferka- fajnie ze chociaż pecherzyk zobaczyłas leki dostałaś i juz można spokojnie czekać do wizyty. Ja tez mam objawy które w poprzedniej ciąży mnie ominęły - a teraz dziecko daje czadu ;).

Czarna - tylko się przestraszylam z tymi kłuciami bo aż musiałam usiąść w przydrożnej kawiarni i poczekać - i juz miałam schizy ze jakaś ciąża pozamaciczna i mnie boli - wiesz czubek. .. sobie wymyślam. .., ja tam staram.sie nie dźwigać a w jakim wieku masz synka ?

Ayran- 5 dni szybko zleci , ja aż sobie przestawilam bo juz nie mogę dłużej czekać i idę w ndz zamiast pn. :).

Anade- ja tam Wołam W. I mi pomaga, żeby po prostu się trochę oszczędzić - dla niego to nic a dla mnie zawsze coś tylko ze ja mam problemy z plecami i miałam ogólnie przed ciążą wysoka jestem i to też nie pomaga , a poszłaś z tymi plamieniami do lekarza ? Nie możemy jeść sushi i serów plesniowych po prostu tych surowych rzeczy, myć wszytsko dokładnie , wszystko co nie jest pasteryzowane musisz odrzucić z mlecznych rzeczy.

Airfix - jak tam samopoczucie ?
Kruczyca - jak tam jakieś objawy czy dalej cisza ;)?

Mnie dziecko meczy - bezsenność - tyle to się już dawno w nocy nie kreciłam nie kombinowałam, nie przekrecałam, poduszka mnie denerwowała heh , za ciepło i to i siamto a pic a siku - masakra ! A się obudzilam i mnie mdli plus metaliczny posmak dalej trądzik - no dziecko chyba sobie jaja ze mnie robi[emoji14]heheh :D

reklama
Miciur-ka Zazdroszczę po cichu tych wszystkich objawów ;) U mnie jedynie bezsenność i śpię w nocy pod 3 kołdrami i nadal sie trzęsę z zimna. Senna jestem w ciagu dnia przez to rzucanie sie w nocy po łożku. Mdłości mam rano ale takie tyci tyci. Kłuje mnie bardzo cos powyżej jajnika i macicy...oczywiscie fantazja bierze gore....czekam jak na szpilkach na wizytę.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry