reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ale mnie choroba złapała :/ mega boli mnie glowa, czuje się jakby mnie ktoś pobił, gardło pali.... masakra. Akurat teraz jak prawie nic nie można... chyba nawet gorączkę mam.

Dzisiaj zebralam worek kwiatów bzu, już je zalałam i jutro będzie pyszny syrop :) jak nie pomoże to przynajmniej sprawi mi przyjemność smakiem ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ayran Zdrówka ! Ja w niedzielę miałam temperaturę,bolała mnie glowa dwa dni ze w końcu wzięłam paracetamol bo nie szło wytrzymać. Dziś znów cała noc bol połowy głowy. Brzuch znów boli dołem nawet jak leżę. Już bym chciała być po wizycie, a tu tydzień jeszcze.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ayran kochana zdrowiej szybko :) dziewczyny używacie jakiś ciazowych aplikacji na telefony? Jak Wam wyliczaja tygodnie? Bo ja ciągle mam z tym problem jestem w 6t1d ciazy we wszystkich aplikacjach pokazuje 7 tydzień. To w końcu na który tydzień np rozwoju mam patrzeć? To co się dzieje w 6 czy w 7? Nigdy nie mogę tego ogarnac:D

7u223e3k88z714o0.png

Fabimama-.tak szybko? Łał , a kiedy byłaś u gp po list ? Kciuki trzymam

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Dziś dzwoniłam zapytać kiedy mogę przyjść i powiedziała żeby przyjść już dziś ;) jutro mam odebrać list do szpitala ;) a w przyszłym tygodniu samą pojadę go zawieść bo powiedziała że wizyta wypadnie mi pod koniec lipca a ja w tym czasie będę w Polsce..więc poradziła żebym pojechała sama i omówiła się na wizytę albo przed wyjazdem albo po ;) potwierdziła testem ciążę; ) termin wyliczyla 11-14 Luty ;) bo cykle z ostatniego pół roku wachaly się między 28 a 31 dni ;)

Usg 3d najlepiej po 20tc a nie później niż 25tc wtedy najlepiej wszystko widać. Ja z synkiem byłam w 31tc i niestety miał mało miejsca w brzuszku i nie bylo tak super widać. My chcemy zabrać całą naszą trójkę na to usg. .. ciekawe czy się zgodzą... w medikusie ... lub feminie.
Kurde dziewczyny ja całymi dniami spię :-) :) a jak nie śpię to zawsze coś w domu do roboty i nie miałąm czasu na to by nadrobić Was nawet w dodatku dostałam jakiegoś chyba stanu zapalnego od tej luteiny dopochwowej i mnie piecze więc jutro jak będe u lekarza to chyba poproszę żeby mi zamiast tej luteiny dała recepte na duphaston
dzisiaj robiłam BETA HCG pierwszy raz i wyszło mi 7663 :-D jutro mam USG aby potwierdzić ciążę :) powinno już coś być widać , poprzednim razem był tylko pęcherzyk 2 mm

Odezwę się jutro po wizycie :)

Trzymajcie się ciepło :):):):):)
Ooojjjj ja to też bym spała ;)

Wczoraj pierwszy raz widzialam się z moją przyjaciolka od soboty... zobaczyła mnie i w płacz bo jestem w ciąży ;) mówi że oczy mi tak błyszczą ze się domyslila; ) tym bardziej że wiedziała ze się staramy ;)

U nas za tydzień w Lidlu ciuchy ciążowe!!!! Leginsy dresy sukienki i koszulki. Mąż się śmieje że zakupy będziemy robić..muszę tylko pilnować żeby Polacy nas nie widzieli albo jechać do Lidla do innej miejscowości... bo u nas na wsi od razu ploty pójdą ;)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Ayran - czosnek czosnek i jescze raz czosnek! To jest naturalny antybiotyk, imbir tez jest dobry mleczko z miodem , cytryna - wszytsko naturalne , ewentualnie pramolan, ten syrop dla kobiet w ciąży. Zdrówka !

Kruczyca - ja używam dwóch aplikacji, happy baby i asystent ciążowy - obie fajne te opisy mi się podobają i dobrze pokazuje, a wiesz kiedy miałaś owulację ? Wylicza sobie na podstawie owulacji , jak zaszłas w ciążę :). Generalnie teraz jesteś wg suwaczka 5t 5 dz czyli 6 tydzień a za kilka dni będziesz 7 :).

Jeny jak mój syn dziś marudzi ja się dziwię ze jeszcze mam na to cierpliwośc. Caaaly dzień wyje no masakra .... zastrzelić się idzie !!! Byliśmy na rowerku wszytsko na przekór masakra nie wiem co to za dzień ...

Fabimama - to niezły termin porodu masz a nóż widelec będą niezaomniane walentynki hihi, no ja chce 3D w Pl zrobić , wyliczyc musze który to będzie tydzień dokładnie :). To i tak niezle jak na Irelandie jeśli chodzi o wizyte, ja narazie idę prywatnie i jak wsz. ok to po list do gp. Dzięki za cynk na temat lidla !! :D

Myślę że na cala waszą trójkę się zgodzą bo czemu nie;)

reklama
Ayran - czosnek czosnek i jescze raz czosnek! To jest naturalny antybiotyk, imbir tez jest dobry mleczko z miodem , cytryna - wszytsko naturalne , ewentualnie pramolan, ten syrop dla kobiet w ciąży. Zdrówka !

Kruczyca - ja używam dwóch aplikacji, happy baby i asystent ciążowy - obie fajne te opisy mi się podobają i dobrze pokazuje, a wiesz kiedy miałaś owulację ? Wylicza sobie na podstawie owulacji , jak zaszłas w ciążę :). Generalnie teraz jesteś wg suwaczka 5t 5 dz czyli 6 tydzień a za kilka dni będziesz 7 :).

Jeny jak mój syn dziś marudzi ja się dziwię ze jeszcze mam na to cierpliwośc. Caaaly dzień wyje no masakra .... zastrzelić się idzie !!! Byliśmy na rowerku wszytsko na przekór masakra nie wiem co to za dzień ...

Fabimama - to niezły termin porodu masz a nóż widelec będą niezaomniane walentynki hihi, no ja chce 3D w Pl zrobić , wyliczyc musze który to będzie tydzień dokładnie :). To i tak niezle jak na Irelandie jeśli chodzi o wizyte, ja narazie idę prywatnie i jak wsz. ok to po list do gp. Dzięki za cynk na temat lidla !! :D

Myślę że na cala waszą trójkę się zgodzą bo czemu nie;)

Czosnek, imbir cytryna, wiadomo, tyle ze wiadomo jak to sprawnie działa jak już jest się chorym. Mój mąż jest na antybiotyku, bo tak go rozwaliło jak nigdy. Teraz sprzedał mi to choróbsko, a ja mam się wyleczyć cytryną.. ;) bosko!

Ej, ja też mam "asystenta ciążowego" :D coś mi się pokrecilo z tym kalendarzem.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry