reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

.jagodka Leukocytów przy normie 0-5, mam 30. Liczne bakterie i liczne nablonki płaskie. Czyli wypisz wymaluj zapalenie pęcherza. Gdyby nie to ze mam ciąże wysokiego ryzyka i że ten brzuch cały czas boli od początku to pewnie bym czekała 2tyg. No i sikanie po 10razy w nocy,jestem zmęczona już tym,nawet 5min nie mogę moczu trzymać bo boli potem.

Wszystkozajete Żurawiny się boję, wpływa na procesy krzepliwosci więc mi jest zakazana . Myślałam nad Wit C co by zakwasic pęcherz ale znów ph moczu niskie więc też nie tędy droga.

Spróbuję jutro dostać się do rodzinnego,u ginka szkoda mi 200zl za receptę, a za 2tyg polowkowe więc kolejne pieniądze by były,a dopiero w poniedziałek 200zl zapłaciłam za badania krwi. Strasznie droga ta ciąża się zrobila:)
O matko, to naprawdę drogo. Jedyna ciaza która mnie cokolwiek kosztowała to pierwsza, właśnie w Polsce, tylko ze u nas cena za wizytę z usg to było wtedy 70 zl. A tu chodziłam i prywatnie i panstwowo. Ale tu prywatnie oznacza z prywatnym ubezpieczeniem bo na brak ubezp mógłby sobie pozwolić tylko ktoś bardzo bogaty (najwięcej za jedną wizytę miałam wypisane 1600 euro). Szkoda, że w Polsce jak się chce mieć dobrego lekarza i dobre badania to trzeba płacić tyle kasy.

reklama
Airfix idź do rodzinnego lepiej nie czekać może coś zaradzi.

Turluturlu trzymam kciuki za wizytę i daj znać po :)

Prywatne wizyty niestety kosztują ja do gina prywatnie i do endokrynologa tez raz w miesiącu prywatnie no i do tego badania wszystkie płatne ale najwazniejszy maluszek :)

Jagódka śliczna czapeczka :)

Ja siedzę w kolejce do lekarza. Dzisiaj znowu jest obsuwa bo prawie same połówkowe a mój lekarz jest z tych dokładnych. Trochę zaczelam się denerwować czy wszystko jest ok. Nie straszcie mnie z tym że drugie dziecko jest większe. Młodego urodziłam 4600 to teraz co 5kg? Co do witamin to biorę na polecenie lekarza prenatal duo ale chyba przerzucę się ba folik 2/3 bo jest o połowę tańszy a skład ma podobny tylko nie ma żelaza ale żelazo i tak biorę oddzielnie.

Rozmaryn kciuki za wizytę i czekamy na wieści :)

Ja biorę mama dha od samego początku.

Rozmaryn dużego synka urodziłaś. A poród miałaś SN czy cc ?

Ja siedzę w kolejce do lekarza. Dzisiaj znowu jest obsuwa bo prawie same połówkowe a mój lekarz jest z tych dokładnych. Trochę zaczelam się denerwować czy wszystko jest ok. Nie straszcie mnie z tym że drugie dziecko jest większe. Młodego urodziłam 4600 to teraz co 5kg? Co do witamin to biorę na polecenie lekarza prenatal duo ale chyba przerzucę się ba folik 2/3 bo jest o połowę tańszy a skład ma podobny tylko nie ma żelaza ale żelazo i tak biorę oddzielnie.
Ja ci z całego serca życzę żeby to było o wiele mniejsze, tak z 1 kg :)
Densik-Rozmaryn to twardzielka urodziła SN, podziwiam! :)

Ja ci z całego serca życzę żeby to było o wiele mniejsze, tak z 1 kg :)
Densik-Rozmaryn to twardzielka urodziła SN, podziwiam! :)
Jakbym wiedziała to w życiu nie rodziłabym sn żadna ze mnie twardzielka, poprostu byłam nieświadoma. Masakra jakaś, im bliżej tym bardziej się stresuję nawet nie wiem czym. A tak z innej beczki to dzisiaj widziałam ogromną piękną tęczę. Była cudowna.

Ja i moj maz wazylismy po 2800 wiec moze Alexander pojdzie w nasze slady :) mi lekarka przepisala kwas foliowy i sama jem zelki z omega-3 :)

Dziewczyny A ja potrzebuje pomocy [emoji22] cala ciąża super a dzis tragedia. Od kilku dni rano jak wstawalam czułam delikatne bóle pleców i pierwszy mocz ma ciemny kolor i specyficzny zapach... A teraz już nic nie moge zrobić tak mnie bola plecy z prawej strony tuz pod zebrami [emoji22] co o tym myślicie?

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry