reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Biorę pharmaton matruelle, od jakichś dwóch tygodni.
Zaparcia - dużo surowizny (warzywa, owoce), dużo płynów, produkty bogate w błonnik. Woda z cytryną na czczo.

reklama
Dziewczyny czy któraś miała leukocuty w moczu? Wizytę u lekarza mam za 2tyg dopiero. Od niedzieli mam problemy z pecherzem,tak stwierdziłam bo sikam non stop. Nic nie boli prócz brzucha tak jak zwykle.

No właśnie nie wiem czemu, ale dopadło mnie coś takiego, sama nie wiem jak to nazwać. Ostatnio nawet stwierdziłam, że zaraz będę wiedzieć kto tam mieszka i zostało mi już nie wiele czasu tego gdybania, a może chłopiec, a może dziewczynka [emoji3] sama się sobie dziwię. Myślę tylko o tym by maluch siedział jak najdłużej w brzuszku... chyba się ostatnio naczytalam o przed wczesnych porodach...
Ja jak najem się tak na wieczór, albo nawet jak szybko zjem to też potem boli mnie brzuch. Dlatego lepiej jeść mniej, wolniej, może być częściej. I dużo wody i tak jak pisała Jagódka dużo surowizny... ja pije też rumianek i mięte jak tylko raz nie wypije zaparcia wracają, więc chyba mi pomagają.
A witaminy biorę praktycznie od końca pierwszego trymestru. Polozna wręcz nakazała przyjmować witaminy dla ciezarnych ja dodatkowo biorę takie z omega 3 bo nie jadam ryb. Też się sama zastanawiałam jak to jest z tymi witaminami. Ale jak powiedziałam poloznej, że nic nie biorę (tylko kwas foliowy) to od razu kazała coś kupić. Tak więc biorę.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Laski ;)

Ja w pierwszej ciąży brałam i Młoda miała 60 cm i 3960 ważyła :o

Tez bralam w obu ciazach witam na, pierwszy syn ur w termin 60cm i 4230,drugi ur dwa tyg przez termin emoji3, 57cm i 3530[emoji4]
Teraz tez biore witam oby, zobaczymy jak bedzie

:
a z witamin to pregna plus biorę - lekarz mi zalecił :)

Ja tez

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji307][emoji179][emoji738][emoji307][emoji178]
21tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

Ja witaminy odstawilam w pierwszym trymestrze bo miałam po nich okropne problemy z zaparciami.. Teraz lykam tylko magnez.

A jak u Was ze zgagą? Ja walczę od kilku dni z nią, jest coraz gorzej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkozajete może zadzwoń do lekarza się skonsultować? Może to coś z układem moczowym?
Rodosek, ładne wagi:) To pewnie 3 bobas będzie jeszcze większy, bo zazwyczaj waga dziecka rośnie w kolejnych ciążach:)
Ech, kaszlę jak gruźlik, ubłagałam teściową, żeby mi odebrała córkę ze szkoły i wieczorem pójdzie z nią też na basen, bo ja się tam wykończę, w tej szatni zawsze jak w saunie.
O Jagodka nie strasz ! :D Moje były 4080 i 4110.

Dziewczyny czy któraś miała leukocuty w moczu? Wizytę u lekarza mam za 2tyg dopiero. Od niedzieli mam problemy z pecherzem,tak stwierdziłam bo sikam non stop. Nic nie boli prócz brzucha tak jak zwykle.
Airfix ja mam, na ostatnich dwoch wizytach mi wyszly. Prawdopodobnie od mojej grzybicy cos tam na pecherz poszlo, tyle ze ja nie czulam bólu zadnego

Airfix ja mam, na ostatnich dwoch wizytach mi wyszly. Prawdopodobnie od mojej grzybicy cos tam na pecherz poszlo, tyle ze ja nie czulam bólu zadnego
Tzn ja bólu od pęcherza też nie czuje tylko to sikanie ciągle. Brzuch mnie boli tak jak boli od początku,także ten rodzaj bólu nie od tego. Tam mi wyszły leukocyty,bakterie w moczu i nablonki-wiec ewidentnie pęcherz. Tylko teraz nie wiem co robić z tymi wynikami- wizytę mam za 2tyg u gina (trochę długo jeśli mam te bakterie ), czy mam iść z tym do lekarza rodzinnego.

Ja witaminy biore, bo prawda jest taka, ze w zywnosci teraz dostepnej to witamin juz nie zostaje tak wiele, badania mowia ze dawniej wystarczylo 1 jablko, dzis zeby uzyskac to samo trzeba co najmnoiej 5, plus kwasy omeg 3, bo ryb jem za malo.

Ktos pytal o zgage, ja mialam krotko w 2 ciazy i mi pomagalo cieple mleko z maka migdalowa (mozna smaemu zrobiic, zmielic migdly, ewentualnie mleko migdalowe), samo mleko ani same migdaly nie dzialaly.

reklama
Tzn ja bólu od pęcherza też nie czuje tylko to sikanie ciągle. Brzuch mnie boli tak jak boli od początku,także ten rodzaj bólu nie od tego. Tam mi wyszły leukocyty,bakterie w moczu i nablonki-wiec ewidentnie pęcherz. Tylko teraz nie wiem co robić z tymi wynikami- wizytę mam za 2tyg u gina (trochę długo jeśli mam te bakterie ), czy mam iść z tym do lekarza rodzinnego.
Ja bym poszla do rodzinnego najwyzej. Mi to nie dokuczalo i lekarka mi nic nie zaleciła specjalnie, jedynie to pije ta pokrzywe, ona dobrze oczyszcza pecherz. Mi badanie moczu robia na kazdej wizycie wiec widac czy sie poprawia czy nie.

Do góry