reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dzięki dziewczynki za wszystkie mile słowa ;** przed chwilą mama zmieniala mi opatrunek i jak mój tato to zobaczył to od razu powiedział że będzie mi się to babrać... Rana nie jest jakaś ogromna ale bardzo głęboka i co rusze noga to krew leci i zmieniam opatrunek co godzinę... Ja uważam tak samo, mój pies jest naprawdę bardzo grzeczny, ale w życiu nie puszczam go luzem. To jest zwykle blokowisko tu cały czas biegają ludzie, dzieci, no nie wiem czy mu coś kiedyś nie odwali, więc go pilnuje..

No ale z milszych rzeczy, dzwonili do mnie z przychodni, połówkowe mam jutro, nie w piątek. 300 zł mi powiedzieli chyba strasznie dużo..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lipa jak najbardziej:) Bardzo lubię, aż chyba sobie zrobię i posłodzę miodem gryczanym mniaaam:)
Sojna jejku, czemu tak drogo? To usg 3D?

Lipa jak najbardziej:) Bardzo lubię, aż chyba sobie zrobię i posłodzę miodem gryczanym mniaaam:)
Sojna jejku, czemu tak drogo? To usg 3D?

Nie wiem...:/ ostatnio za prenatalne płaciłam 250 zł... W tym miałam jedno 3d..Pytam się tej babki ile teraz a ona "a jakie to usg" mówię że połówkowe a ona " yyy 300 zł". Mam nadzieję że była niekompetentna i się pomyliła :p

Acha, myslalam ze są obowiazkowe a przynajmniej bezplatne, ja mam za 2 tygodnie, normalnie, panstwowo.

Właśnie sobie wiadomości włączyłam i wiecie co mowia? Co trzecia kobieta w ciąży pije alkohol! To strasznie duzo

Bardzo dużo... :/ i wiecie co jest najgorsze? Że takie kobiety chleja, nic im nie jest a dzieci rodza się super zdrowe (tzn nie jest to najgorsze ale niesprawiedliwe), kobiety które dbają na siebie i chuchaja rodzą chore dzieciaczki :(

Bardzo dużo... :/ i wiecie co jest najgorsze? Że takie kobiety chleja, nic im nie jest a dzieci rodza się super zdrowe (tzn nie jest to najgorsze ale niesprawiedliwe), kobiety które dbają na siebie i chuchaja rodzą chore dzieciaczki :(

No tak czesto rodza zdrowe ale jednak ryzyko jest takie duze, a krzywde dzieciaczkom mozna zrobic ogromna.
Gorzej, ze jak taka urodzi zdrowe dziecko to potem innych namawia do picia w ciazy

Sojnabig w takim układzie możesz śmiało zgłosić to straży miejskiej (szkoda, że nie po fakcie od razu) i domagać się zwrotów za leczenie. W dodatku dzwoniłabym po SM za każdym razem jak go bez smyczy spotkasz, dopóki mandaty sąsiada nie nauczą. Z trepami nie da się inaczej. Tribiotic na pierwsze dni i odkażaj octaniseptem. Może Ci badania krwi doliczyli?

reklama
A wiecie co jest jeszcze lepsze? FAS czyli syndrom alkoholowy ma pewne objawy które widać gołym okiem podobnie jak przy zespole downa. I można by wdrożyć wczesne wspomaganie rozwoju, dodatkowe badania przeprowadzać ale....gdy zachodzi podejrzenie FAS lekarz pyta matkę czy zdarzyło się choć sporadycznie pić. Jeśli ona powie nie (a większość boi się przyznać) to lekarz nie ma prawa komukolwiek powiedzieć czy gdziekolwiek zapisać że podejrzewa FAS choć widzi go ewidentnie....

A te badanie to jakoś drogo ;-) w pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie i nigdy tyle nie zapłaciłam...teraz chodzę na NFZ i mam o wiele wiecej badań niż wtedy ;-)

Ide pić moja lipe ;-)

Do góry