reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Rozmaryn gratulacje :)
Ja dzisiaj dluzej pospalam bo az do 4:30 :) lubie spac na prawej stronie ale jak sie przekrecam w nocy na lewa to mnie czasamo cos boli jakby skurcz.. Najlepiej na plecach ale dlugo nie wytrzymuje... Caly weekend spedzilam latajac po sklepach i walczac ze soba zeby za duzo noe kupowac, z jednej strony dobrze ze to chlopiec bo dla dziewczynek to bylo tyle slodkich rzeczy... Dla chlopca za to oszalalam na punkcie butow :)
W ogole to co robia dla maluchow to jest jakis kosmos, wozki z wyswietlaczami lcd, krzeselka do karmienia z magnesem ze nie przesunie i nie zrzuci miseczke itp cuda, cuda , cuda :)

Zastanawiam sie kiedy mniej wiecej pojawia sie takie widoczne kopniaki.. Ja caly czas czuje Alexandra ale moj maz nie bardzo a chcialabym zeby tez tak czul jak ja :)

reklama
Elle powiem Ci że te cuda cuda o których piszesz to zazwyczaj są zbędne bo można bez nich spokojnie przeżyć chyba że masz kasy jak lodu to kupuj :) co do butów to ja np młodemu wogóle nie kupowałam do jakiś 10 miesięcy

Turluturlu- u Ciebie musi być super pogoda, u mnie to jakaś masakra - leje wieje, jesień pełną parą - a nie mogę dojść do siebie po przyjeździe , strasznie mi smutno a teraz jeszcze choroba mnie bierze :/

Fuga - hej :) , ja różnie od 30 styczeń -do 2 luty :) możesz spokojnie lecieć tylko idź do lekarza przed sprawdź dzidzie i zobacz czy nie ma zastrzeżeń żebyś leciała :) , ja właśnie przyleciałam z Polski , a w pierwszej ciąży leciałam na samym początku ciąży i tez było ok,

Kasia.zosia - mały ma 3 latka i zaczął montessori teraz, I po prostu serce mi się łamie chłopak nie pomaga wcale, nie chce zostać - dziś płakał jak zobaczył mnie już za drzwiami bo staram się uciec po cichu ale mnie wyczaił juz zdążyłam uciec ale tylko za drzwi, no masakra mam.nadzieje ze się przyzwyczai - zawsze tłumacze ze wrócę po niego a on się z dziećmi pobawi, a on cała drogę do przedszkola mówi ze nie chce iść , to dopiero 4 dzień jego chodzenia wiec oby do końca września się uspokoiło ,

Monsku- tez mam ten sam problem ze mało miejsca w tych samolotach,

Sojnabig- może lezałas długo w tej samej pozycji? Też tak mam, nie raz myślę że się nie nadaje na ciążę bo po prostu mnie wszystko boli heh, a spisz z poduszka tym rogalem ?mi pomaga

Joanna - współczuję i powodzenia na wizycie :) , ja mam podobnie , nie całkiem bezsenność ale dziś myślałam że jajo zniose. .. naprawdę , latałam do wc dosłownie co 40 min ! Aż się wkurzyłam hahha ..., mi drętwieje cała noga czasem też ręką tylko ze ja mam problem z plecami i mam gdzieś ucisk chyba na nerwy,

Jagódka - ty to masz co robić cały czas latasz cos robisz hehe :)

Rozmaryn- a jakie dane zbierasz? U mnie to chyba wsio bo ja płci nie poznaje - niespodzianka ;) - no I wszytskiego Najlepszego z okazji rocznicy , szczęścia i miłości

Ellie - gratuluję chłopca , widzę ze wpadłas w szał zakupów widziałam ze pokazywałas rzeczy na wątku wyprawki hihi :) , dla dziewczynek jest o wiele więcej ale dla chłopców tez można kupić fajne rzeczy teraz to nie to co kiedyś, u Ciebie to napewno cuda w tych sklepach u nas nie zbytnio, ja chciałam taki bujaczek co mają w tym programie w USA ta rodzina co mieli jedna dziewczynkę i później ona urodziła pięcioraczki( busby quints czy coś,) i oczywiście nie ma takich bujaczkow u nas ani w pl ani w irl. Jeszcze chwile poczekasz I będzie Cię tak mały kopał ze szok :)

mnie nie dość że coś bierze to jescze mam ręce pełne roboty ze nie wiem od czego zacząć, głowa mnie tak boli ze najchętniej to pod kołdrę bym tylko poszła ..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu- u Ciebie musi być super pogoda, u mnie to jakaś masakra - leje wieje, jesień pełną parą - a nie mogę dojść do siebie po przyjeździe , strasznie mi smutno a teraz jeszcze choroba mnie bierze :/

Fuga - hej :) , ja różnie od 30 styczeń -do 2 luty :) możesz spokojnie lecieć tylko idź do lekarza przed sprawdź dzidzie i zobacz czy nie ma zastrzeżeń żebyś leciała :) , ja właśnie przyleciałam z Polski , a w pierwszej ciąży leciałam na samym początku ciąży i tez było ok,

Kasia.zosia - mały ma 3 latka i zaczął montessori teraz, I po prostu serce mi się łamie chłopak nie pomaga wcale, nie chce zostać - dziś płakał jak zobaczył mnie już za drzwiami bo staram się uciec po cichu ale mnie wyczaił juz zdążyłam uciec ale tylko za drzwi, no masakra mam.nadzieje ze się przyzwyczai - zawsze tłumacze ze wrócę po niego a on się z dziećmi pobawi, a on cała drogę do przedszkola mówi ze nie chce iść , to dopiero 4 dzień jego chodzenia wiec oby do końca września się uspokoiło ,

Monsku- tez mam ten sam problem ze mało miejsca w tych samolotach,

Sojnabig- może lezałas długo w tej samej pozycji? Też tak mam, nie raz myślę że się nie nadaje na ciążę bo po prostu mnie wszystko boli heh, a spisz z poduszka tym rogalem ?mi pomaga

Joanna - współczuję i powodzenia na wizycie :) , ja mam podobnie , nie całkiem bezsenność ale dziś myślałam że jajo zniose. .. naprawdę , latałam do wc dosłownie co 40 min ! Aż się wkurzyłam hahha ..., mi drętwieje cała noga czasem też ręką tylko ze ja mam problem z plecami i mam gdzieś ucisk chyba na nerwy,

Jagódka - ty to masz co robić cały czas latasz cos robisz hehe :)

Rozmaryn- a jakie dane zbierasz? U mnie to chyba wsio bo ja płci nie poznaje - niespodzianka ;) - no I wszytskiego Najlepszego z okazji rocznicy , szczęścia i miłości

Ellie - gratuluję chłopca , widzę ze wpadłas w szał zakupów widziałam ze pokazywałas rzeczy na wątku wyprawki hihi :) , dla dziewczynek jest o wiele więcej ale dla chłopców tez można kupić fajne rzeczy teraz to nie to co kiedyś, u Ciebie to napewno cuda w tych sklepach u nas nie zbytnio, ja chciałam taki bujaczek co mają w tym programie w USA ta rodzina co mieli jedna dziewczynkę i później ona urodziła pięcioraczki( busby quints czy coś,) i oczywiście nie ma takich bujaczkow u nas ani w pl ani w irl. Jeszcze chwile poczekasz I będzie Cię tak mały kopał ze szok :)

mnie nie dość że coś bierze to jescze mam ręce pełne roboty ze nie wiem od czego zacząć, głowa mnie tak boli ze najchętniej to pod kołdrę bym tylko poszła ..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrowiej szybciutko!!!

Możliwe że leżalam w tej samej pozycji dłuższy czas, już teraz jest lepiej a i Mały ma jakiś dobry dzień bo jak wczoraj miał lenia tak dzisiaj cały dzień się wierci ;)

A co do bujaczków - widziałyscie film szefowie wrogowie 2 (horrible bosses 2)? Tam co mieli te trojaczki i miały takie bujaki świetne jak jajko jeeeeejku jak mi się one spodobały ale też ich nigdzie nie mogę znaleźć ;/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

miciurka chodzi mi właśnie o płeć ewentualnie datę porodu bo na forum w postach nie jestem w stanie wszystkiego wyłapać

Miciur-ka al fajne te piecioraczki :) ale szukalam po zdjeciach i nie wiem jaki bujaczek :(
Soja big - tego filmu tez nie widzialam :(
Hustawki, lezaczki krzeselka itp kupuje uzywane, teraz organizowali targi rzeczy uzywanych dla dzidziusiow to wszystko mozna bylo dostac, a ceny... Za moja hustawke dalam 90$ zamiast 260$ a fisher price hustawki i lezaczki od 6$ do 20$
A z tymi zakupami to nie wiem co mi odbilo zawsze bylam oszczedna i rozsadnaa :)
Czytalam ze pod koniec ciazy pojawia sie syndrom wicia gniazda to mi sie chyba juz zaczal i to z potrojna sila hahah potrawie w nocy wstac i mierzyc okna albo ostatnio pokoj zeby dobraz rozmiar dywanu itp szalenstwo :)

Jagódka - dzięki za info dotyczące warsztatów, 4 października są w Warszawie-właśnie się zapisałam ;)
Coś na pewno mi się przyda ;)
Rozmaryn-dobrze, że już do nas wróciłaś na dobre.
Fajnie, że coraz więcej z nas czuje ruchy.. u mnie też już są częstsze, czasem aż...hmmm bolące-przyjemne, bo czuję maleństwo ale normalnie co potem będzie to strach myśleć :)
Niektóre z Nas już mają połówkowe-jak ten czas leci Dziewczyny.... Naprawdę :)
Ja jeszcze tydzień do wizyty-także trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)
Dobrego dnia!

Miciur-ka co do przedszkola to ja wiele nie poradzę. Mój zaczynał jak miał dwa latka w żłobku i tam było przyzwyczajanie, które trwało az 6 tygodni. A przedszkole miał to samo wiec to była tylko formalnosc. Teraz co prawda przeniósł się do innego przedszkola, bliżej przyszłej szkoły ale on to już właściwie przedszkolny weteran wiec problemu nie było, poza zmiana grupy, co z początku mu nie pasowało za bardzo.
Ja juz jakoś nie mogę znalezc w sobie tej chęci do zakupowych szaleństw i nawet mi się nie chce stron przegladac. Chodzenie po sklepach to już w ogóle odpada. Jedyne co to poluje na dobre oferty z lego ninjago :D

reklama
Jagódka - dzięki za info dotyczące warsztatów, 4 października są w Warszawie-właśnie się zapisałam ;)
Coś na pewno mi się przyda ;)
Rozmaryn-dobrze, że już do nas wróciłaś na dobre.
Fajnie, że coraz więcej z nas czuje ruchy.. u mnie też już są częstsze, czasem aż...hmmm bolące-przyjemne, bo czuję maleństwo ale normalnie co potem będzie to strach myśleć :)
Niektóre z Nas już mają połówkowe-jak ten czas leci Dziewczyny.... Naprawdę :)
Ja jeszcze tydzień do wizyty-także trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)
Dobrego dnia!
No wlasnie, ktoś wczoraj pisał że ten czas tak szybko leci, że już połowa ciazy, niedługo poród a ja szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam na to uwagi :) mi to się ciaze raczej ciągną strasznie, tym bardziej jak po terminie czekam.
Pamiętam jak na porodowce, jak zaczęli wywolywac położna mnie zapytała jak tam skurcze? Ja mówię że już dużo lepiej a ona jak to, to oslably?, ja: nie są mocniejsze, ale się cieszę bo juz się nie mogę doczekać końca :D

Do góry