reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Hahah kasia.zosia no ja juz z siostra meza o tym rozmawialam bo ona bedzie miala dziewczynke i termin porodu prawie ten sam :) chcialam dziewczynke i nadal chce ale moze byc druga bo synek tak slodko wygladal na usg ze sie zakochalam..
Najgorsze ze moj angielski nie jest na tyle dobry zebym zrozumiala co dokladnie lekarka mowila o lozysku a moj maz przezywal usg ze tez niewiele mi powiedzial i troche sie martwie... Jedyne zrodlo informacji to internet... We wtorek mam wizyte u moje ginekologa to chociaz sie spytam czy na basen moge no i nie wiem czy nosic dzieci w pracy na rekach..

reklama
Dzięki dziewczyny za ten wątek o szczoteczkach do zębów miękkich, zmieniłam od razu i dziąsła już tak nie krwawią, niby człowiek wie, że to może być przyczyna, ale bardziej podejrzewałam u siebie brak wit C, a jednak okazało się, że twarda szczoteczka.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A Ja mam do was pytanie... mój mały dawal o sobie znać kopniaczki były coraz mocniejsze A od kilku dni cisza..martwi mnie to... [emoji22] czy któraś z mamus miała podobnie???

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Uważam, że nie ma powodu do zmartwień.
Ja pierwsze ruchy poczułam 2 tygodnie temu, smyrnięcia takie. Od tamtej pory czuję je sporadycznie, lekkie muśnięcia-nieregularnie.
Maluszek jeszcze malutki, nie wierci i nie kopie tak mocno.. Spokojnie.
Myślę, że na ten moment, nie ma powodu do niepokoju :)
A ja powiem Wam, że mam dość tych upałów. Wykańczają mnie. Wolę tak 20-23 stopnie. Zawsze kochałam żar lejący się z nieba ale w ciąży mnie to wykańcza.
Ja śmigam na zakupy i dziś cały dzień wyplatanie koszyczków z gazety i szycie drobiazgów:D
Dobrego dzionka ;)

A Ja mam do was pytanie... mój mały dawal o sobie znać kopniaczki były coraz mocniejsze A od kilku dni cisza..martwi mnie to... [emoji22] czy któraś z mamus miała podobnie???

Nie martw się ;) ja ostatnio mialam tak że przez cały dzień ani razu nie dał znaku życia... Jadłam i piłam zimne i słodkie, leżalam w każdej pozycji i nic. Położyłam się spać i zaczął nagle szaleć ale od rana znowu powtórka z rozrywki i cały dzień włosy z głowy sobie wyrywalam czy wszystko jest ok a wieczorem zaczął fikac ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Uważam, że nie ma powodu do zmartwień.
Ja pierwsze ruchy poczułam 2 tygodnie temu, smyrnięcia takie. Od tamtej pory czuję je sporadycznie, lekkie muśnięcia-nieregularnie.
Maluszek jeszcze malutki, nie wierci i nie kopie tak mocno.. Spokojnie.
Myślę, że na ten moment, nie ma powodu do niepokoju :)
A ja powiem Wam, że mam dość tych upałów. Wykańczają mnie. Wolę tak 20-23 stopnie. Zawsze kochałam żar lejący się z nieba ale w ciąży mnie to wykańcza.
Ja śmigam na zakupy i dziś cały dzień wyplatanie koszyczków z gazety i szycie drobiazgów:D
Dobrego dzionka ;)

Mam tak samo z tymi upalami, kiedyś mogłam po kilka godzin leżeć plackiem na słońcu a teraz nie mogę wytrzymać... Już marzę o prawdziwej jesieni :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dziś pakowanie i ogarnianie przed wyjazdem. Jeszcze do tego dwie ekipy mam na budowie, a wieczorem babski wieczór. Nie wiem w co ręce włożyć, więc zrobiłam przerwę i zaglądam co u Was ;)

Ellie gratuluję synka:) z tym łożyskiem to uważaj na siebie. Raczej dzwiganie dzieci niewskazane.

Grabcia te pierwsze ruchy mogą być nieregularne. W pierwszej ciąży czułam ruchy po kilka razy w tygodniu. Jeśli bardzo Cię to niepokoić to zadzwoń do położnej czy lekarza prowadzącego. Czasem intuicja matki nie zawodzi.

Coś mi się wydaje, że w końcu poczułam ruchy Małej :)

Grabcia przyłączam się do tego co piszą dziewczyny nasze maluszki są za małe aby dobrze czuć ruchy na regularne kopniaczki jeszcze mamy czas. Tez ostatnio się denerwowałam ale po 3 dniach ciszy synuś zacząć na nowo się wiercić a jak się mocno denerwujesz to może podejdź na ip i powiedz w czym rzecz powinni sprawdzić co u maluszka.

Ellie123 gratulacje synka a zdjęcia maluszka słodkie :)

Również podpisuje się pod tym że pogoda nie do życia masakra poprostu :( czuje się fatalnie.

Wszystkozajete spokojnego i udanego wypoczynku :)

reklama
Dziękuję wam [emoji5]martwilam się A to pierwsza dzidzia więc jeszcze nie doświadczona [emoji5] czy u was też panuje wirus? U mnie wszyscy dookoła chorzy katar kaszel gorączką

Do góry