reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia.Zosia Ależ masz super synusia;) mój też taki wszystko na logikę :) Przed chwilą zaplanował ze mam siostrzyczce - jak się łysa urodzi włosy przedłużyła bo ma miec długie i rozpuszczone jak jego koleżanka z klasy :) I wogole już mu wcale nie chodzi o to ze to nie brat będzie bo w końcu będziemy mieć własnego dzidziusia :)
O super :) dzieci są naprawdę kochane, mówią od serca, szczerze. Mój mówił mezowi ze musi jeszcze raz potem spróbować zrobić mu brata, ale z siostry się cieszy i juz imiona wymyśla :)

reklama
O super :) dzieci są naprawdę kochane, mówią od serca, szczerze. Mój mówił mezowi ze musi jeszcze raz potem spróbować zrobić mu brata, ale z siostry się cieszy i juz imiona wymyśla :)
Imiona wybrał synek i na końcu dodał - nie ma więcej wybierania bo w końcu dzidziuś nie będzie miał imienia. Bez gadania. :) no i co tu z takim dyskutować.
Ja chciałam Kaje na co mój synuś się oburzyl ze z niej pośmiewisko w szkole zrobię bo to będzie Kajak. No i skończyły mi się pomysły na imiona haha

Elenna moi mężczyźni chcieli chlopca :) mi było w sumie obojetne. Mój syn jednak bardzo ucieszył z kolejnej siostry. A przy okazji mojego syna rozmawialiśmy wczoraj przed snem:
Syn: Mamo a jak się dzidziuś urodzi to będzie zle?
Ja: Nie, będzie super!
S: Ale będzie ci ciężko jak będziesz musiała nosić Zosie i nowego dzidziusia
Ja: No trochę ale może mi pomozesz?
S: Tak! Będę ci ubieral buty, robił kawę i karmił Zosie :)
Jaki słodziak ;) moja póki co ostatnio Uparła się żeby mi skarpetki założyć, ale to dwulatka, więc dużo nieoczekuje; )

elenna - ja w tym tyg sprobowalam zrobic jakies smoothie i szok, bo znow moge pic! a spirulina to ponoc nie bardzo w ciazy i chlorella, a moze to tyllko chlorella? bo chlorella ma dosc mocne detox dzialanie

Gratuluje kolejnych ujawnionycvh plci :)

No właśnie różne są opinie na temat tej spiruliny. Na pewno trzeba mniejsza dawkę, a że działanie ma raczej odżywcze. Hmmm... no cóż zostane przy soku z buraka i szpinaku. :p

Ja jeszcze imienia na 100% nie mam. M się ta Anastazja podoba. Mi w sumie też tylko zdrobnienia mi się nie podobają :p

Mój dzisiaj zebrał rodzine z kamieni gdzie największy był tatą który "bardzo się stara!" i było dwóch chłopców w rodzinie :-)
Czasem mam wrażenie że synu pomoże mi więcej przy dziecku niż niejeden dorosły ;-)
A my właśnie wróciliśmy z treningu, niby nic jakoś nie zmeczylam się po 2h ale tak się spocilam...wiadomo jakos inaczej organizm znosi ;-)

A no i wcześniej było o jedzeniu. Ja w pierwszej ciąży miałam anoreksje ciążowa. Przestałam w ogóle jeść w połowie...teraz nie zjem mięsa i jak widze choćby zdjecie jakiegoś słodkiego deseru to mnie odrzuca :-/ ale chce owoce w różnych formach :-) kanapkę z bananem bym zjadła...

Hejka, jak rano wyszlam o 7:00 tak wrocilam o 19:30 :) ledwo zywa jestem...
Wszystkie wrozby mowily ze bedzie corka, jadlam slodycze, puls powyzej 140, spanie na prawym boku , sen o chlopcu kalendarz chinski i moje przeczucie..... Jedynie test z apteki wyszedl ze bedzie synek i dzisiaj usg potwierdzilo :) Bedzie synus ... Podejrzewam ze Aleksander Jan :)
Okazalo sie ze mam nisko lozysko... Nie wiem dokladnie jak nisko ale jak bedzie krwawienie to mam jechac do szpitala i w listopadzie kontrola w szpitalu..

Ellie Gratulacje:) Ja też mam z tym lozyskiem takie cuda. Wręcz było na szyjce zlokalizowane, a szyjka nisko na wypadnieciu. Lekarz mówi ze po porodzie szyjka i macica jest do operacyjnego podciągnięcia (już to widzę ;) ). Na ten moment szyjka poszła w górę, ale leków na podtrzymanie biorę co miesiac wiecej:/ Łożysko nie znacznie na przednią ściankę poszło. Dużo mi dało leżenie ale teraz jak, jak szkoła się zaczęła. Teraz 3dni maz dziecko woził rano na świetlice,a wczoraj się okazało ze moje dziecko nie może na nią uszczeszczac z rana bo nie spełniam kryteriów. Byłam na rozmowie z kierowniczka świetlicy mam się w poniedziałek przypomnieć i przeczekać okres kiedy matki się będą burzyć inne ze odmowę dostały. I wtedy może po cichu go wpisza na listę ze wzgledow zdrowotnych moich.

Ellie gratuluję.. i kontroluj to łożysko..
Pierwszy raz w tym tygodniu budzę się bez bólu głowy ufff... Już po śniadanku, muszę jeszcze lekcje z córcią odrobić, bo wczoraj już jej odpuściliśmy i doprowadzić włosy do ładu:) Idę dziś z mamą do drogerii (są w trakcie zmiany asortymentu i wyprzedają część rzeczy). Na weekend wyjeżdżamy na działkę, skorzystać jeszcze z pogody, ale jeszcze nie wiem czy uda się dziś, czy dopiero jutro.

reklama
My dzis juz po krótkim spacerze :D Zosia zdazyła juz rozbic miske a ja sie skaleczyc w palec, dzien jak co dzien :D
Ellie a ty nie wolałas dziewczynki? Bo jakby co to mozemy sie zamienic :D;) Imiona ładne wybrałas, takie jak lubie :) moj syn wczoraj wymyslil Antonia Anna :D

Do góry