reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix a mnie zawsze mówili że słone smaki na dziewczynkę na słodkie na chłopca. Ja w poprzedniej ciąży tylko gorzka czekoladę mogłam i to też max 2 kosteczki. Teraz mogę jeść słodycze tonami, a wygląda na to że bd płeć ta sama;)

Densik ja w poprzedniej ciąży też tak miałam, nawet elektrycznej szczoteczki nie mogłam używać. Teraz jest lepiej, nawet dentystka podziwiała, że stanu zapalnego nie ma a w ciąży to rzadkość. Ja mogę polecić pastę elmex i płyn do płukania ten zielony. Naprawdę w moim przypadku czyni cuda- miałam bardzo wrażliwe zęby i poprawa niesamowita.

Turluturlu łącze się w bólu... najpierw M tydzień chory, w weekend Młoda ze stanem podgoraczkowym, a mnie od 3 dni katar zalewa. Położyć się nie da, bo Ala po mnie skacze i ledwo zipie, bo tak mnie osłabiło. Dziecko z nudy po ścianach chodzi.

Kasia.Zosia gratuluję ! Choć chyba czekałaś na synka? ;)

Ja miałam w planach spiruline pić... jednak nie daje rady przez ten morski zapaszek. W dodatku nie podchodzą mi soki. A wcześniej soki ze szpinakiem itp itd tak to właśnie wygląda ciąża i zdrowe odżywianie. Jeszcze jakby mi to ktoś przygotowywał to było by co innego :p

reklama
Eleena Ja to odwrotnie zawsze słyszałam...słone i kwaśne na chłopca (u mnie się sprawdzilo), a słodkie na córkę (miejmy nadzieję ze też się sprawdziło i nic nie urośnie ).

Elenna moi mężczyźni chcieli chlopca :) mi było w sumie obojetne. Mój syn jednak bardzo ucieszył z kolejnej siostry. A przy okazji mojego syna rozmawialiśmy wczoraj przed snem:
Syn: Mamo a jak się dzidziuś urodzi to będzie zle?
Ja: Nie, będzie super!
S: Ale będzie ci ciężko jak będziesz musiała nosić Zosie i nowego dzidziusia
Ja: No trochę ale może mi pomozesz?
S: Tak! Będę ci ubieral buty, robił kawę i karmił Zosie :)

Mój teraz się straszny cyc zrobił, chyba czuje pismo nosem, dziś chciałam odpocząć po wczorajszym, to cały dzień ze mną siedzi, w ogóle nie chce iść do babci, nawet na chwilę. Ponad godzinę walczyłam, żeby zasnął. Padam na twarz.
A córcię też mam taką, że trafią do niej konkretne, logiczne argumenty:)
Tą z liści malin to trzeba pić gdzieś od 37 tc i to regularnie, żeby zadziałało;)

elenna - ja w tym tyg sprobowalam zrobic jakies smoothie i szok, bo znow moge pic! a spirulina to ponoc nie bardzo w ciazy i chlorella, a moze to tyllko chlorella? bo chlorella ma dosc mocne detox dzialanie

Gratuluje kolejnych ujawnionycvh plci :)

reklama
Kasia.Zosia Ależ masz super synusia;) mój też taki wszystko na logikę :) Przed chwilą zaplanował ze mam siostrzyczce - jak się łysa urodzi włosy przedłużyła bo ma miec długie i rozpuszczone jak jego koleżanka z klasy :) I wogole już mu wcale nie chodzi o to ze to nie brat będzie bo w końcu będziemy mieć własnego dzidziusia :)

Do góry