reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jagodka Pije na pewno więcej niż przed ciaza. Mam niedoczynność tarczycy ale nigdy sód nie spadał. W sumie nie wiem czy mam jakieś objawy niedoboru:) są dni lepsze i gorsze z samopoczuciem;ale zwalam to na ciążę. Lekarz mówi ze na razie ten wynik może być.

Turluturlu I ja dziś się tak czuje, słabo mi, mdli mnie, gdzieś mnie poty zalewają. Chyba to zmęczenie wczorajsze daje się we znaki.

reklama
Żeby dobrze uzupełnić sód to wystarczy szklanka wody z łyżka soli ale wiem jak ciężko to przełknąć dlatego u mnie na tapecie słone paluszki i chipsy chociaż kilka dziennie żeby złapać i podjeść , wręcz wmuszam to w siebie :( brak sodu jest bardzo niebezpieczny dla organizmu niestety na dłuższą metę zresztą tak samo jak jego nadmiar :( ja akurat często kontroluje sód , potas , magnez i wapń bo jestem po operacji usunięcia tarczycy i mam przykaz kontroli przynajmniej raz na 3 bo szybko się z tego potrafię wypłukać niestety.

Mnie przeraża codzienne mycie zębów masakra tak mi dziąsła krwawą ze wyglądam jak bokser po walce ;) a zlew jakby jakaś rzeź była w nim robiona juz nie mam pomysłów co robić :(

Airfix no po tylu godzinach siedzenia organizm odchorowuje to teraz ale podziwiam ze wytrzymałaś. Oby szybko przeszło :)

Ja dzisiaj nie do życia, chyba zaczęła się u mnie bezsenność ciążowa, całą noc się wiercę a zasnąć nie mogę. Do tego ból głowy od rana a sąsiedzi jak na złość remont robią i stukają, pukają i wiercą już kilka dni

Co do smaków to w tej ciąży na szczęście nie mam jakichś nietypowych zachcianek:)

Turluturlu zdrówka życzę

Densik z dziąsłami mam to samo:(

Densik - zmieniłaś szczoteczkę na "soft"? Jeśli nie, to koniecznie to zrób. W ciąży często się to zdarza niestety.
Joanna, ja też mam problemy ze spaniem:(
Densik niedobory sodu z diety są raczej niemożliwe, bo sód jest we wszystkim, ale np ostra biegunka, czy inne odwodnienie może go wypłukać.

Był facet od zabudowy, wszystko pomierzył, pogadaliśmy, bardzo sympatyczny i konkretny, trzymajcie proszę kciuki, żeby cena mnie nie zabiła, bo brała bym w ciemno:)

Densik Ja również mam teraz problemy z krwawieniem dziąseł, do tego mam zaburzenia krzepnięcia haha wyglądam więc
też jak po walce

A my dziś po wizycie i prawdopodobnie dziewczynka, lekarka nie widziała żadnych męskich narzadow :D choć nie dała jeszcze gwarancji mimo że u mnie to już ostatni dzień 18 tygodnia.
Kupiłam sobie herbatkę z pokrzywy a tam napisane żeby nie pić w ciąży ze względu na brak badan :D
Zosia dziś była na wizycie grzeczniutka, a ogólnie to cała poczekalnia była wypełniona dziecmi. Jedna babka była z trójka nawet.

Pokrzywę można pić, tylko uważaj bo jest moczopędna, nawaniaj się dobrze przy niej. Herbaty z liści malin nie wolno i chyba szałwi. Melisę, miętę też można.
Gratki dziewczynki!:)

reklama
Kasia.zosia gratki najprawdopodobniej dziewczynki :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Do góry