reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jagodka Ja w zwykłej wodzie mineralnej wyczuwam nawet ze jest cos "slonego",normalnie aż to jest nienormalne.Więc tylko z dwóch firm pije wodę ale źródlana. Każda odrobina czegoś slonego to silne ciagniecie na wymioty. Ostatnio jadłam nie solone ziemniaki na obiad, o zgrozo. Zapomniałam posolić, wszyscy dosolili na talerzu, a ja zjadłam takie.

reklama
Airfix a ile pijesz? Bo spadki sodu są też przy odwodnieniu. Niedoczynność tarczycy może powodować też niedobory sodu. Odczuwacie jakieś skutki tych niedoborów (zawroty głowy, omdlenia, osłabienie, nudności)?
Kiepsko spałam dziś, śniło i się, że Adam trafił do szpitala z jakimś ostrym zapaleniem układu moczowego - nie wiem skąd mi się to wzięło:/ Pół nocy brzuch mnie ciągnął, niby macica miękka, ale jakiś dyskomfort miałam, no i lędźwie strasznie bolały, nie wiedziałam jak się ułożyć, nawet mój rogal stefan średnio pomagał:(

Ale te ciaze rozne! Dla mnie kwasne to nr 1 i slodkie moze nie istniec :) Ja bylam dzis u lekarza i stwierdzil, ze nie potrzebuje robic obciazenia glukozy bo a) jestem mloda (milo slyszec przed 40tka) b) jestem szczupla c) w poprzedniej ciazy wszystko bylo git. Hemoglobina spadla wiec dostalam zelazo, grrr

Monsku..dziwny ten lekarz... U nas to obowiązkowe badanie, bo nieleczona cukrzyca ciężarnych jest bardzo niebezpieczna. Co kraj to obyczaj. Ale zazdroszczę, też bym chciała nie robić tego badania, bo skończy się pewnie wymiotami i dniem w plecy..brrrr.. aż mi niedobrze jak o tym myślę. Ja mam problemy z insuliną, w krzywej cukrowej to nie wyjdzie, ale jakby mi zrobili krzywą insulinową to by straszne kwiatki wyszły.

Ja tez dostałam żelazo jednak tak jak mówiłyśmy anemia jak sie patrzy. Co do smaków to u mnie słodkie mogłoby wcale nie istnieć, na początku mdlilo mnie na czekoladę, teraz juz lepiej ale i tak najwiecej jem kwaśnego. Nawet ostatnio miałam mega ochotę na budyń czekoladowy, sama sie zdziwiłam, zrobiłam i jedząc bo stwierdziłam ze czegoś tu brakuje ... Brakowało ogórka, jak sobie przegryzam ogórkiem to juz było pyszne [emoji28][emoji28][emoji28] Maz nie mógł na mnie patrzeć [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

jagodka - ja myslalam,ze jak pojde nast razem to moze nawet i poprosze "na wszelki wypadek", bo to dziwne,ze takie cos pomijaja. Cukrzyca normalna a cukrzyca ciazowa to znowu nie taka jednoznaczna sprawa

natkaPolka - budyń przegryziony ogórkiem?:D Ale szaleństwo, nie dałabym rady chyba ;-) Hihi
A ja od wczoraj w łóżku. Takie silne mdłości i osłabienie mnie złapało.
Po poludniu miałam temperaturę i dreszcze zimne poty w nocy mnie normalnie zalewały. Nie mam pojecią-po basenie jakieś przeziębienie?
Zrobiłam sobie herbatkę z cytryną, miodkiem, jest ciut lepiej, ale tak mi niedobrze, że hej..
Dawno tak nie było..
Pewnie przez to, że we wtorek się swietnie czułam i na coś tam marudziłam to teraz wiem-może być dużo gorzej i już nie chcę marudzić. Nie ma opcji, żebym wstała dalej niż do kuchni... Ciążowe uroki?:(
Ściskam, dobrego dnia

Monsku faktycznie dziwny lekarz bo to ze nie choruje się na cukrzycę i jest się młodym i szczupłym nie ma wpływu na to ze można mieć cukrzycę w ciąży a może lekarz rodzinny by Ci dał skierowanie na to badanie :)

Turluturlu trzymaj się dzielnie i życzę szybkiego powrotu do "żywych" oby szybko poszło precz :)

Budyń z ogórkiem o kurczaki chyba bym tego nie zjadła :)

reklama
Turluturlu, oby szybko przeszło..
Natka, dobry hardcore, u mnie najdziwniejsze dotąd były śledzie z kiszoną kapustą:D - w poprzedniej ciąży, w tej bita śmietana z borówkami przegryzana kabanosem...cóż:D
Monsku i Natka pamiętajcie, żeby nie brać żelaza z innymi lekami i jedzeniem (ok 2h przerwy między jedzeniem i żelazem)

Do góry