Jagodka Ja w zwykłej wodzie mineralnej wyczuwam nawet ze jest cos "slonego",normalnie aż to jest nienormalne.Więc tylko z dwóch firm pije wodę ale źródlana. Każda odrobina czegoś slonego to silne ciagniecie na wymioty. Ostatnio jadłam nie solone ziemniaki na obiad, o zgrozo. Zapomniałam posolić, wszyscy dosolili na talerzu, a ja zjadłam takie.
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Airfix a ile pijesz? Bo spadki sodu są też przy odwodnieniu. Niedoczynność tarczycy może powodować też niedobory sodu. Odczuwacie jakieś skutki tych niedoborów (zawroty głowy, omdlenia, osłabienie, nudności)?
Kiepsko spałam dziś, śniło i się, że Adam trafił do szpitala z jakimś ostrym zapaleniem układu moczowego - nie wiem skąd mi się to wzięło:/ Pół nocy brzuch mnie ciągnął, niby macica miękka, ale jakiś dyskomfort miałam, no i lędźwie strasznie bolały, nie wiedziałam jak się ułożyć, nawet mój rogal stefan średnio pomagał
Kiepsko spałam dziś, śniło i się, że Adam trafił do szpitala z jakimś ostrym zapaleniem układu moczowego - nie wiem skąd mi się to wzięło:/ Pół nocy brzuch mnie ciągnął, niby macica miękka, ale jakiś dyskomfort miałam, no i lędźwie strasznie bolały, nie wiedziałam jak się ułożyć, nawet mój rogal stefan średnio pomagał
monsku
Fanka BB :)
Ale te ciaze rozne! Dla mnie kwasne to nr 1 i slodkie moze nie istniec Ja bylam dzis u lekarza i stwierdzil, ze nie potrzebuje robic obciazenia glukozy bo a) jestem mloda (milo slyszec przed 40tka) b) jestem szczupla c) w poprzedniej ciazy wszystko bylo git. Hemoglobina spadla wiec dostalam zelazo, grrr
U
użytkownik 902
Gość
Monsku..dziwny ten lekarz... U nas to obowiązkowe badanie, bo nieleczona cukrzyca ciężarnych jest bardzo niebezpieczna. Co kraj to obyczaj. Ale zazdroszczę, też bym chciała nie robić tego badania, bo skończy się pewnie wymiotami i dniem w plecy..brrrr.. aż mi niedobrze jak o tym myślę. Ja mam problemy z insuliną, w krzywej cukrowej to nie wyjdzie, ale jakby mi zrobili krzywą insulinową to by straszne kwiatki wyszły.
natkaPolka
Zaangażowana w BB
Ja tez dostałam żelazo jednak tak jak mówiłyśmy anemia jak sie patrzy. Co do smaków to u mnie słodkie mogłoby wcale nie istnieć, na początku mdlilo mnie na czekoladę, teraz juz lepiej ale i tak najwiecej jem kwaśnego. Nawet ostatnio miałam mega ochotę na budyń czekoladowy, sama sie zdziwiłam, zrobiłam i jedząc bo stwierdziłam ze czegoś tu brakuje ... Brakowało ogórka, jak sobie przegryzam ogórkiem to juz było pyszne [emoji28][emoji28][emoji28] Maz nie mógł na mnie patrzeć [emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
turluturlu
Fanka BB :)
natkaPolka - budyń przegryziony ogórkiem? Ale szaleństwo, nie dałabym rady chyba ;-) Hihi
A ja od wczoraj w łóżku. Takie silne mdłości i osłabienie mnie złapało.
Po poludniu miałam temperaturę i dreszcze zimne poty w nocy mnie normalnie zalewały. Nie mam pojecią-po basenie jakieś przeziębienie?
Zrobiłam sobie herbatkę z cytryną, miodkiem, jest ciut lepiej, ale tak mi niedobrze, że hej..
Dawno tak nie było..
Pewnie przez to, że we wtorek się swietnie czułam i na coś tam marudziłam to teraz wiem-może być dużo gorzej i już nie chcę marudzić. Nie ma opcji, żebym wstała dalej niż do kuchni... Ciążowe uroki?
Ściskam, dobrego dnia
A ja od wczoraj w łóżku. Takie silne mdłości i osłabienie mnie złapało.
Po poludniu miałam temperaturę i dreszcze zimne poty w nocy mnie normalnie zalewały. Nie mam pojecią-po basenie jakieś przeziębienie?
Zrobiłam sobie herbatkę z cytryną, miodkiem, jest ciut lepiej, ale tak mi niedobrze, że hej..
Dawno tak nie było..
Pewnie przez to, że we wtorek się swietnie czułam i na coś tam marudziłam to teraz wiem-może być dużo gorzej i już nie chcę marudzić. Nie ma opcji, żebym wstała dalej niż do kuchni... Ciążowe uroki?
Ściskam, dobrego dnia
Monsku faktycznie dziwny lekarz bo to ze nie choruje się na cukrzycę i jest się młodym i szczupłym nie ma wpływu na to ze można mieć cukrzycę w ciąży a może lekarz rodzinny by Ci dał skierowanie na to badanie
Turluturlu trzymaj się dzielnie i życzę szybkiego powrotu do "żywych" oby szybko poszło precz
Budyń z ogórkiem o kurczaki chyba bym tego nie zjadła
Turluturlu trzymaj się dzielnie i życzę szybkiego powrotu do "żywych" oby szybko poszło precz
Budyń z ogórkiem o kurczaki chyba bym tego nie zjadła
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Turluturlu, oby szybko przeszło..
Natka, dobry hardcore, u mnie najdziwniejsze dotąd były śledzie z kiszoną kapustą - w poprzedniej ciąży, w tej bita śmietana z borówkami przegryzana kabanosem...cóż
Monsku i Natka pamiętajcie, żeby nie brać żelaza z innymi lekami i jedzeniem (ok 2h przerwy między jedzeniem i żelazem)
Natka, dobry hardcore, u mnie najdziwniejsze dotąd były śledzie z kiszoną kapustą - w poprzedniej ciąży, w tej bita śmietana z borówkami przegryzana kabanosem...cóż
Monsku i Natka pamiętajcie, żeby nie brać żelaza z innymi lekami i jedzeniem (ok 2h przerwy między jedzeniem i żelazem)