reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

My mamforda Mondeo i od biedy 3 foteliki się zmieszczą, pech chciał że najpierw zmieniliśmy auto a dopiero później zaszłam w ciążę. Co do domu to jakoś dzielimy się obowiązkami z tym że ja nie zmywam a mój Tomasz nie pierze. Dostałam leki, jestem pod kroplówką dali dodatkowo magnez i luteinę dowcipną. Szyjkę mam 34 mm nie wiem czy dużo czy mało. Lekarz pobrał wymasz z kalału szyjki. Jak leżę jest ok ale jak siedzę to mnie boli i brzuch wydaje mi się twardy.

reklama
sojnabig ja na początku miałam skoki ciśnienia, nawet do 150/90 ale po kilku dniach się uspokoiło, puls teraz mam w granicach 85-90 spoczynkowe, a wysiłkowe nawet do 120-130. Na kolejnej wizycie będę z ginem o tym gadać.

Japko ja sama wszystko w mieszkaniu ogarniam (nie narzekam, lubię sama sprzątać bo wtedy wiem co, gdzie, i dlaczego) tylko teraz na raty w sensie nie całe mieszkanie w jeden dzień ;)
Mój nigdy jakoś za pracę domowe się nie brał( taki typ człowieka, albo tak go nauczono ;p) ale już ma zapowiedziane, ze bedzie musiał mi pomagać bo później sama mogę nie dawać rady. Np okien sama już nie pomyje (mieszkamy na 9 piętrze i na drabinę wchodzić nie mam zamiaru)

Rozmaryn ja już też byłam w szpitalu ale w 6 tygodniu. Niestety nic przyjemnego tam siedzieć, ale dobrze ze wszystko dobrze z Maluchem;) I gratuluję synka ;)

Ellie123 ja mieszkałam z rodzicami mojego trochę ponad miesiąc I powiedziałam ze nigdy więcej ;p rozumiem ze są sytuację gdzie nie ma wyjścia ale ciężko mi było się "wpasować" i do tego Tata mojego miał bardzo trudny charakter i nie mogliśmy się dogadać (dwa skorpiony;p)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy małe auto, audi a3. Dla naszej dwójki było ok ale teraz planujemy zmienić na jakiegoś w kombi, ostatnio brałam od koleżanki stelaż do wanienki i nie wchodził do bagażnika a co dopiero wózek ;p

Nuska - ja też swojemu wspomnę o tym ciśnienieniu..

My mamy mazde 6 kombi, fakt pierwsze nasze dziecko ale mojego M córka też czasem z nami jeździ a ma 6 lat. Niestety też jestem uzależniona od mego męża, mam auto tylko wtedy jak on jest w domu ale myślimy żeby zamienić na 2 mniejsze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam auto w kwietniu, o ciąży dowiedziałam się 2 miesiące później;) Astrę mamy od 3 lat, także też jeszcze na nią nie pora, tym bardziej, że tfu tfu, w świetnym stanie, bardzo dobrze wyposażona i bardzo byśmy stracili na sprzedaży. Z jednym samochodem logistycznie byśmy nie wyrabiali, damy jakoś radę spokojnie:)

Nuskaaa witaj w klubie ja tez skorpion i moze dlatego jest mi ciezko bo lubie zeby bylo po mojemu i nie lubie jak inni mi mowia co mam robic a tak naprawde to w tej sytuacji nie jestem u siebie i nie mam nic dogadania.. Dla swietego spokoju moge jedynie zamknac sie w swoim pokoju:)
U mojego meza w rodzinie sie przyjelo ze kobieta zajmuje sie domem i tak zostal nauczony wiec nie robi nic, ja za to eychodze z zalozenia ze jesli ja pracuje i on to obowiazkami sie dzielimy a druga sprawa szanujemy innych prace no ale moge tylko pogadac bo jest 3 do 1 wiec jestem w mniejszosci :(

Ellie123 no też nie lubię jak mi ktoś coś narzuca i dlatego życie ze mną bywa ciężkie ;p
Ja jak u nich mieszkałam to nic nie mogłam robić tylko siedzieć i pachnieć ;/ ale na szczęście mieliśmy już klucze do naszego mieszkania tylko było w trakcie odnawiania to uciekałam tam malować ściany, skręcać meble itp ;p

To ja się cieszę że mieszkamy sami i to za granicą :D
My mamy też dwa auta starego seata cordobe, którym mąż jeździ do pracy i tam nie ma szans żeby się 3 foteliki zmiescily. A drugi to ford Focus combi i tam podobnie jak w mondeo od biedy się zmieszczą choć z zapinaniem może być ciezko. Ja chcę teraz s-maxa 7 osobowego. Mam nadzieje ze uda się go kupić przed pierwszym wyjazdem z trójka do Polski.

Piekę właśnie rogaliki drozdzowe z dżemem i pierwszy raz z tymi drożdżami w proszku. Musiałam trochę przepis zmodyfikować i teraz się modlę żeby się udały bo mam taką ochotę na nie

reklama
Do góry