reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

My mamforda Mondeo i od biedy 3 foteliki się zmieszczą, pech chciał że najpierw zmieniliśmy auto a dopiero później zaszłam w ciążę. Co do domu to jakoś dzielimy się obowiązkami z tym że ja nie zmywam a mój Tomasz nie pierze. Dostałam leki, jestem pod kroplówką dali dodatkowo magnez i luteinę dowcipną. Szyjkę mam 34 mm nie wiem czy dużo czy mało. Lekarz pobrał wymasz z kalału szyjki. Jak leżę jest ok ale jak siedzę to mnie boli i brzuch wydaje mi się twardy.

reklama
sojnabig ja na początku miałam skoki ciśnienia, nawet do 150/90 ale po kilku dniach się uspokoiło, puls teraz mam w granicach 85-90 spoczynkowe, a wysiłkowe nawet do 120-130. Na kolejnej wizycie będę z ginem o tym gadać.

Japko ja sama wszystko w mieszkaniu ogarniam (nie narzekam, lubię sama sprzątać bo wtedy wiem co, gdzie, i dlaczego) tylko teraz na raty w sensie nie całe mieszkanie w jeden dzień ;)
Mój nigdy jakoś za pracę domowe się nie brał( taki typ człowieka, albo tak go nauczono ;p) ale już ma zapowiedziane, ze bedzie musiał mi pomagać bo później sama mogę nie dawać rady. Np okien sama już nie pomyje (mieszkamy na 9 piętrze i na drabinę wchodzić nie mam zamiaru)

Rozmaryn ja już też byłam w szpitalu ale w 6 tygodniu. Niestety nic przyjemnego tam siedzieć, ale dobrze ze wszystko dobrze z Maluchem;) I gratuluję synka ;)

Ellie123 ja mieszkałam z rodzicami mojego trochę ponad miesiąc I powiedziałam ze nigdy więcej ;p rozumiem ze są sytuację gdzie nie ma wyjścia ale ciężko mi było się "wpasować" i do tego Tata mojego miał bardzo trudny charakter i nie mogliśmy się dogadać (dwa skorpiony;p)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy małe auto, audi a3. Dla naszej dwójki było ok ale teraz planujemy zmienić na jakiegoś w kombi, ostatnio brałam od koleżanki stelaż do wanienki i nie wchodził do bagażnika a co dopiero wózek ;p

Nuska - ja też swojemu wspomnę o tym ciśnienieniu..

My mamy mazde 6 kombi, fakt pierwsze nasze dziecko ale mojego M córka też czasem z nami jeździ a ma 6 lat. Niestety też jestem uzależniona od mego męża, mam auto tylko wtedy jak on jest w domu ale myślimy żeby zamienić na 2 mniejsze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam auto w kwietniu, o ciąży dowiedziałam się 2 miesiące później;) Astrę mamy od 3 lat, także też jeszcze na nią nie pora, tym bardziej, że tfu tfu, w świetnym stanie, bardzo dobrze wyposażona i bardzo byśmy stracili na sprzedaży. Z jednym samochodem logistycznie byśmy nie wyrabiali, damy jakoś radę spokojnie:)

Nuskaaa witaj w klubie ja tez skorpion i moze dlatego jest mi ciezko bo lubie zeby bylo po mojemu i nie lubie jak inni mi mowia co mam robic a tak naprawde to w tej sytuacji nie jestem u siebie i nie mam nic dogadania.. Dla swietego spokoju moge jedynie zamknac sie w swoim pokoju:)
U mojego meza w rodzinie sie przyjelo ze kobieta zajmuje sie domem i tak zostal nauczony wiec nie robi nic, ja za to eychodze z zalozenia ze jesli ja pracuje i on to obowiazkami sie dzielimy a druga sprawa szanujemy innych prace no ale moge tylko pogadac bo jest 3 do 1 wiec jestem w mniejszosci :(

Ellie123 no też nie lubię jak mi ktoś coś narzuca i dlatego życie ze mną bywa ciężkie ;p
Ja jak u nich mieszkałam to nic nie mogłam robić tylko siedzieć i pachnieć ;/ ale na szczęście mieliśmy już klucze do naszego mieszkania tylko było w trakcie odnawiania to uciekałam tam malować ściany, skręcać meble itp ;p

To ja się cieszę że mieszkamy sami i to za granicą :D
My mamy też dwa auta starego seata cordobe, którym mąż jeździ do pracy i tam nie ma szans żeby się 3 foteliki zmiescily. A drugi to ford Focus combi i tam podobnie jak w mondeo od biedy się zmieszczą choć z zapinaniem może być ciezko. Ja chcę teraz s-maxa 7 osobowego. Mam nadzieje ze uda się go kupić przed pierwszym wyjazdem z trójka do Polski.

Piekę właśnie rogaliki drozdzowe z dżemem i pierwszy raz z tymi drożdżami w proszku. Musiałam trochę przepis zmodyfikować i teraz się modlę żeby się udały bo mam taką ochotę na nie

reklama
Do góry