reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny a powiedzcie jak u Was z ciśnieniem i pulsem? Ja właśnie mierzylam i mam 110/70 a puls 96... Serducho mi wali jak oszalale i ostatnio cały czas tak mam :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój stwierdził, że on wczoraj odkurzał, to może sobie kruszyć w salonie.. No spoko, tylko gości dziś mamy i ja nie mam zamiaru odkurzać drugi raz...W ogóle czasem jak coś dowali, to nie wiem jak reagować. Jakby mi na złość robił.

Sojna to tak jak u mnie - w ciąży tak mam niestety i nie jest to powodem do niepokoju - nawet z kardiologiem o tym rozmawiałam. Więcej krwi do przepompowania, ciśnienie niskie, to tętno musi być wyższe

Sojna to tak jak u mnie - w ciąży tak mam niestety i nie jest to powodem do niepokoju - nawet z kardiologiem o tym rozmawiałam. Więcej krwi do przepompowania, ciśnienie niskie, to tętno musi być wyższe

To troszkę mnie uspokoilas :) na początku ciąży już też byłam u kardiologa ale ekg idealne wyszło ;) no i rzeczywiście mówił że jednak organizm musi silnej pracowac..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam konsultację kardiologiczną w poprzedniej ciąży, bo mi skoczyło raz mocno ciśnienie i wylądowałam w szpitalu. Wtedy sobie porozmawialiśmy z panem doktorem:) W ciąży zawsze puls mam powyżej 80 (spoczynkowy oczywiście, bo po aktywności zdarzało się nawet koło 120)

No to ja też się podpisuje pod tym plusem u mnie standard po nocy ze snu kolo 90 i tez zaczęło mnie to niepokoić ale ja tak mialam i przed ciążą też bo u mnie to od tarczycy tez się tak dzieje. Miałam niedawno dwa dni takie ze.myślałam ze chyba się wykończe ale przeszło zresztą u mnie nasila to się właśnie w lato jak jest gorąco. No ale w ciąży to normalne :)

tez to zauwazylam [emoji6]
uwinelam sie wlasnie z prasowaniem na caly tydzien [emoji106]
obiad sie robi, wiec mozna polezec
a propos cery to nigdy nie mialam z nia problemu, za to mam meeega sucha skore

8599e6ydh9ss8jgy.png
Ja tez prasowałam dzis bo wcześniej w tygodniu się nie dalo, było tak gorąca na zewnatrz plus ja na poddaszu mieszkam, okropienstwo. Czekam na zime :)

Japko mój się zawsze pyta po co sprzatam, według niego zawsze jest czysto. Wczoraj na necie widziałam taki tekst: mezczyzna jak wyniesie śmieci to myśli ze cały dom wysprzatal :D u nas strzał w 10.

U mnie o dziwo to pierwsza ciaza w której biust mi rośnie od poczatku. Przy poprzednich zwiększał się dopiero około porodu, z powodu pokarmu.

I stało się, wylądowałem w szpitalu. Brzuch mnie bolał i twardniał od wczoraj i trochę się zestresowałam że szyjka się skraca. Na szczęście wszystko jest ok i tylko spanikowałam. Niestety muszę się położyć na kilka dni(takie u nas są zasady niestety). Maluch waży 250 gram i na dodatek mamy następnego chłopaka na forum :-) . co do listy to łatwo jest krytykować i wytykać błędy, nie zawsze jestem w stanie wszystkiego wychwycić, czasami wystarczy napisać o korektę i na pewno zamienię co trzeba

Rozmaryn to nie dobrze ale najważniejsze że wszystko dobrze i maluszek ma się dobrze czyli kolejny chłopiec super :) trzymaj się tam dzielnie i dawaj znać co u Was :) Odpoczywajcie

reklama
Rozmaryn gratuluję synka:) Ja nie krytykuję, bo sama byłam moderatorem u siebie na lipcówkach i wiem, że to bardzo niewdzięczna rola. BTW, jak kogoś gdzieś nie ma, to zawsze można wysłać priv do Rozmaryn

Do góry