reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia.zosia Klaudia nie umie jeździć na rowerze, uczyliśmy, niewiele jej w sumie brakowało, żeby załapała, ale się boi:/ Mi aż głupio, bo takie duże dziecko i nie umie:( Co dziwne hulajnogę opanowała bez problemu. Ona też raczej typ naukowca i mola książkowego niż sportowca, ale wodę kocha, tak jak i my z mężem, więc trzeba wykorzystać ten potencjał;) Za to podejrzewam, że Adam załapie raz dwa, bo to taki czort co wszędzie wejdzie;)
Idę smażyć naleśniki, robię z serem, akurat będą jak wrócą po szkole i pracy do domu:)

reklama
Ja ostatnio odkryłam zapasy smoczków w domu. Mamy chyba z 10 jeszcze po synu. Jakos wszyscy dawali mi je w prezencie, a są do dziś nieużywane bo ani syn ani córką ich nie tolerowali :)

U mnie to pierwsze dziecko, siostra rodzi za 4 tygodnie ale córkę, więc i tak muszę prawie wszystko kupić sama :) no ale przy pierwszym dziecku to jednak frajda :D

Ja nie chcę żeby mój był ze mną przy porodzie. Jestem mega mega mega nerwowa i wiem, że mogłoby się to dla niego źle skończyć :p tak że jeszcze byśmy się tam poklocili [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale mi tez narobilyscie smaka z kapusta...strasznie mam ochote za kapusniak :)). I od 2 tyg chodza za mna golabki ...

U mnie wszystkie dzieci jakie znam i te ktorymi sie opiekuja lubia ssac kciuk zamiast smoczka... Czytalam na ten temat ale opinie sa podzielone ...

Ja tez zazdroszcze remontow a raczej efektow :) od roku prosze meZa o kuchnie bo mamy wspolna z tesciowa ... No i marzy mi sie juz pokoj dzieciecy :)

U mnie to pierwsze dziecko, siostra rodzi za 4 tygodnie ale córkę, więc i tak muszę prawie wszystko kupić sama :) no ale przy pierwszym dziecku to jednak frajda :D

Ja nie chcę żeby mój był ze mną przy porodzie. Jestem mega mega mega nerwowa i wiem, że mogłoby się to dla niego źle skończyć :p tak że jeszcze byśmy się tam poklocili [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi czasem też się włącza takie myślenie ze fajnie by było sobie poszaleć na zakupach jak z pierwszym ale tak naprawdę ja zakupów nie lubie specjalnie a i tak przy trójce każdy grosz się liczy bo to juz nie tylko wyprawka ale i zajęcie dodatkowe i różne wyjścia i zabawka od czasu do czasu i dużo więcej jedzenia :D jedynie na dzidziusia oszczędzam jak karmie piersia :D

Jagodka mój umie na tym rowerze ale tylko na placu zabaw jeździ i to tylko kolka robi, na drodze to on się boi a nie daj Boże spadnie... od września chciał iść na piłkę nozna, zobaczymy może to mu spasuje
A co do samej umiejętności to u mnie w rodzinie babcia, ciocia i moja mama nie umieją jeździć i wcale im to nie przeszkadza :)

Ostatnia edycja:
Ale mi tez narobilyscie smaka z kapusta...strasznie mam ochote za kapusniak :)). I od 2 tyg chodza za mna golabki ...

U mnie wszystkie dzieci jakie znam i te ktorymi sie opiekuja lubia ssac kciuk zamiast smoczka... Czytalam na ten temat ale opinie sa podzielone ...

Ja tez zazdroszcze remontow a raczej efektow :) od roku prosze meZa o kuchnie bo mamy wspolna z tesciowa ... No i marzy mi sie juz pokoj dzieciecy :)
Córeczka mojej sąsiadki tak sala kciuk ze aż był czerwony i paznokieć zszedl. Nie bardzo wiedzieli jak ja oduczyc. Ostatnio jej nie widziałam bo byli na wakacjach i nie wiem czy dalej ssie czy nie.
A golabki to ja robiłam tydzień temu :) a potem mnie naszła ochota na leczo, potem znowu rogaliki drozdzowe. Ledwo w tej kuchni stoję bo tam tak gorąco od tego gotowania i pieczenia.

image.jpeg Hahah chyba czytamy sobie w myslach bo ja dzisiaj robie leczo i myslalam nad ryba po grecku ( jakos nie mam ochoty na ryby wiec moze po grecku zjem )
No wlasnie u mnie w pracy 2 latka przestaje ssac kciuk bo tez ma czerwony ...raczej bez kciukA lub smoczka sie nie obejdzie :)
Juz 4 sarenki spotkalam dzisiaj na spacerze :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    1 000,4 KB · Wyświetleń: 77
Zobacz załącznik 770956 Hahah chyba czytamy sobie w myslach bo ja dzisiaj robie leczo i myslalam nad ryba po grecku ( jakos nie mam ochoty na ryby wiec moze po grecku zjem )
No wlasnie u mnie w pracy 2 latka przestaje ssac kciuk bo tez ma czerwony ...raczej bez kciukA lub smoczka sie nie obejdzie :)
Juz 4 sarenki spotkalam dzisiaj na spacerze :)
W jakim mieszkasz miescie?

Rozmaryn czy na zamkniętym są tylko te osoby,które się tu udzielają, bo ja niektórych nicków nie kojarzę zupełnie, a część Dziewczyn przestała w ogóle pisać.

u mnie obeszło się bez smoczka, kciuka też nie ssał, sporadycznie się mu zdarzało. Smoczka nie chciałam mu dawać bo bałam się, że będzie gryzł podczas karmienia. Jak był troszkę większy to gryzaczki super się sprawdzały:)

reklama
u mnie obeszło się bez smoczka, kciuka też nie ssał, sporadycznie się mu zdarzało. Smoczka nie chciałam mu dawać bo bałam się, że będzie gryzł podczas karmienia. Jak był troszkę większy to gryzaczki super się sprawdzały:)
Moje nie miały smoczka a zdarzyło im się ugryźć :D na szczęście tylko kilka razy

Do góry