reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie w rodzinie myli zabki dziecku ale dawali w nocy soczek do picia i niestety mial prochnice...
A ja dzisiaj 3 raz w tyg ide na basen :) wkoncu ruszylam sie z lozka... W czwartek bylam nawet na aqua fitness :) a wczoraj obliczylam ze juz przytylam 10 kg ... :( tylko ze 6 od slubu czyli od grudnia do czerwca a 4 w ciazy od czerwca do sierpnia.. Odchudzac sie w ciazy nie mam zamiaru ale musze chyba zmienic zywienie :(
To u nas to na szczęście nie problem, bo dzieci spia juz całą noc. Dopóki się budziły to dostawały cycusia. A poza tym staramy się do picia raczej wodę dać albo chociaż pół na pół wodę z sokiem. Ja juz przytylam 5 kg w ciazy. Basen jest super tylko ze ja nie umiem pływać i strasznie się nudze.

Baw się dobrze :) a tak przy okazji, która u ciebie godzina?

reklama
Kasia.zosia u mnie 8:53 :) przewaznie jak wstaje mam to juz mam kilka stron do przeczytania na forum :) a wieczorkiem siedze i sie nudze bo u was noc :)
Ja chodze na basen do takiego centrum rehabilitacji w szpitalu i srednia wieku moich jest ok 60-70 najstarsza babeczka na aqua aerobiku miala 92 lata wiec tutaj malo kto plywa bardziej sie pluskamy :) a cwiczenia sa takie ze nawet ja w ciazy moge wykonywac... Chociaz jak przed ciaza bylam na zumbie to mnie te Panie zaskoczyly :) mialy wiecej zycia w sobie niz ja :)az milo popatrzec...

Moja starsza miała problemy z ząbkami. Wywaliła się i uderzyła dosyć mocno o ławę (od tamtej pory ławy nie mamy). Ukruszylo jej się szkliwo na jedynce. Poszłyśmy do dentysty ale założyli słaba plombę. Coś się wdało i rozeszło na następne trzy zeby. Pojechałam z nią do Polski i tam dentystka posmarowała czymś co zachamowaniu próchnicę, wzmocniło zeby ale zabarwiła zniszczone miejsca na czarno. Brzydko to wyglądało ale przynajmniej miała zeby. Tez chciałabym chodzić na basen ale pływać tylko po warszawsku umiem. Rozleniwilam się w tej ciąży jak nie wiem co, na szczęście przytyłam około 4 kg, wychodzi 1kg na miesiąc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jadła któraś bigos z cukini? W Polsce dowiedziałam się o istnieniu czegoś takiego i się zastanawiam czy to będzie dobre. Właśnie dojadlam wczorajszy obiad - kapuśniak.

Bigosu nie jadlam, ale placki a la ziemniaczane czyli z cukini i szpinaku jadlam i byly pyszne... No i bardzo smakuje mi spaghetti z cukini tzn zamiast makaronu cukinie kroje w cienkie dlugie paseczki :)
Ja lubie cukinie wiec bigos moze byc dobry tylko zalezy jakie dodatkk zeby nie byl mdly...

Moja starsza miała problemy z ząbkami. Wywaliła się i uderzyła dosyć mocno o ławę (od tamtej pory ławy nie mamy). Ukruszylo jej się szkliwo na jedynce. Poszłyśmy do dentysty ale założyli słaba plombę. Coś się wdało i rozeszło na następne trzy zeby. Pojechałam z nią do Polski i tam dentystka posmarowała czymś co zachamowaniu próchnicę, wzmocniło zeby ale zabarwiła zniszczone miejsca na czarno. Brzydko to wyglądało ale przynajmniej miała zeby. Tez chciałabym chodzić na basen ale pływać tylko po warszawsku umiem. Rozleniwilam się w tej ciąży jak nie wiem co, na szczęście przytyłam około 4 kg, wychodzi 1kg na miesiąc.

Oczywiście masz racje, lepiej żeby zęby były leczone jak potrzeba, niezaleznie czy to ladnoe wyglada czy nie. Mialam raczej na myśli jak dziecko ma połowę zębów zepsutych, dziury aż czarne i to zazwyczaj od slodyczy. A nawet z tymi dziurami dostaje znowu następne slodycze.
Moja siostra w dziecinstwie złamała pół zęba o metalowa drabinkę na placu zabaw. Uporala się z tym dopiero jak była dorosla. Dawniej jeszcze więcej rodziców nie przykładalo wagi do stanu zębów u dzieci.

Ja nie pamietam,zeby ktos mnie nadzorowal jako dziecko z myciem zebow. A co do rakich maluchow to nawet jak bardziej gryza ta szczoteczke to tez dobrze. My od 2 r.z. (o ile dobrze pamietam)zmienilismy an elektryczna. Tutaj kontroluja zeby na 3 latka i chyba pozniej na 5, nie pamietam, jak narazie wszystkoe bylo ok.
Ja dzis robilam "lecho":cukinia, pomidory, papryka i cebula - mniam mniam i burakow mi sie chce i pewnie z milion innych rzeczy :D hehe
Ja sie zastanawiam nad plywalnia ale tak cholernie sie boje, ze przywleke jakies chorobsko :/

Mój na razie bardzo lubi mycie zębów, ale my dopiero zaczynamy naukę bo ząbki ma dopiero od 6 tygodni :) zobaczymy jak to będzie jak będzie starszy czy dalej tak chętnie będzie dzióbka otwierał:)

reklama
Do góry