reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

1472809078-asxjrc.jpeg
nasze pierwsze zakupy, pierwszy dres mojego syna :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super zakupy. :)
Pamiętam, że Ali pierwszy smok był canpolu ale nie został zaakceptowany, potem jeszcze chyba avent, a jednak furorę zrobił NUK. :) niestety dzieci od małego mają swoje gusta;)

Kasia.Zosia ciesze się, że nie wychodzę na dziwna i ktoś ma podobne podejście do porodów rodzinnych; )

Jagódka my dopiero umowę bd podpisywać na mieszkanie a tu stan surowy. Fajnie by było wprowadzić się przed porodem.

Turluturlu a nie mogła Ci ta lekarka recepty dać? Przez 3 tyg to się może jeszcze infekcja rozszaleć. Ja Lactovaginal stosuje ale to probiotyk i bardziej działa na zapobieganie infekcji, przy juz istniejącej może podraznic. Ewentualnie zewnętrznie klotrimazol w kremie. To trochę pomoże jakby bardzo swędziało.

Ja mam wizytę 7.09. Nie wierzę, że płeć poznam bo tam tylko szybkie usg.
Ale mi chęci narobilyscie na kapustę kwaszona...
Niestety tak mnie od wczoraj boli miednica, że nie chce mi się iść do sklepu. :/

reklama
Super zakupy. :)
Pamiętam, że Ali pierwszy smok był canpolu ale nie został zaakceptowany, potem jeszcze chyba avent, a jednak furorę zrobił NUK. :) niestety dzieci od małego mają swoje gusta;)

Kasia.Zosia ciesze się, że nie wychodzę na dziwna i ktoś ma podobne podejście do porodów rodzinnych; )

Jagódka my dopiero umowę bd podpisywać na mieszkanie a tu stan surowy. Fajnie by było wprowadzić się przed porodem.

Ja mam wizytę 7.09. Nie wierzę, że płeć poznam bo tam tylko szybkie usg.
Ale mi chęci narobilyscie na kapustę kwaszona...
Niestety tak mnie od wczoraj boli miednica, że nie chce mi się iść do sklepu. :/
To ja Ci powiem ze oprócz teściowej i mamy nie spotkałam nigdy nikogo z takim podejściem do porodow z mezem. Także jesteś pierwsza :)

Elena a np u nas każdy smok był ble. Co do remontów to my musimy chociaż ściany odmalować. Poszliśmy za ciosem i robimy totalny remont u młodego w pokoju, panele ściany i nowe meble. Będzie się działo

Turluturlu, bez recepty tylko clotirmazol krem i tylko zewnętrznie. 3 tygodnie to długo, powinna Ci coś od razu przepisać.
Rozmaryn ja wtedy miałam cały dzień w plecy, okropnie się czułam po tym badaniu.
Kasia.zosia, ale instruktor uczył go pływać w motylkach?? Bo u nas dzieciaki od razu bez niczego wchodziły do wody. Dostawały na początku deskę, albo makarony - w zależności od ćwiczenia, ale żadnych pomocy typu kółka motylki, czy inne takie. Adama też zapiszemy jak skończy 4 lata najpóźniej.
Klaudia ze smoczków kochała tylko nuka tego spłaszczonego, a Adam kompletnie bezsmoczkowy, pluł każdym:p

Turluturlu, bez recepty tylko clotirmazol krem i tylko zewnętrznie. 3 tygodnie to długo, powinna Ci coś od razu przepisać.
Rozmaryn ja wtedy miałam cały dzień w plecy, okropnie się czułam po tym badaniu.
Kasia.zosia, ale instruktor uczył go pływać w motylkach?? Bo u nas dzieciaki od razu bez niczego wchodziły do wody. Dostawały na początku deskę, albo makarony - w zależności od ćwiczenia, ale żadnych pomocy typu kółka motylki, czy inne takie. Adama też zapiszemy jak skończy 4 lata najpóźniej.
Klaudia ze smoczków kochała tylko nuka tego spłaszczonego, a Adam kompletnie bezsmoczkowy, pluł każdym:p
Jak jest z nami na basenie to ma kółko. My nie umiemy pływać wiec wiele mu nie pomozemy. A uczyli się z makaronami. Ale on jak zaczął to miał 2 lata. On ogólnie nie jest póki co typem sportowca. Nie wychodza mu za dobrze wszelkie cwiczenie. Na rowerze tez się nauczył niedawno dopiero. A i tak się boi. Chodzi do klubu sportowego na zajęcia sportowe ogolnorozwojowe to trochę mu lepiej idzie.

No właśnie zdaje sobie sprawę że pewnie kupię jeszcze 5 innych a koniec końców nie będzie chciał żadnego :D no ale nie mogłam się powstrzymać [emoji173]️

Kasia.Zosia bo teraz wszyscy maja takie ciśnienie na te porody rodzinne. Jak byłam w ciąży z córką to nawet teściowa mi mówiła, żebym M nie zmuszała do bycia ze mną na porodówce bo on taki wrażliwy. Było widzieć jej zdziwienie, jak powiedziałam, że ja nie chce a on sam się pcha.:rofl::errr:

No właśnie zdaje sobie sprawę że pewnie kupię jeszcze 5 innych a koniec końców nie będzie chciał żadnego :D no ale nie mogłam się powstrzymać [emoji173]️

Ja ostatnio odkryłam zapasy smoczków w domu. Mamy chyba z 10 jeszcze po synu. Jakos wszyscy dawali mi je w prezencie, a są do dziś nieużywane bo ani syn ani córką ich nie tolerowali :)

Kasia.Zosia bo teraz wszyscy maja takie ciśnienie na te porody rodzinne. Jak byłam w ciąży z córką to nawet teściowa mi mówiła, żebym M nie zmuszała do bycia ze mną na porodówce bo on taki wrażliwy. Było widzieć jej zdziwienie, jak powiedziałam, że ja nie chce a on sam się pcha.:rofl::errr:
Hehe fajnie :) mojemu było to w sumie obojetne, tzn gdybym bardzo chciała to by był chociaż przy jednym. Przy pierwszym jednak nie mogl bo był za granicą i wtedy się okazało ze ja wolałam ze go nie bylo. A teraz wiadomo praca, dzieci, nie mamy też tu nikogo kto by nam dzieci pilnował jak będę w szpitalu. Na szczęście siostra się zgłosiła ze przyjedzie w lutym jak mam termin, to będzie chociaż jak będę na ktg śmigać po terminie co 2 dni. Chciałbym chociaż raz urodzić kolo terminu bez wywoływania :)

reklama
no bo z chlopami to tak,ze jakbym musiala przerwac porod, zeby cudzic meza to porazka... :D Jak dla mnie to moj moze poczekac na korytarzu, choc i tak nie wiadomo czy nie ebdzie drugiej cc, oby nie!

Ja dzis mam takie bole, ze szok, juz nie wiem czy mnie bardzije plecy bola czy z przodu, przelezalam caly dzien..jeszcze dzidzi leniwiec caly dzien cicho, dopiero z godzinke temu zaczal "kopac", ufff

Do góry