reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Moje nie miały smoczka a zdarzyło im się ugryźć :D na szczęście tylko kilka razy

jemu też zdarzyło się ugryźć, zresztą nadal mu się to zdarza więc brak smoczka mnie nie uchronił, ale jak zaczynałam karmienie to łudziłam się, że obejdzie się bez gryzienia. Ale plus jest taki, że teraz nie trzeba go oduczać od smoczka:)

reklama
ufff, co za cisnienie tzn moje..czuje sie jak zmieta scierka dzis.. a za oknem szero-buro-i-ponuro, nic tylko wskoczyc pod koc i nie wychylac nosa <-- ta wersja w krainie marzen niestety :)

U mnie wersja nos pod koc i nie wychodzić akurat w trakcie realizacji :) mam o tyle dobrze ze mogę sobie pozwolić

A czy przypadkiem nasza Klauduska dzisiaj nie ślubuje? Bo mi się tak coś kojarzy :) Mam nadzieje ze dobrze mi się wydaje chociaż kiepsko z moja pamięcią :)
Klauduska wszystkiego najlepszego moc miłości i szczęścia :)

A ja mam takie pytanie: nie wiecie przypadkiem jak długo należy myć zęby roczniakowi? Córka ma już prawie wszystkie zeby, myjemy oczywiście od pierwszego ale wiadomo jeden ząbek myje się szybko w wszystkie? Właśnie nie wiem jakie jest minimum a na dodatek ona nie znosi mycia zębów i codziennie jest walka.

Rozmaryn czy na zamkniętym są tylko te osoby,które się tu udzielają, bo ja niektórych nicków nie kojarzę zupełnie, a część Dziewczyn przestała w ogóle pisać.
jak zakładałam grupę to zaprosiłam wtedy udzielające się osoby. Też zauważyłam że jakoś mało nas się zrobiło. Wg listy lutówek to jest nas 20 piszących systematycznie. Dużo osób przeniosło się na prywatną grupę na FB

Kasia.zosia moja też nie znosi mycia zębów. Ma dwie szczoteczki, jedna ona sobie myje zeby a druga ja jej myje. Najpierw ja myje jej zabki około 1 min (śpiewam przy tym piosenkę o myciu) potem ona poprawia juz samą wodą. Staramy się 2 razy dziennie. Nie wiem czy prawidłowo ale daje z siebie wszystko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia moja też nie znosi mycia zębów. Ma dwie szczoteczki, jedna ona sobie myje zeby a druga ja jej myje. Najpierw ja myje jej zabki około 1 min (śpiewam przy tym piosenkę o myciu) potem ona poprawia juz samą wodą. Staramy się 2 razy dziennie. Nie wiem czy prawidłowo ale daje z siebie wszystko.

No my też dwa razy dziennie. Ona najchętniej chciałaby sama, to się jej podoba, cieszy się na widok szczoteczki z pasta. Ale ona tylko ta szczoteczkę gryzie wiec siła rzeczy ja musze jej myć i wtedy to na siłe w sumie, musze ja trzymać i wykorzystuje chwile kiedy otworzy buzię albo się uspokoi na tyle ze mi pozwoli myc.

Czyli masz to samo [emoji23]. Moja od kiedy wie ze będzie poprawiała po mnie, trochę się uspokoiła i juz się tak nie wyrywa i nie drze. Sama stara się nas naśladować ale tez jest więcej gryzienia niż mycia. Znam dużo mam które wcale nie myją zębów swoim dzieciom. Jak to mówią - po co się męczyć jak i tak wypadną. Głupota jak nie wiem co.

Czyli masz to samo [emoji23]. Moja od kiedy wie ze będzie poprawiała po mnie, trochę się uspokoiła i juz się tak nie wyrywa i nie drze. Sama stara się nas naśladować ale tez jest więcej gryzienia niż mycia. Znam dużo mam które wcale nie myją zębów swoim dzieciom. Jak to mówią - po co się męczyć jak i tak wypadną. Głupota jak nie wiem co.

No jasne ze glupota, nawet jak wypadną to np. pruchnica może przejść na zalążki stałych zebow. A higieny tez trzeba uczyć dziecko od początku i wpajać nawyki. Okropnie to wygląda też jak dziecko ma zepsute zeby.

reklama
U mnie w rodzinie myli zabki dziecku ale dawali w nocy soczek do picia i niestety mial prochnice...
A ja dzisiaj 3 raz w tyg ide na basen :) wkoncu ruszylam sie z lozka... W czwartek bylam nawet na aqua fitness :) a wczoraj obliczylam ze juz przytylam 10 kg ... :( tylko ze 6 od slubu czyli od grudnia do czerwca a 4 w ciazy od czerwca do sierpnia.. Odchudzac sie w ciazy nie mam zamiaru ale musze chyba zmienic zywienie :(

Do góry