reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Sojnabig Nie zazdroszczę sytuacji. Ja też wychodząc z domu czuje ze idę na survival A nie do sklepu...kręci mi się w głowie..jeśli przed sklepem czuje ze mi duszno albo dziwnie to wracam bez zakupow:/ mam ze sobą zawsze wodę i pije co chwilę żeby "coś robic" i gumy zuje żeby choć chleb wziąść i wrócić. Co dzień to gorzej jest. Badania mam też w normie, wiec to chyba urok 2 trymestru u mnie.

Sojnabig Nie zazdroszczę sytuacji. Ja też wychodząc z domu czuje ze idę na survival A nie do sklepu...kręci mi się w głowie..jeśli przed sklepem czuje ze mi duszno albo dziwnie to wracam bez zakupow:/ mam ze sobą zawsze wodę i pije co chwilę żeby "coś robic" i gumy zuje żeby choć chleb wziąść i wrócić. Co dzień to gorzej jest. Badania mam też w normie, wiec to chyba urok 2 trymestru u mnie.
Czyli nie tylko ja tak mam... Biedne my :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sojnabig nie miłe zdarzenie ale za to maluszek wynagrodzil przykre zajście kopniaczkiem :) :)

Jagódka to nie fajne takie przekładnie godziny ale za to pomysł jak pięknie będziesz wyglądać :) podobają mi się bardzo takie rzęski ale ja nie mogę niestety zaraz jakieś uczulenie bądź zapalenie spojówek się przypałęta.

My dzisiaj pomidoroweczka bo pomysłów było brak i chęci na stanie w kuchni i wymyślanie :)

Mi często się kręci w głowie czasami też słabo ale ja sama nie ruszam się z domu zawsze z mężem :) także chodzę ze swoim własnym "bohaterem" ;) ale taka prawda że teraz musimy się bardziej pilnować i uważać na siebie i malenstwa :) . U mnie gorzej z siusianiem przed wyjściem ze dwa razy opróżniam pęcherz a po 3 minutach od wyjścia tak mnie ciśnie jakbym pół dnia nie chodziła do toalety :)

I niestety też mnie dopadła przypadłość roztargnienia i zaniki pamięci ;)

Wspolczuje omdlenia... Mi tylko kilka razy zrobilo sie slabo jak jest kolejka ale zawsze przy kasie sa napoje i jak wypije cos to mi przechodzi. Czytalam ze w polsce na kazdej wizycie tzn co miesiac sprawdzaja krew mi lekarka tylko raz robila badania i mowilam jej ze u mnie w rodzinie rodzice , brat i siostra maja cukrzyce i nawet cukru mi nie sprawdzila..
W niedziele zrobilam krupnik i nie wiem czy go wywalic czy mozna zamrozic bo zrobilam wielki garnek a tylko ja jem...
Dzisiaj mam 1 dzien wolnego huuurrrra , wczoraj 9 h i do tego 5 dzieci, wiedza ze jestem w ciazy ale mnie wykonczyly :)

Wspolczuje omdlenia... Mi tylko kilka razy zrobilo sie slabo jak jest kolejka ale zawsze przy kasie sa napoje i jak wypije cos to mi przechodzi. Czytalam ze w polsce na kazdej wizycie tzn co miesiac sprawdzaja krew mi lekarka tylko raz robila badania i mowilam jej ze u mnie w rodzinie rodzice , brat i siostra maja cukrzyce i nawet cukru mi nie sprawdzila..
W niedziele zrobilam krupnik i nie wiem czy go wywalic czy mozna zamrozic bo zrobilam wielki garnek a tylko ja jem...
Dzisiaj mam 1 dzien wolnego huuurrrra , wczoraj 9 h i do tego 5 dzieci, wiedza ze jestem w ciazy ale mnie wykonczyly :)
Nie wiem jak jest teraz, ale jak bylam z synem w ciazy w Polsce to miałam badanie krwi 3 razy na cala ciaze.

Ja na szczęście nie mam żadnych ciążowych dolegliwości poza łapaniem zadyszki, sennoscia niekiedy i rosnącym brzuchem (i waga). Na szczęście bo z dziecmi to nie wiem co bym zrobila.

Wiecie moze jak to jest z o interpretacja wyników w ciąży czy sa jakies inne normy ? Odebrałam wlasnie wyniki krwi i średnio to wyglada wszystko wskazuje na anemię, a wizytę mam dopiero za tydzień. Chociaz w sumie to by tłumaczyło to ze cały czas jestem mega senna :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Natka bardzo źle z tą hemoglobiną i hematokrytem?
Mam rzęsy, śliczniusie, 1:1, nie jak ruska lalka:D No i tym razem na pewno lepiej założone bo nic nie czuję, a wtedy od razu coś mnie kłuło, drażniło itd. W ogóle dziewczyna od rzęs mega, ma 7 latka i bliźniaczki dwuletnie:D I blond dready do pasa:D Całę dwie godziny paplałyśmy jak stare znajome:)
Pojechałam też do tej drogerii i mało brakowało a pocałowałabym klamkę, bo akurat facet zamykał (niby urlop mają??) no mniejsza, ostatnia paletkę dorwałam tę co chciałam i jedna jeszcze z innymi kolorkami była. W ogóle mają fajne ceny, podkład revlonu za 25zł, muszę się obkupić u nich, bo za tyle to ja nigdzie go nie kupię:) Podobno za tydzień normalnie będą, albo mogę zadzwonić i przyjadą:)

reklama
Natka bardzo źle z tą hemoglobiną i hematokrytem?
Mam rzęsy, śliczniusie, 1:1, nie jak ruska lalka:D No i tym razem na pewno lepiej założone bo nic nie czuję, a wtedy od razu coś mnie kłuło, drażniło itd. W ogóle dziewczyna od rzęs mega, ma 7 latka i bliźniaczki dwuletnie:D I blond dready do pasa:D Całę dwie godziny paplałyśmy jak stare znajome:)
Pojechałam też do tej drogerii i mało brakowało a pocałowałabym klamkę, bo akurat facet zamykał (niby urlop mają??) no mniejsza, ostatnia paletkę dorwałam tę co chciałam i jedna jeszcze z innymi kolorkami była. W ogóle mają fajne ceny, podkład revlonu za 25zł, muszę się obkupić u nich, bo za tyle to ja nigdzie go nie kupię:) Podobno za tydzień normalnie będą, albo mogę zadzwonić i przyjadą:)
Super :) wrzuć zdjęcie jak będziesz miala. Tez chciałabym zrobić rzesy kiedyś jak znajde czas bo moje własne to takie króciutkie i jasne.

Do góry