reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Densik gratki synka!
mi w 2 ciazy lekarz powiedzial,ze na pewno nie urodze przed terminem,a za 2 dni bylam juz na porodowce :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
Dzień dobry :-) od godziny leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać:) wczoraj popadalo, fajne rzeskie powietrze mi przez okno wpada, a niebo na kawałku, który widzę przez okno połaciowe, bezchmurne. Umowilam się na rzęsy u jakiejś kosmetyczki, mam nadzieję,że dobrze zrobi, bo nie chce mi się malować ostatnio. Jak kiedyś chciałam zrobić jak zaczynała się na nie moda, to mi tak spartolila, że następnego dnia nie miałam już ani jednej rzęsy, bo dostałam okropnego zapalenia spojówek, od tamtej pory bałam się robić, oby teraz było ok..
Muszę wymyśleć coś na obiad, mam mięso mielone w lodówce..
A Wy jakie plany macie na dziś?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :-) od godziny leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać:) wczoraj popadalo, fajne rzeskie powietrze mi przez okno wpada, a niebo na kawałku, który widzę przez okno połaciowe, bezchmurne. Umowilam się na rzęsy u jakiejś kosmetyczki, mam nadzieję,że dobrze zrobi, bo nie chce mi się malować ostatnio. Jak kiedyś chciałam zrobić jak zaczynała się na nie moda, to mi tak spartolila, że następnego dnia nie miałam już ani jednej rzęsy, bo dostałam okropnego zapalenia spojówek, od tamtej pory bałam się robić, oby teraz było ok..
Muszę wymyśleć coś na obiad, mam mięso mielone w lodówce..
A Wy jakie plany macie na dziś?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

1472539032-kvshew.jpeg
1472539042-0gd03b.jpeg
specjalnie dla Ciebie :) smacznego!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O kurka wodna...niezly przepisik szacun ! :) Ja dzis filet z piersi w sosie pieczarkowym. Nic szczegolnego-czy wy tez surowe mieso dotykacie w rekawiczkach jednorazowych? Tak mi bratowa poradzila zeby syfu zadnego nie zlapac... Pochwalcie sie co dzis jecie ;) Gratuluje synusia! O cholerka i waga podana cuuuudownie:) Kiedy takie rzeczy mowi lekarz? Jestem w 16 tc, na polowkowym sie dowiem?:) Jezeli chodzi o ruchy to ja tylko raz czy dwa czulam smyrniecie... brzuszek tez malutki... mama mi mowi, ze spokojnie w 5-6 msc i brzucho i ruchy na calego. Ja mam termin na 11 lutego ;) Dobrego dzionka laseczki ;)

Mi lekarz na każdej wizycie mówi ze wody plodowe ok..wczoraj zmierzył kość udową ,sprawdził kość nosowa zmierzył główkę [emoji5] im ciąża starsza tym więcej pomiarów robi [emoji5]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Witam po urlopie. Wszystko co dobre szybko się kończy [emoji12] Byliśmy nad morzem, pogodę mieliśmy w kratkę, ale i tak człowiek odpoczął. Wydaje mu się, ze już czuje smyrniecia maluszka, jutro mam wizytę u lekarza i oczywiście już się denerwuje, a martwi mnie moje nad wyraz dobre samopoczucie[emoji12] Wszelkie dolegliwości ustały, mam dużo energii, no może wieczorami troszkę opadam z sił. Przed urlopem powiedział w pracy o ciąży, wszystko ok Szefowa gratulowała kazała się nie martwić pracą uff. Zamierzam pracować do października a może i do listopada jak wszystko będzie ok. A i wreszcie ustabilizowało mi się ciśnienie , zeszłam z 4 tabletek do 3.

Hej hej witam się z rana :-) dzisiaj nastrój jako taki, nic mi się nie chce a roboty dużo... W tym tygodniu mam test obciążenia glukozą nie mam pojęcia jak ja to przetrwam. Muszę go zrobić wcześniej żebym miała jeszcze szansę zrobić poprawkę w razie co. Już widzę że potwierdza się płeć może zrobiły byśmy nową listę lutówek z uwzględnieniem płci i imion, taką bez komentarzy? Jak coś to mogę taką zrobić

Hej hej witam się z rana :-) dzisiaj nastrój jako taki, nic mi się nie chce a roboty dużo... W tym tygodniu mam test obciążenia glukozą nie mam pojęcia jak ja to przetrwam. Muszę go zrobić wcześniej żebym miała jeszcze szansę zrobić poprawkę w razie co. Już widzę że potwierdza się płeć może zrobiły byśmy nową listę lutówek z uwzględnieniem płci i imion, taką bez komentarzy? Jak coś to mogę taką zrobić

Super pomysł :))

U mnie dziś kopytka z gulaszem :) a też się czuję jakby mnie dziś czołg przyjechał...

Sojna, dzięki. Robię sporo zapiekanek, ale raczej z makaronem, bo nigdy nie chce mi się ziemniaków obierać;) Uielbiam lasagne z suszonymi pomidorami mozarellą:) Teraz pewnie skończy się na kotletach, bo z zapiekanką się nie wyrobię, a o 12 mam tą dziewczynę od rzęs.
Agatucca, nie martw się tylko ciesz - magia drugiego trymestru.. niestety szybko minie;)
Turluturlu co jemy? A właśnie wciągnęłam sałatkę z tuńczyka:> Chodziła a mną od kilku dni:) Waga na usg - ja już na prenatalnym miałam podaną wagę - całe 9 gram :laugh2: Mięso gołymi łapakami w każdej ciąży - po prostu potem myję ręce i nie pcham ich do ust w trakcie gotowania.

reklama
Porozmawiam z lekarzem. Tylko ze ja biorę ją od początku i nie czuje podrażnienia, nic. Rano i wieczorem zmywam to co wyleci. A to się pojawia tylko przy wspolzyciu, potem się "goi" ze 3dni i znów jest ok. Póki maz używał clotrimazolum to było co raz lepiej. Od maja jej nie używa i znów. Ja mam dalej libido minus zero więc i za te 4m-ce nie było przytulanek wiele bo gora 3 i tylko wtedy jest problem. Ja myślę ze mąż musi coś dostać od lekarza. No chyba ze u mnie od początku jest to na tle hormonalnym,przy niskim estrogenie się takie rzeczy też się dzieją, a mi on spadł przed ciaza i miałam obniżona rezerwę jajnikowa, bałam się ze menopauza się zbliża wczesna.
Ja przy luteinie dopochwowej miałam zakaz przytulanek. W sumie to nawet nie był potrzebny bo ten proszek działa jak papier ścierny :eek:.
Co do infekcji to mi już drożdże wyszły. Tydzień do wizyty i czuje, ze znów dostane leki. Z tym że one mi nic nie pomagają.
O kurka wodna...niezly przepisik szacun ! :) Ja dzis filet z piersi w sosie pieczarkowym. Nic szczegolnego-czy wy tez surowe mieso dotykacie w rekawiczkach jednorazowych? Tak mi bratowa poradzila zeby syfu zadnego nie zlapac... Pochwalcie sie co dzis jecie ;) Gratuluje synusia! O cholerka i waga podana cuuuudownie:) Kiedy takie rzeczy mowi lekarz? Jestem w 16 tc, na polowkowym sie dowiem?:) Jezeli chodzi o ruchy to ja tylko raz czy dwa czulam smyrniecie... brzuszek tez malutki... mama mi mowi, ze spokojnie w 5-6 msc i brzucho i ruchy na calego. Ja mam termin na 11 lutego ;) Dobrego dzionka laseczki ;)
Najprawdopodobniej na połówkowym się dowiesz. U mnie też nie wiadomo. Na krótkim usg wątpię, żeby lekarz zdążył zobaczyć płeć. Moje dzieci to wstydziochy. :blink: ruchów też jeszcze nie czuje.Z córką poczułam w 18 tc.
Co do mięsa to ja stosuję tylko oddzielna deskę do krojenia i wyparzam po użyciu
Ręce dokładnie myje.

U mnie ostatnio gorszy nastrój... zawsze tak mam jak się kończy lato :oo:
Poza tym to praktycznie nie czuje, ze jestem w ciąży :rofl: uwielbiam II trymestr :D

Do góry