reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Carter's tez super ja w sumie dostałam butelki przy pierwszym dziecku (1 mała i 2 duze) i się przydały, choć nie od razu bo karmiłam a z córką w ogóle nie uzywalam. Moje dzieci są bezsmoczkowe, jak próbowałam im kilka razy go dać to naciągalo je jak na wymioty. Córka miała tak też ze smoczkiem w butelce.Ja lubie ubranka carter's i cenowo tez sa super i ralph lauren dla dzieci. Z Gerbera mam tez kocyk do karmienia taki smieszny bo w szpitalu byly jako gratisy i od lekarza cala paczke dostalam.. A tak sie zastanawiam czy wy kupujecie butelki przed porodem? Planuje karmic piersia ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu i nie wiem czy prze dporodem powinnam kupic butelki smoczki i mleko?
Jedna butelke małą zawsze możesz kupić na początek a potem w razie potrzeby nastepne. Ale to i tak najczęściej się przydaje po wyjściu ze szpitala. Ja miałam z synem tylko nuk, ale podobno dobre są tez lovi i avent.
Nawet jak uda się z karmieniem to może będziesz czasem chciała odciągnąć mleko i dać w butelce np. jak zostawisz komuś dziecko na chwile.
Mleka bym na pewno nie kupowala. Bo jeśli nie uda Ci się karmić to w szpitalu dziecko dostanie mleko (nie musisz miec swojej butelki) z reguły mają dość dobre, a ktoś ci kupi na wyjście, albo nawet sama kupisz
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 902
Gość
Maryliese, rozumiem i trzymam kciuki, żebyś czuła się na tyle pewnie za kierownicą, żeby znowu sobie pojeździć
Rozmaryn, masz genialny brzuszek, taki spiczasty z profilu
Body, obojętne w sumie dla mnie, ale dla komfortu dziecka wolę kopertowe, bo dzieci faktycznie nie lubią tego przekładania przez głowę.
Butelki..mam TT i aventu, praktycznie nieużywane, bo Adam cycowy. To dziecko również planuję karmić piersią.
Klaudia odebrana, opalona że ho ho (dwa ostatnie dni beze mnie dość długo moczyła dupkę w basenie i się opaliła mocniej), pani jej na ślubie nie pozna Mój rogal stefan również odebrany, będą go miętosić całą noc
Rozmaryn, masz genialny brzuszek, taki spiczasty z profilu
Body, obojętne w sumie dla mnie, ale dla komfortu dziecka wolę kopertowe, bo dzieci faktycznie nie lubią tego przekładania przez głowę.
Butelki..mam TT i aventu, praktycznie nieużywane, bo Adam cycowy. To dziecko również planuję karmić piersią.
Klaudia odebrana, opalona że ho ho (dwa ostatnie dni beze mnie dość długo moczyła dupkę w basenie i się opaliła mocniej), pani jej na ślubie nie pozna Mój rogal stefan również odebrany, będą go miętosić całą noc
rozmaryn
1+1+1+1 :)
Ja że przez jakieś 2 miesiące po wyjściu ze szpitala nie używałam body tylko kartoników i śpiochów. Mój mały miałzłamany obojczyk i położna powiedziała że taki zestaw będzie lepszy żeby nie obciążać rączki. Co do butelek i skoczków mój Wiki był totalnie antygumowy nie chciał nic brać do buzi co cycem nie było. Moim zdaniem butelkę w razie co zawsze można kupić w aptece jak będzie taka potrzeba.
U
użytkownik 902
Gość
U nas to samo, silikon to zło, żadnych uspokajaczy, żadnych butelek, nawet mojego mleka nie chciał pić z innego "podajnika" niż pierś. Mam nadzieję, że to kolejne dziecko będzie bardziej tolerancyjne Albo chociaż nie będzie na mnie wisiało non-stop.
kasia.zosia
Moderatorka
O bidulek. A czemu miał zlamany?Ja że przez jakieś 2 miesiące po wyjściu ze szpitala nie używałam body tylko kartoników i śpiochów. Mój mały miałzłamany obojczyk i położna powiedziała że taki zestaw będzie lepszy żeby nie obciążać rączki. Co do butelek i skoczków mój Wiki był totalnie antygumowy nie chciał nic brać do buzi co cycem nie było. Moim zdaniem butelkę w razie co zawsze można kupić w aptece jak będzie taka potrzeba.
U
użytkownik 902
Gość
Teraz też masz spory brzuszek, ciekawe jakich rozmiarów będzie lokator Mojej koleżance przy cc, tak szarpnęli za dziecko, że też malutka miała obojczyk złamany
reklama
Rozmaryn miałaś ciężki poród jak ja. Ja wazylam jeszcze mniej niż Ty ,ja miałam zawsze wagę 42kg na 165. I dziecko też wielkie 59cm i 3530. Teraz ciaze zaczęłam z 45kg, które zlecialy na początku do 42.Już ważne 46,zobaczymy jak duża dzidzia będzie tym razem