reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie było w ciąży podejrzenie nietolerancji cukrów ale wszystkie badania były ok tzn.w górnych granicach normy. Dla lekarzy było ok z tym że ja jestem genetycznie obciążona cukrzycą. A brzuchol miałam przeogromiasty jak znajdę fotki to wrzucę Wam.

reklama
Dziewczyny skąd u Was takie dysproporcje między Wami a dzieckiem - duży tatuś?
Ja jestem dość drobna, męża mam bardzo wysokiego, ale rodzę małe kluski, na nacięciach się kończyło, ale dzieciaki na granicy/z hipotrofią

Rozmaryn super brzuszek :)

A u mnie coś ostatnio kiepsko ze spaniem :( budzę się w nocy oczy jak 5 zł i się mecze z godzinę lub dwie zanim dalej zasne. Dzisiaj o 1 pobudka i tak lezakowalam do 3 aż w końcu poszłam zjeść bo juz się głodna zrobiłam od leżenia :)

Dziewczyny skąd u Was takie dysproporcje między Wami a dzieckiem - duży tatuś?
Ja jestem dość drobna, męża mam bardzo wysokiego, ale rodzę małe kluski, na nacięciach się kończyło, ale dzieciaki na granicy/z hipotrofią
Trafilas przynajmniej u mnie ;) ja mała 160, 50kg a maz 185 i ponad 90kg i dzieci ponad 4 kg urodzilam.

Jagódka nie wiem skąd się to bierze. Mój mąż ma 180 moi rodzice i jego do 190. Teraz młody ma 6lat prawie i 134 a jak kupuję mu ciuchy to młodzieżowe bo w dziecięce się nie mieści. We wrześniu chcemy iść z nim do lekarza żeby sprawdzić czy nie ma żadnych zaburzeń bo jest poprostu ogromny.

Rozmaryn O widzisz i u mnie jest cos ale z glukoza, zawsze na najwyższym poziomie,a po posiłkach albo słodkim,ciężkim zasypiam. Babcia miała tak moja:)

Jagodka Nie wiem od czego właśnie to zależy. Tzn mój maz nie jakiś wielki 178cm jakoś,ale znów mięśnie rozbudowane,nogi,rece grubsze (nie cwiczy,nie zaden kulturysta same mu sie tak robia hehe ) brzuszek ma tez,taki ubity jest (synek z budową w niego sie wdal ). Ja zawsze mowie ze moje dziecko to po Snickersach takie;) a koleżanka załamana była jak corcie 2500 urodziła,to jej mowie- bo Snickersow nie jadlas w ciąży ;) Moja mama też taka chuda (po babci :) ) i ja wcześniak to mała,ale brat był kawał chłopa,a ojciec mój ani wielki, ani wypasiony hahah

Densik Ja nie wiem jak dziś funkcjonować będę, 3 noce prawie nie śpię, dziś do 3 rano jakiś koncert się gral za oknem tzn nioslo echo bardzo az do nas,potem chłop chrapal... koło 1 w nocy nie wiedziałam co się dzieje ze mną, ja z tych co marzna,pod 2 koldrami śpię, a tu leżę odkryta, pot się leje, ogień normalnie w ciele, brak oddechu...wyszłam do łazienki, wody szukałam,okna pootwieralam i starałam się powietrze łapać. Mój mąż co chłód lubi chyba zmarzl bo rano okna zamykał :) A ja jak ta ryba bez wody .

Dziewczyny czy któraś ma suchą skórę teraz w ciąży? Ja rozumiem sucha skora, włosy ale wczoraj aż mnie brodawki I sutki bolały, skóra zlazi, pęka, to samo mam tam gdzie nie trzeba - między nogami:/ piersi kremem bambino wysmarowalam, wsiakla gruba warstwa od razu,ale czym się ratować tam niżej...

Rozmaryn O widzisz i u mnie jest cos ale z glukoza, zawsze na najwyższym poziomie,a po posiłkach albo słodkim,ciężkim zasypiam. Babcia miała tak moja:)

Jagodka Nie wiem od czego właśnie to zależy. Tzn mój maz nie jakiś wielki 178cm jakoś,ale znów mięśnie rozbudowane,nogi,rece grubsze (nie cwiczy,nie zaden kulturysta same mu sie tak robia hehe ) brzuszek ma tez,taki ubity jest (synek z budową w niego sie wdal ). Ja zawsze mowie ze moje dziecko to po Snickersach takie;) a koleżanka załamana była jak corcie 2500 urodziła,to jej mowie- bo Snickersow nie jadlas w ciąży ;) Moja mama też taka chuda (po babci :) ) i ja wcześniak to mała,ale brat był kawał chłopa,a ojciec mój ani wielki, ani wypasiony hahah

Densik Ja nie wiem jak dziś funkcjonować będę, 3 noce prawie nie śpię, dziś do 3 rano jakiś koncert się gral za oknem tzn nioslo echo bardzo az do nas,potem chłop chrapal... koło 1 w nocy nie wiedziałam co się dzieje ze mną, ja z tych co marzna,pod 2 koldrami śpię, a tu leżę odkryta, pot się leje, ogień normalnie w ciele, brak oddechu...wyszłam do łazienki, wody szukałam,okna pootwieralam i starałam się powietrze łapać. Mój mąż co chłód lubi chyba zmarzl bo rano okna zamykał :) A ja jak ta ryba bez wody .

Dziewczyny czy któraś ma suchą skórę teraz w ciąży? Ja rozumiem sucha skora, włosy ale wczoraj aż mnie brodawki I sutki bolały, skóra zlazi, pęka, to samo mam tam gdzie nie trzeba - między nogami:/ piersi kremem bambino wysmarowalam, wsiakla gruba warstwa od razu,ale czym się ratować tam niżej...
Heheh może oliwka albo kremem dla niemowlaków :) ja na suchą skórę tam uzywalam na zewnątrz (lekarka mówiła ze wewnątrz tez można troche) maść clotrimazol, jest bez recepty w aptece i nie szkodzi w ciazy.

Ostatnia edycja:
Jagódka nie wiem skąd się to bierze. Mój mąż ma 180 moi rodzice i jego do 190. Teraz młody ma 6lat prawie i 134 a jak kupuję mu ciuchy to młodzieżowe bo w dziecięce się nie mieści. We wrześniu chcemy iść z nim do lekarza żeby sprawdzić czy nie ma żadnych zaburzeń bo jest poprostu ogromny.
Czytałam kiedyś książeczkę zdrowia mojego męża bo mówił zawsze ze najwyższy był w klasie. I jak miał 13 lat to miał już ponad 170 i chudy był jak patyk. Mój syn tez po urodzeniu rósł jak szalony, byl większy od rowiesnikow, teraz ma 5 lat i 115 cm ale nie jest już największy tylko jeden z wiekszych. A jak że stopa u twoje syna? Mój ma 29 ale w ciągu miesiąca stopa urosła mu o 2 rozmiary. Kolega młodszy o miesiąc ma nawet 32. 6 lat i 134 to naprawde duzo! Matko jak oni rosna!

Klaudia nosi 134, ma 7 lat i stopę 32-33. Tez jest bardzo duża jak na dziewczynkę. A urodziła się 2440g i 47cm :)
Airfix brzmi trochę jak grzybica, skoro skóra się łuszczy i swędzi.. Spróbuj czyste masło shea, olej lniany, z awokado, albo jakiś arganowy, jak nie pomoże to dermatolog.

reklama
Do góry