reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie było w ciąży podejrzenie nietolerancji cukrów ale wszystkie badania były ok tzn.w górnych granicach normy. Dla lekarzy było ok z tym że ja jestem genetycznie obciążona cukrzycą. A brzuchol miałam przeogromiasty jak znajdę fotki to wrzucę Wam.

reklama
Dziewczyny skąd u Was takie dysproporcje między Wami a dzieckiem - duży tatuś?
Ja jestem dość drobna, męża mam bardzo wysokiego, ale rodzę małe kluski, na nacięciach się kończyło, ale dzieciaki na granicy/z hipotrofią

Rozmaryn super brzuszek :)

A u mnie coś ostatnio kiepsko ze spaniem :( budzę się w nocy oczy jak 5 zł i się mecze z godzinę lub dwie zanim dalej zasne. Dzisiaj o 1 pobudka i tak lezakowalam do 3 aż w końcu poszłam zjeść bo juz się głodna zrobiłam od leżenia :)

Dziewczyny skąd u Was takie dysproporcje między Wami a dzieckiem - duży tatuś?
Ja jestem dość drobna, męża mam bardzo wysokiego, ale rodzę małe kluski, na nacięciach się kończyło, ale dzieciaki na granicy/z hipotrofią
Trafilas przynajmniej u mnie ;) ja mała 160, 50kg a maz 185 i ponad 90kg i dzieci ponad 4 kg urodzilam.

Jagódka nie wiem skąd się to bierze. Mój mąż ma 180 moi rodzice i jego do 190. Teraz młody ma 6lat prawie i 134 a jak kupuję mu ciuchy to młodzieżowe bo w dziecięce się nie mieści. We wrześniu chcemy iść z nim do lekarza żeby sprawdzić czy nie ma żadnych zaburzeń bo jest poprostu ogromny.

Rozmaryn O widzisz i u mnie jest cos ale z glukoza, zawsze na najwyższym poziomie,a po posiłkach albo słodkim,ciężkim zasypiam. Babcia miała tak moja:)

Jagodka Nie wiem od czego właśnie to zależy. Tzn mój maz nie jakiś wielki 178cm jakoś,ale znów mięśnie rozbudowane,nogi,rece grubsze (nie cwiczy,nie zaden kulturysta same mu sie tak robia hehe ) brzuszek ma tez,taki ubity jest (synek z budową w niego sie wdal ). Ja zawsze mowie ze moje dziecko to po Snickersach takie;) a koleżanka załamana była jak corcie 2500 urodziła,to jej mowie- bo Snickersow nie jadlas w ciąży ;) Moja mama też taka chuda (po babci :) ) i ja wcześniak to mała,ale brat był kawał chłopa,a ojciec mój ani wielki, ani wypasiony hahah

Densik Ja nie wiem jak dziś funkcjonować będę, 3 noce prawie nie śpię, dziś do 3 rano jakiś koncert się gral za oknem tzn nioslo echo bardzo az do nas,potem chłop chrapal... koło 1 w nocy nie wiedziałam co się dzieje ze mną, ja z tych co marzna,pod 2 koldrami śpię, a tu leżę odkryta, pot się leje, ogień normalnie w ciele, brak oddechu...wyszłam do łazienki, wody szukałam,okna pootwieralam i starałam się powietrze łapać. Mój mąż co chłód lubi chyba zmarzl bo rano okna zamykał :) A ja jak ta ryba bez wody .

Dziewczyny czy któraś ma suchą skórę teraz w ciąży? Ja rozumiem sucha skora, włosy ale wczoraj aż mnie brodawki I sutki bolały, skóra zlazi, pęka, to samo mam tam gdzie nie trzeba - między nogami:/ piersi kremem bambino wysmarowalam, wsiakla gruba warstwa od razu,ale czym się ratować tam niżej...

Rozmaryn O widzisz i u mnie jest cos ale z glukoza, zawsze na najwyższym poziomie,a po posiłkach albo słodkim,ciężkim zasypiam. Babcia miała tak moja:)

Jagodka Nie wiem od czego właśnie to zależy. Tzn mój maz nie jakiś wielki 178cm jakoś,ale znów mięśnie rozbudowane,nogi,rece grubsze (nie cwiczy,nie zaden kulturysta same mu sie tak robia hehe ) brzuszek ma tez,taki ubity jest (synek z budową w niego sie wdal ). Ja zawsze mowie ze moje dziecko to po Snickersach takie;) a koleżanka załamana była jak corcie 2500 urodziła,to jej mowie- bo Snickersow nie jadlas w ciąży ;) Moja mama też taka chuda (po babci :) ) i ja wcześniak to mała,ale brat był kawał chłopa,a ojciec mój ani wielki, ani wypasiony hahah

Densik Ja nie wiem jak dziś funkcjonować będę, 3 noce prawie nie śpię, dziś do 3 rano jakiś koncert się gral za oknem tzn nioslo echo bardzo az do nas,potem chłop chrapal... koło 1 w nocy nie wiedziałam co się dzieje ze mną, ja z tych co marzna,pod 2 koldrami śpię, a tu leżę odkryta, pot się leje, ogień normalnie w ciele, brak oddechu...wyszłam do łazienki, wody szukałam,okna pootwieralam i starałam się powietrze łapać. Mój mąż co chłód lubi chyba zmarzl bo rano okna zamykał :) A ja jak ta ryba bez wody .

Dziewczyny czy któraś ma suchą skórę teraz w ciąży? Ja rozumiem sucha skora, włosy ale wczoraj aż mnie brodawki I sutki bolały, skóra zlazi, pęka, to samo mam tam gdzie nie trzeba - między nogami:/ piersi kremem bambino wysmarowalam, wsiakla gruba warstwa od razu,ale czym się ratować tam niżej...
Heheh może oliwka albo kremem dla niemowlaków :) ja na suchą skórę tam uzywalam na zewnątrz (lekarka mówiła ze wewnątrz tez można troche) maść clotrimazol, jest bez recepty w aptece i nie szkodzi w ciazy.

Ostatnia edycja:
Jagódka nie wiem skąd się to bierze. Mój mąż ma 180 moi rodzice i jego do 190. Teraz młody ma 6lat prawie i 134 a jak kupuję mu ciuchy to młodzieżowe bo w dziecięce się nie mieści. We wrześniu chcemy iść z nim do lekarza żeby sprawdzić czy nie ma żadnych zaburzeń bo jest poprostu ogromny.
Czytałam kiedyś książeczkę zdrowia mojego męża bo mówił zawsze ze najwyższy był w klasie. I jak miał 13 lat to miał już ponad 170 i chudy był jak patyk. Mój syn tez po urodzeniu rósł jak szalony, byl większy od rowiesnikow, teraz ma 5 lat i 115 cm ale nie jest już największy tylko jeden z wiekszych. A jak że stopa u twoje syna? Mój ma 29 ale w ciągu miesiąca stopa urosła mu o 2 rozmiary. Kolega młodszy o miesiąc ma nawet 32. 6 lat i 134 to naprawde duzo! Matko jak oni rosna!

Klaudia nosi 134, ma 7 lat i stopę 32-33. Tez jest bardzo duża jak na dziewczynkę. A urodziła się 2440g i 47cm :)
Airfix brzmi trochę jak grzybica, skoro skóra się łuszczy i swędzi.. Spróbuj czyste masło shea, olej lniany, z awokado, albo jakiś arganowy, jak nie pomoże to dermatolog.

reklama
Do góry