reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ja do was pisze z takim "problemem"... U mnie jest 16t3d Ale nie pokoi mnie jedna rzecz...od jakiegoś czasu czuje wilgoć mam jakby zwiększone upławy zostawiaja białe plamy na bieliznie...niby to normalne w ciąży Ale to moja pierwsza dzidzia i martwię się żeby to nie było sączenie wód... chce poznać wasze zdanie może któraś mamusia ma podobnie

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Po mojemu to albo zwiększona wydzielina albo infekcja.

Wszystkozajęte super wieści :)

Ja siedzę i przeglądam chusty do noszę ią dzieci. Z córką miałam nosidełko ale dopiero od 3 miesiąca i jakoś specjalnie wygodne nie było. Teraz jak bd znów mieć takiego płaczka to chusta mus have. A no i juz znalazłam instruktorkę od wiązania i klub kangura w moim mieście :p Aż zaczynam żałować,że się wcześniej nie zmobilizowałam.

Wlasnie sie zastanawiam nad tymi chustami, widze ze duzo dziewczyn je kupuje... bardzo fajnie wygladaja tylko zastanawiam sie czy bede ja uzywac.. Bo w sumie z samochodu do domu bedzie nosidelko, na spacer wozek... :)

Ellie ja mam prawie 2-latke i psa. Przez ten miesiąc może dwa bd miała kilka razy w tyg pomoc, a potem musze się zorganizować i tak myślę że ta chusta to bd dobry patent, żeby całą trójkę zabrać na spacer :p
Poza tym moja Ala miała etap od 4 miesiąca, że ciężko było ją na chwile zostawić, także sprzątanie, wieszanie prania itp z dzieckiem w nosidle. A że jakieś lipne mam to strasznie ciężko i niewygodnie było.
O chustach słyszałam same dobre opinie, jak już człowiek opanuje wiązanie ;)

No wlasnie chyba sie przekonuje .... :) a czy takie chusty trudno sie wiaze ? Wiem ze w Polsce organizuja kursy ale tu gdzie mieszkam nie ma i zastanawiam sobie czy dam rade ? Jakie chusty polecacie ? Moze jakis link ? A i jeszcze mam pytanie czy chodzilyscie / macie zamiar sie zapisac do szkoly rodzenia?

Ja do szkoły rodzenia idę na 100%. To moje podrwsze dziecko, ani ja ani mąż nie mieliśmy okazji "obsługiwać" noworodka, więc przyda się. W dodatku liczę na tą cześć z doradcą laktacyjnym.

reklama
Ja miałam chustę ale moje dziecko okazało się antychustowe i nie dało rady. W dodatku od drugiego miesiąca wózek tak ją parzył w plecy, że darła się w niebogłosy od razu po włożeniu. Przez 4 miesiące nasze spacery były tylko na rękach albo w foteliku sam. zamontowanym na stelażu wózka...
Taki typ mi się trafił [emoji6]

W szkole rodzenia nie byliśmy i wcześniej też nie miałam doczynienia z dziećmi. Ale po porodzie wszystko przychodzi jakoś intuicyjnie i po kilku dniach się człowiek super wprawia :)

Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017

Do góry