reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Hej dziewczyny

Apropo porodu nacinania można uniknąć jak się ćwiczy. Mięśnie kegla, wiec chyba warto, ja w pierwszym porodzie uniknelam i wolałabym teraz tez bo mam straszna skórę z tendencja do tworzenia się bliznowców i boję się że jakby mnie nacieli to będę później miała narosl w tym miejscu która nie da mi żyć :/

Ale wiadomo ze to wszystko zależy od naszej budowy ,

Ellie - różnie się zaczyna czuć osoby szczuplejsze szybciej czują plus zależy gdzie masz łożysko umiejscowione może być ze zaczyna się coś dziać , można czuć jakieś bulgotania na początku pulsacje i musniecia później dopiero będzie wyraźniej kopniaki itp. :)

My się szykujemy do wyjazdu ,

Ostatnio miałam kilka bezsennych nocy ze jak wczoraj łóżka dotknęłam w końcu to kamień. .. naprawdę

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ellie123 ja dzisiaj zaczynam 15 tydz i już od kilku dni ,,coś,, czułam niby w kolejnej ciąży wcześniej się ruchy czuje ale do końca nie byłam przekonana czy to maluszek:) ale dzisiaj byłam na usg i mam już pewność, że to dzidzia bo widziałam jak kopnęło i poczułam w tym samym momencie:)

Ja przy pierwszym porodzie byłam nacinana ale o tym, że będę wiedziałam praktycznie od początku ciąży.

Miciur-ka udanego wyjazdu:)

Ja jestem już po wizycie, maluszek zdrowy, ładnie rośnie ale nie chciał się ujawnić i dalej nie wiemy czy będzie braciszek czy siostrzyczka

Miciur-ka udanego wyjazdu i wypoczynku :)

Joanna4258 super wieści z wizyty :) maluszek może się krępował pokazać co ma między nóżkami ;)

Tez juz bym chciała zobaczy co u okruszka ale trzeba jeszcze wytrzymać do 26 ehhh

Hej hej! Wyszłam wlasnie od gina! Matko Bosko dopiero! Niestety sama byłam bo mój dziś pierwszy dzień w nowej pracy więc głupio było cokolwiek załatwiać.
Dzidzia rośnie. Przesunelo się według usg na 12 lutego ale to wiadomo jak to jest ;-)
Na początku się kręcił i było wszystko ładnie widać, potem się zawstydzil akurat jak coś tam istotnego miał lekarz mierzyć. Próbował go denerwować żeby się obrócił ;-)
I ogólnie to... Było widać siusiaka! Jeee jak fajnie :-D

Ellie123 Mi już też wydaje się na pewno ze dzidzia daje znać o sobie:) czuje takie dziwne bulgotania od środka, najbardziej tu gdzie dzidzia ma nozki:) takie jakby musniecia. Stałe pory mam tych odczuć :) Ale u mnie nici z glaskania brzuszka:( Skurcze wtedy mam i brzuch się stawia,choć i tak jest o niebo lepiej niż było. Ja w czwartek wizyta..już się doczekać nie mogę.

Hej hej! Wyszłam wlasnie od gina! Matko Bosko dopiero! Niestety sama byłam bo mój dziś pierwszy dzień w nowej pracy więc głupio było cokolwiek załatwiać.
Dzidzia rośnie. Przesunelo się według usg na 12 lutego ale to wiadomo jak to jest ;-)
Na początku się kręcił i było wszystko ładnie widać, potem się zawstydzil akurat jak coś tam istotnego miał lekarz mierzyć. Próbował go denerwować żeby się obrócił ;-)

Gratuluję!!!! A w którym tygodniu jesteś?

To bedzie moj pierwszy porod i z tego co czytalam to najbardziej przeraza mnie naciecie krocza.... Jakos ciezko jest mi to sobie wyobrazic... A przy cieciu cesarskim chyba najgorzej jest po jak znieczulenie zejdzie... Nie wiem co lepsze ...
Wcale nie ;-) ze mnie się śmiali bo mnie zwiezli z cesarki a ja powiedziałam do pielęgniarki żeby mi nogi zlaczyla bo ja nie mogę nimi ruszyć to się dziwila jak ja to w ogóle czuje że one sa osobno??? Potem spałam i znieczulenie zeszło tak że nawet nie pamietam kiedy a rano już prysznic ;-) koleżanka rodziła miesiąc wcześniej i bardzo narzekala na nacięcie i dyskomfort z tym związany:-( i ja chce znowu cesarke! ;-)

Asia3003 - 14t2d według usg :-)

reklama
Gratulacje!!!! Ja jeszcze 13 dni czekania [emoji5] chociaż swoje przeczucie mam Ale wg większości " symptomow" zupełnie co innego wychodzi [emoji5]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry