reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Taką imprezę typowo dla dzieci robimy we wrześniu jak wrócą po wakacjach dzieci z jej klasy. A teraz to dla rodziny, ale dzieci też będę, więc menu będzie mieszane, ale tort musi być taki, żeby dzieci też zjadły. Grilla dzieciaki też zjedzą, jakieś paluszki, chipsy, żelki będą na pewno. Na grilla karkówka, szaszłyki z kurczaka,cukinii, pieczarek, papryki i cebulki oraz kiełbaski. Keczup musztarda i sos czosnkowy własnej roboty. Wiem! Masło czosnkowe zrobię, bo zawsze schodzi:) (dzięki Miciurka!). Może muffinki zrobię, bo zawsze wychodzą i wszyscy lubią, jakiś deser (galaretka, owoce, bita śmietana, lody). Sałatka przynajmniej jedna ta z makaronem i może taką typową sałatę z warzywami do grilla. Może kanapeczki jakieś? Czy grill wystarczy?
Hehe to zależy czy masz zarloczna rodzinę :D u nas by pewnie trzeba było dorobić kanapki, na pewno jeśli impreza przeciągnelaby sie do pozna :)

reklama
Hehe to zależy czy masz zarloczna rodzinę :D u nas by pewnie trzeba było dorobić kanapki, na pewno jeśli impreza przeciągnelaby sie do pozna :)
Ja mam nadzieję, że oni jak najszybciej wyjdą:p Wcale mi się nie chce tej imprezy organizować, imprezować też mi się nie chce - do szwagra syna pewnie na chwilę tylko pojadę i się zawinę - nie przepadam za tymi imprezami, za nimi też średnio;) Kompletnie mi to nie po drodze, o ile moja część gości się szybko zmyje to szwagier i spółka pewnie posiedzą, chyba że będą musieli szybko uciekać, ale nie mam złudzeń;)

Miciur-ka co za człowiek ten Twój były, współczuję..ale aktywny dzień wczoraj mieliście, ja ostatnio z trudem godzinny spacer z synkiem wytrzymuję

Klauduska- i jak byłaś z tym u lekarza? co Ci powiedział?

Rozmaryn- powodzenia na wizycie

Kasia.zosia- super, że wszystko oki ale duże dzieciaczki urodziłaś:)

.jagódka- dokładnie tak jak dziewczyny piszą owoce w kawałkach, jakiś deser lodowy, troszkę słodyczy, a dla starszych grill kanapki kilka sałatek i powinno wystarczyć

My jedziemy 13 sierpnia nad morze, już się nie mogę doczekać. Od soboty mamy w domu szczeniaka. Obiecaliśmy córce za świadectwo, i nie mogliśmy się wycofać. Mam nadzieje
, ze do porodu to już będzie zresocjalizowanym pies.
1470046716-cop4l5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.Zosia twoje dzieci to maleństwa z porównaniem z moim, ja urodziłam tydzień przed terminem maleństwo 4600- robił furorę na porodówce tym bardziej że ja jestem raczej,ej drobnej budowy 167cm na 50kg w porywach.

Klauduska węzłów nie lekceważ, warto to sprawdzić.

Ja za to grilla bym zjadła.. Mmmhhmm :D Zdecydowanie mam fazę na konkretne żarcie niż słodycze. Co do przekąsek dla dzieci to sałatki owocowe, albo owoce pokrojone po prostu, pieczone ziemniaki/bataty z jakimś sosem, tortille/naleśniki z farszem jakimś pokrojone na rolki na raz do buzi.

My jedziemy 13 sierpnia nad morze, już się nie mogę doczekać. Od soboty mamy w domu szczeniaka. Obiecaliśmy córce za świadectwo, i nie mogliśmy się wycofać. Mam nadzieje
, ze do porodu to już będzie zresocjalizowanym pies.
1470046716-cop4l5.jpeg

Jest cudowny!!! Zawsze marzyłam o buldogu francuskim!!

Kasia.Zosia twoje dzieci to maleństwa z porównaniem z moim, ja urodziłam tydzień przed terminem maleństwo 4600- robił furorę na porodówce tym bardziej że ja jestem raczej,ej drobnej budowy 167cm na 50kg w porywach.
Rozmiarowo jestem jak Ty :) 160 i ok 50 kg. Przynajmniej poza ciaza, bo w ciazy każdej doszło mi ponad 20 kg.
Urodziłas naturalnie? Mnie się ktoś pytał kiedyś czy lepiej się rodzi mniejsze dziecko, haha ale ja nie wiem :D

Właśnie zaczęłam plamić na brązowo. Miałam w czwartek usg, dosyć długie prawie godzinne i trochę mnie lekarz wymęczył, czy możliwe ze cis tam zakrwawiło podczas Usg a teraz się oczyszczam? Nie chce panikować, troszkę boli mnie brzuch jak na okres, dodam ze teraz wypada termin miesiączki. Martwię się

reklama
Właśnie zaczęłam plamić na brązowo. Miałam w czwartek usg, dosyć długie prawie godzinne i trochę mnie lekarz wymęczył, czy możliwe ze cis tam zakrwawiło podczas Usg a teraz się oczyszczam? Nie chce panikować, troszkę boli mnie brzuch jak na okres, dodam ze teraz wypada termin miesiączki. Martwię się

Po usg to raczej w czw albo pt byś plamiła. Póki nie ma krwi i skurczów to bez paniki. Bierzesz luteinę albo duphaston? Może to niedobór progesteronu.

Do góry