reklama
Drusia2016
Fanka BB :)
Rozmaryn powodzenia! Daj znać po wizycie. Ja mam jutro prenatalne..
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
kasia.zosia
Moderatorka
Ja juz po wizycie. Wątpliwości rozwiane. 13 tydz i dzidziuś w końcu w odpowiednim rozmiarze (6cm). Dwa tygodnie temu miał tylko 2 cm, ale moja córka miała podobnie w 10 tyg a urodziła się 4110.
Dzieciaki były bardzo grzeczne na wizycie
Fajny tort z minionkami u nas mimo wszystko króluje z zygzakiem czekoladowo-czekoladowy
Trzymam kciuki za wasze wizyty i usg
Dzieciaki były bardzo grzeczne na wizycie
Fajny tort z minionkami u nas mimo wszystko króluje z zygzakiem czekoladowo-czekoladowy
Trzymam kciuki za wasze wizyty i usg
Rozmaryn- kciuki trzymam za usg.wow ty takie torty tworzysz niezle
Anna- oby wszystko po waszej myśli poszło wiec
Klauduska- leć do zwykłego lekarza ,
Emma- ja dalej mdłości, daj spokoj , wczoraj po samym wstaniu mnie zbierało bardzo , nie wiem ale już bym chciała żeby właśnie się skończyło , trzymam wiec kciuki żeby Ciebie szybko odpusciło jak i mnie
Mnie strasznie po gotowanym mięsie ten zapach nie mogę znieść , wiec chyba grill tez by u mnie odpadał - a też mam niby robić w sierpniu na mojego małego urodziny haha, a tort zamawiam nie dam rady się pierdzielic w tym roku żeby upiec ale 2 lata pod rząd miał pieczony przeze mnie ,
Jagódka - dzieki za książkę !
Ja gdzieś mam przepis na fajna sałatkę z ryżem , u mojego syna hicior był tylko teraz gdzie to jest , to jakaś była sałatka z ryżem w sosie koperkowym,
Sent from my GT-I9301I using Forum BabyBoom mobile app
Anna- oby wszystko po waszej myśli poszło wiec
Klauduska- leć do zwykłego lekarza ,
Emma- ja dalej mdłości, daj spokoj , wczoraj po samym wstaniu mnie zbierało bardzo , nie wiem ale już bym chciała żeby właśnie się skończyło , trzymam wiec kciuki żeby Ciebie szybko odpusciło jak i mnie
Mnie strasznie po gotowanym mięsie ten zapach nie mogę znieść , wiec chyba grill tez by u mnie odpadał - a też mam niby robić w sierpniu na mojego małego urodziny haha, a tort zamawiam nie dam rady się pierdzielic w tym roku żeby upiec ale 2 lata pod rząd miał pieczony przeze mnie ,
Jagódka - dzieki za książkę !
Ja gdzieś mam przepis na fajna sałatkę z ryżem , u mojego syna hicior był tylko teraz gdzie to jest , to jakaś była sałatka z ryżem w sosie koperkowym,
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
proponuję tort czekoladowo bananowy z masą cukrową w kształcie głowy pirata, młody był zachwycony trlko trochę jest pierniczenia z masą cukrową[/QUOTE
prosze o przepis i fotki, przyda sie na wrzesniowe urodziny syna :-)
przepisik poprosze w watku kulinarnym :-)Ja gdzieś mam przepis na fajna sałatkę z ryżem , u mojego syna hicior był tylko teraz gdzie to jest , to jakaś była sałatka z ryżem w sosie koperkowym,
U
użytkownik 902
Gość
Dzięki za pomysły, ja już tort mam wymyślony, tylko o przystawki mi chodzi. Tort będzie na bazie śmietany, coś sezonowego do niego wrzucę i zwykły biszkopt, ale też barwiony, opłatek będzie albo z Olafem albo z Mashą i Misiem, bo tak sobie wymyślili Jubilaci. Nie chcę masy cukrowej, bo u nas nikt potem nie chce tego jeść no i roboty za dużo.
Miciurka jak znajdziesz to wrzuć proszę na wątek kulinarny
Teraz sezon ogórkowy, to może sałatkę ogórkowo-koperkową z makaronem.. hm.. muszę pomyśleć, żeby na spokojnie zrobić zakupy i to ogarnąć, tym bardziej, że szwagier swojemu synowi robi imprezę w piątek, a dwa dni później nasza. W ogóle nie mogliśmy zgrać rodziny, każdemu kiedy indziej pasuje..masakra.. Myślałam jeszcze o galaretce z bitą śmietaną i owocami- co myślicie?
Kasia.zosia to super, że wszystko ok
Miciurka jak znajdziesz to wrzuć proszę na wątek kulinarny
Teraz sezon ogórkowy, to może sałatkę ogórkowo-koperkową z makaronem.. hm.. muszę pomyśleć, żeby na spokojnie zrobić zakupy i to ogarnąć, tym bardziej, że szwagier swojemu synowi robi imprezę w piątek, a dwa dni później nasza. W ogóle nie mogliśmy zgrać rodziny, każdemu kiedy indziej pasuje..masakra.. Myślałam jeszcze o galaretce z bitą śmietaną i owocami- co myślicie?
Kasia.zosia to super, że wszystko ok
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Jagodka, przepis na salatke prosze do kulinarnego, bo tamten watek nam umarl :-)
a propos zakasek, jak robie dzieciom imprezki to zakaski stanowia chrupki, paluszki, popcorn, kabanosy, ser zolty.A jak dorosli maja byc to salatki (np z kurczaka, z feta, z makaronu chinskiego, z ananasem) zawijance z francuskiego np z serem i boczkiem lub szpinakiem, mozarella z pomidorem i ziolami, co kto lubi :-)
Kasia.Zosia fajnie, ze wizyta udana!
a propos zakasek, jak robie dzieciom imprezki to zakaski stanowia chrupki, paluszki, popcorn, kabanosy, ser zolty.A jak dorosli maja byc to salatki (np z kurczaka, z feta, z makaronu chinskiego, z ananasem) zawijance z francuskiego np z serem i boczkiem lub szpinakiem, mozarella z pomidorem i ziolami, co kto lubi :-)
Kasia.Zosia fajnie, ze wizyta udana!
Drusia - będzie dobrze na prenatalnych jutro ,
Rozmaryn , Drusia - koniecznie dziewczyny pochwalcie się fotkami swoich pociech
Kasia.zosia- to niezle dzidzia nadrobiła hihi , ze aż dwa tygodnie tyle robią dla takiego brzdąca małego hih , a córka z niezła waga się urodziła- przenosiłas czy taka dorodna po prostu wyszła hihi ?
Jak znajdę ten przepis to dodam ale ostatnio rok temu miałam go w rękach bo właśnie na urodziny robiłam dla małego haha
Jagodka - Dla dzieci bym pomyślała ze oprócz takich chipsów paluszków itp , to jeszcze jakaś może sałatka z owocami albo właśnie owocki z galaretka tak jak mowisz i wtedy dać bitą śmietanę i np po łyżce lodów i deser lodowy fajny jest, nie mam pojęcia co dzieci w sumie na takich imprezach jedzą - mój to nie je tak słodyczy ani żadnych paluszków ani nic bo jest na swojej rutynie bezglutenowej i jak najzdrowiej (w ramach rozsądku żeby było) ale myślę że dam mu zaszaleć na jego urodziny i niech je , może jeszcze chlebek czosnkowy do pieczonego mieska z grilla,
Weź męża zbajeruj i niech Ci zbuduje maszynę do robienia waty cukrowej haha dzieci by padły ze szczęścia
Rozmaryn , Drusia - koniecznie dziewczyny pochwalcie się fotkami swoich pociech
Kasia.zosia- to niezle dzidzia nadrobiła hihi , ze aż dwa tygodnie tyle robią dla takiego brzdąca małego hih , a córka z niezła waga się urodziła- przenosiłas czy taka dorodna po prostu wyszła hihi ?
Jak znajdę ten przepis to dodam ale ostatnio rok temu miałam go w rękach bo właśnie na urodziny robiłam dla małego haha
Jagodka - Dla dzieci bym pomyślała ze oprócz takich chipsów paluszków itp , to jeszcze jakaś może sałatka z owocami albo właśnie owocki z galaretka tak jak mowisz i wtedy dać bitą śmietanę i np po łyżce lodów i deser lodowy fajny jest, nie mam pojęcia co dzieci w sumie na takich imprezach jedzą - mój to nie je tak słodyczy ani żadnych paluszków ani nic bo jest na swojej rutynie bezglutenowej i jak najzdrowiej (w ramach rozsądku żeby było) ale myślę że dam mu zaszaleć na jego urodziny i niech je , może jeszcze chlebek czosnkowy do pieczonego mieska z grilla,
Weź męża zbajeruj i niech Ci zbuduje maszynę do robienia waty cukrowej haha dzieci by padły ze szczęścia
kasia.zosia
Moderatorka
Miciur-ka ja oboje urodziłam po teminie. Syn był 11 dni po i ważył 4080 a córka 9dni po i ważyła właśnie 4110. Jak na razie największe dzieci w rodzinie urodziłam
Co do imprez dziecięcych ja np. kroje dużo różnych owoców na talerze, nie sałatka, takie do ręki, banany, arbuzy, melony, truskawki, jabłka i inne. Dzieci pożeraja u mnie galaretka by nie przeszła bo dzieci nie lubią zamiast tego np lody byłyby ok.
Co do imprez dziecięcych ja np. kroje dużo różnych owoców na talerze, nie sałatka, takie do ręki, banany, arbuzy, melony, truskawki, jabłka i inne. Dzieci pożeraja u mnie galaretka by nie przeszła bo dzieci nie lubią zamiast tego np lody byłyby ok.
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Taką imprezę typowo dla dzieci robimy we wrześniu jak wrócą po wakacjach dzieci z jej klasy. A teraz to dla rodziny, ale dzieci też będę, więc menu będzie mieszane, ale tort musi być taki, żeby dzieci też zjadły. Grilla dzieciaki też zjedzą, jakieś paluszki, chipsy, żelki będą na pewno. Na grilla karkówka, szaszłyki z kurczaka,cukinii, pieczarek, papryki i cebulki oraz kiełbaski. Keczup musztarda i sos czosnkowy własnej roboty. Wiem! Masło czosnkowe zrobię, bo zawsze schodzi (dzięki Miciurka!). Może muffinki zrobię, bo zawsze wychodzą i wszyscy lubią, jakiś deser (galaretka, owoce, bita śmietana, lody). Sałatka przynajmniej jedna ta z makaronem i może taką typową sałatę z warzywami do grilla. Może kanapeczki jakieś? Czy grill wystarczy?